Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Odolá Lapač náletu prostějovských Jestřábů?

Jan Tajzler • dnes

Valaši se po týdnu vrací na domácí led a znovu se fanouškům představí v atraktivní bitvě, tentokrát kříží hole s prostějovskými Jestřáby. Na Hané proběhla přestavba kádru, ale ambice zůstávají nadále vysoké. Fanoušci se tak mohou těšit na další atraktivní bitvu mezi dvěma ambiciózními soupeři. Úvodní vhazování je naplánováno na 17:00.

Prostějov: Nový tým, stejné ambice

Jestřábi poskládali v loňské sezoně jeden z nejzkušenějších týmů soutěže. Po dvou semifinálových účastech a solidním 3. místě po loňské základní části se na Hané očekával útok na finálové brány. Jenže už ve čtvrtfinále přišel šok, když Prostějov nejkratším možným způsobem vyhořel na zlínských Beranech. Vedení klubu tak sáhlo před novým ročníkem k radiální obměně kádru, ambice majitele klubu Jaroslava Luňáka však nadále mají přívlastek finálové.

Na lavičce Jestřábů si udrželi důvěru trenéři a zároveň prostějovští rodáci Martin Janeček s Lukášem Majerem, kteří se snažili poskládat dravý tým s potřebnými zkušenostmi. Návraty do obranných řad ohlásili Jakub Babka s Jiřím Klimíčkem, Jestřábům se podařilo z pardubické organizace dotáhnout zpět i Jana Zdráhala. Zajímavou akvizicí by mohl být příchod Adama Studeného, jenž v loňském ročníku 2. ligy zaznamenal na obránce úctyhodných 23 vstřelených branek. Kapitánem týmu pro letošní sezonu bude další zkušený zadák Petr Šidlík.

V útoku nastupuje jediný prostějovský odchovanec a rovněž mimořádně zkušený borec Antonín Honejsek. Ofenzivní řady prošly největší změnou, zůstali zde pouze tři hráči z loňského kádru. Mezi další výrazné posily se určitě řadí Václav Karabáček, Denis Kindl nebo ještě předloni vsetínský forvard Pavel Jenyš. Nový tým si však teprve sedá, což dokazuje pouze 7 vstřelených branek v pěti utkání, tato hodnota je zatím nejnižší z celé Maxa ligy, na což u Prostějova rozhodně nejsme zvyklí. Naopak velkou devízou Jestřábů je zatím stoprocentní bilance v oslabení.

Nadějní mladíci pak budou bojovat i o místo v brankovišti. K Marku Štipčákovi klub vyjednal střídavé starty z brněnské Komety Janu Kavanovi, od brankáře, který si mimo jiné zachytal v příprave za Kometu i na Lapači, se očekávájí velké věci a už nyní se o něm mluví jako o možném kandidátovi brankářské jedničky na Mistrovství světa hráčů do 20 let.

Jak bylo uvedeno výše, nový tým si zatím sedá. Z pěti utkání pouze jednou bodval za tři body, to když právě ve středu přetlačil na domácím ledě pardubickou rezervu 3:2. Už dvakrát si Jestřábi zkusili nájezdy a to v úvodní premiéře s Kolínem (2:1) a poté i se Sokolovem (1:2). Jak se budou prezentovat na Lapači?

Přidá Vsetín druhou domácí výhru?

Valaši ve středu přišli o neporazitelnost v úvodu základní části a po třech utkáních našli přemožitele v Třebíči respektive v jejím azylu na ledě Moravských Budějovic. Horáci začali utkání lépe a po úvodních dvaceti minutách vedli 2:0. Vsacané si dost možná vzpomněli na zápas s Porubou a na startu třetí třetiny smazal dvoubrankové manko třetí trefou v sezoně Erik Hrňa. Vsetín pak zareagoval i na třebí branku domácích díky rovněž třetí brance v sezoně od Matěje Stříteského. Dramatický duel dospěl až do 7. série samostatných nájezdů, kde se prosadil pouze třebíčský Vitězslav Brož.

Vsetínu alespoň sluší fakt, že bodoval v každém zápase a umí se vracet do utkání i za nepříznivého stavu. Naopak co zatím Valachům úplně nešlape jsou hry ve speciálních formacích. V oslabení inkasovali svěřenci trenérů Weintritta a Roba už pětrkrát a využili pouze dvě početní výhody, v obou těchto sledovaných ohledech patří, alespoň zatím, k podprůměru soutěže.

Sobotní utkání Vsetína s Prostějovem slibuje atraktivní podívanou. V minulosti se vždy mezi těmito soupeři jednalo o ofenzivní hokej, ve kterém nebyla nouze o vysoký počet branek. Uhájí Valaši své domácí prostředí? Přijďte se podívat, bitva Valachů s Hanáky startuje v 17:00.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Lipiäinen – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Smetana (A), Jenáček, Ondračka – Rob (A), Klhůfek, Jonák – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jaroslav Brož, Dědek, Šmerha – Hořanský, Matějček, Š. Bláha.

Prostějov: Kavan (Štipčák) – Klimíček, Šidlík (C), Zdráhal, Studený, Babka (A), Krejčí, Poledna – M. Tomeček, Illéš, Jenyš – J. Veselý, Kindl, Jiránek (A) – Karabáček, Kučera, Pilař – Korčák, Honejsek, Jenčovský – Slanina.

banner pod článkem
×
Dnes v 19:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov