Vstupenky online

Patrik Bartošák se vrací k hokeji, začne trénovat se Vsetínem

Tisková zpráva • dnes

Zkušený brankář Patrik Bartošák se po pauze znovu vrací k hokeji. Rodák z Kopřivnice naposledy působil zkraje roku v Hradci Králové respektive Spišské Nové Vsi na Slovensku. Poté přerušil kariéru. O její restart se pokusí na Vsetíně, kde se jednatřicetiletému gólmanovi rozhodli vyjít vstříc a umožnit tréninky s A-týmem. Bartošák se bude na Lapači připravovat několik týdnů, poté se rozhodne o jeho dalším směřování.

„Chtěl bych Vsetínu za tuto možnost velice poděkovat. V minulosti jsem se dopustil přešlapů, které mě málem stály kariéru. Musel jsem si uvědomit, co je pro mě v životě důležité. Kromě rodiny je to hokej, který miluji a kterého se nechci vzdát. Došlo mi, že pokud chci sportovat na profesionální úrovni, musím spoustu věcí od základu změnit. Dopadl jsem na dno, ale chci všem včetně sebe dokázat, že to v sobě pořád mám. Udělám všechno pro to, abych kariéru ještě zachránil a všechny přesvědčil o tom, že můžu být prospěšný,“ uvedl Patrik Bartošák.

„S Patrikem jsme byli v kontaktu už v létě. Nyní jsme se po důkladném zvážení rozhodli dát mu možnost tréninkové přípravy v rámci našeho klubu. Patrikovi je 31 let, je si vědom své minulosti, na druhou stranu se jedná o velmi kvalitního brankáře, který je vysoce motivovaný a je si vědomý své poslední šance ve vrcholovém hokeji. Patrik se bude s A-týmem tréninkově připravovat několik týdnů a poté bude rozhodnuto o jeho dalším působeni v rámci našeho klubu,“ sdělil Jiří Weintritt, trenér Valachů.

Rodák z Kopřivnice, který momentálně žije v Hranicích na Moravě, souhlasil s pravidly valašského klubu. Díky tomu došlo k dohodě. „Patrik je v ideálním hokejovém věku, může hokeji něco vrátit. Jestli této šance využije, je jen na něm. V každém případě při jakémkoliv porušení pravidel našeho klubu to bude znamenat konec jeho možnosti se k hokeji vrátit, což také věřím že vnímá,“ dodal Petr Neumann, jednatel VHK ROBE Vsetín. „Chtěl bych za sebe dodat, že to není ojedinělý příběh, kdy řešíme možnost druhé šance. Vnímáme, že každý z nás se v životě může dostat do situace, kdy potřebuje pomoc okolí a jestli z toho dopadne jeden případ, pořád to stojí za to.“