Vstupenky online

Tisková konference VHK ROBE Vsetín před startem sezony 2023/2024

Redakce • 12.09.2023

Vsetínský klub vstoupí ve středu do sedmé sezony v Chance lize na ledě Třebíče. Před startem 31. soutěžního ročníku druhé české nejvyšší soutěže se na Lapači zúčastnili tiskové konference manažer A-týmu Petr Marek, trenéři Jiří Weintritt s Lubošem Robem a novopečený kapitán Valachů Erik Hrňa. Předmětem tiskové konference byla příprava klubu na novou sezonu, zhodnocení loňské sezony a zároveň letní přípravy stejně tak i ambice Vsetína směrem k novému soutěžnímu ročníku.

Předsezonní tisková konference odstartovala poděkováním partnerům a fanouškům. Hned se přešlo na témata jako stavba kádru, zdravotní stav hráčů nebo ambice pro nadcházející sezonu. 

„S tvorbou kádru jsme s Radimem Kucharczykem začali už v prosinci minulého roku. Proces trval šest měsíců. O klucích, kteří přišli, víme první poslední, a to nejen po hokejové stránce. Byla to poctivá podrobná práce. Mluvili jsme s velkým počtem hráčů a někteří z různých důvodů odpadali. Ti, kteří přišli, jsou ti, které jsme chtěli a stojíme za nimi,“ prohlásil Weintritt.

Není ovšem tajemstvím, že kádr se potýká s četnou marodkou. „Nebudu mluvit o jednotlivých hráčích. Ať už pojedeme na zápas s pěti obránci, devíti útočníky a jedním gólmanem, tak chceme výsledky. Optimální sestavu máme v hlavě, ale jsme mančaft a musíme vědět, že personální situace pokaždé nebude optimální. Nebudeme brečet a budeme hrát,“ sdělil Weintritt. „S ohledem na zdravotní stav hráčů máme připravené hráče na střídavé starty. Roman Půček má střídavé starty ve spolupráci vyřízené a zítra nastoupí za Vsetín. Je to vsetínský hráč, kterého rádi využijeme,“ dodal trenér Luboš Rob starší.

Tým má za sebou přípravná utkání, která odehrál především se slovenskými soupeři. „V přípravných zápasech jsme chtěli soupeře ze slovenské špičky. Mají kvalitní zámořské hráče, kteří umí přitvrdit. Rozkrylo se nám, jak se kluci chovají v jednotlivých utkáních,“ objasnil Weintritt.

A co změna kapitána? „Souvisí to s minulou sezonou. Z pohledu mého i z pohledu týmu to byla těžká sezona. S Vítem Jonákem jsme strávili hodně času diskuzemi, byl to lídr, kapitán. Nebylo to ani pro něj jednoduché. Po sezoně jsme se k tomuto tématu vrátili. Na této pozici si odpracoval své, narodila se mu dcera, chce se více věnovat sám sobě a své lajně, od které čekáme velké věci,“ vysvětlil Weintritt.

Céčko bude nově nosit Erik Hrňa. „Je to pro mě velká čest. Lídrů je ale více a každý si může říct své. Jako kabina musíme komunikovat, aby nám to klapalo. Nějaký tlak na mě bude, ale nechci tam být jako jednotlivec,“ řekl.

„Erik přišel proto, aby byl rozdílový hráč, ale jak sám řekl, není jediný. Vždycky by tam měl být někdo, kdo vyplave a je schopný zabrat v produktivitě,“ okomentoval roli Erika Hrni Jiří Weintritt. „Erik je stoprocentně rozdílový hráč. Ale my jsme si ho vybrali proto, že je týmový hráč,“ doplnil manažer A-týmu Petr Marek.

Změny v předsezonním období ale nastaly také v realizačních týmech VHK. „Radim Kucharczyk si jako jediný mohl vybrat, kde bude pokračovat. Vzhledem k tomu, že nemá tolik trenérských zkušeností, tak si vybral mládež, konkrétně šestou třídu a juniorku. Z logiky věci ke mně přistoupil Luboš Rob. Tady na kartičkách je sice napsané hlavní trenér a asistent, ale pracujeme stejně, každý má možnost se vyjádřit,“ uzavřel Jiří Weintritt.

banner pod článkem