Vstupenky online

JUN: Musíme to zvládnout, burcuje Cakl. Složitý start junioři nečekali

Helena Hegeďová • 21.03.2024

Junioři zvládli první dvě utkání čtvrtfinále na výbornou a do Třemošné míří za stavu 2:0 na zápasy. Bylo to ale složitější, než čekali. „Před prvním zápasem jsme čekali, že Třemošná bude nepříjemný soupeř. Ale že to bude až takhle složité a takhle těsné jsme si nemysleli,“ okomentoval útočník Ondřej Cakl. K postupu do semifinále teď zbývá udělat jen poslední krok. Třetí utkání je na programu v pátek 22. března od 18:00, případné čtvrté utkání se v Třemošné odehraje v sobotu 23. března v 13:30.

Ondro, máte za sebou první dva čtvrtfinálové zápasy, jaké byly?
Před prvním zápasem jsme čekali, že Třemošná bude nepříjemný soupeř. Ale že to bude až takhle složité a takhle těsné jsme si nemysleli. Nakonec jsme ale zápas i přes to všechno otočili na svoji stranu a byli jsme strašně rádi, že jsme do série vstoupili vítězně. Druhý zápas už byl z naší strany lepší, blokovali jsme více střel a hráli jsme už více play-off hokej. V tomto ohledu už to bylo super.

Překvapilo vás něco v prvním zápase?
My jsme měli před sérií rozbor hry soupeře, takže jsme byli připraveni. Udělali jsme chybu jen v tom, že jsme špatně zblokovali dvě střely od modré, jinak si nemyslím, že by nás soupeř něčím překvapil. Všechno, o čem jsme věděli, jsme si pohlídali.

Pociťoval jste nervozitu?
Určitě ano, hlavně před zápasem. V zápase už pak tu nervozitu tolik nevnímáte, ale myslím si, že nás takových bylo víc. Máme tady mladší kluky, takže ti to před zápasem taky vnímali, ale po úvodním buly to z nás spadlo a šli jsme si za vítězstvím.

Jak náročné bylo po těsném prvním zápase druhé utkání?
Měli jsme za sebou těžký, vydřený zápas a je to nepříjemné, když musíme něco podobného absolvovat hned druhý den znovu od nuly. Do zápasu jsme ale opět vstoupili dobře a poté výborně zareagovali na vyrovnávací gól soupeře. Oproti prvnímu zápasu se nám pak v této situaci podařilo přidat gól a odskočit na dvoubrankový rozdíl. Potom už jsme zápas, i díky dalšímu vstřelenému gólu, v klidu dohráli.

Co v obou zápasech rozhodovalo?
Myslím si, že jsme hokejovější tým než soupeř. Třemošná se snaží střílet z každé pozice, ale herně máme určitě převahu. Teď ve druhém zápase ale jednoznačně rozhodl větší důraz a využití přesilovek, kde jsme využili hned dvě ze tří. V tomto ohledu jsme se oproti prvnímu zápasu zlepšili a bylo to za mě dobře zvládnuté utkání.

Třetí utkání je na programu v pátek, případné čtvrté pak v sobotu. Co od cesty do Třemošné očekáváte?
Určitě tam jedeme s tím, že v pátek chceme sérii ukončit. Jdeme ale postupně krůček po krůčku, takže teď se soustředíme jen na ten jeden zápas, který nás čeká v pátek. Musíme ho zvládnout. Je tam kratší kluziště, takže očekávám ještě více soubojů, než bylo v prvních dvou zápasech tady, na což se musíme připravit, protože kluci z Třemošné jsou na tom dobře silově. Souboje s nimi jsou nepříjemné, o to horší by to pro nás mohlo být. My se na to ale musíme dobře nachystat a zvládnout hned první zápas.

banner pod článkem