Vstupenky online

Základní část míří do cílové rovinky, Vsetín po pauze vyrazí do Chrudimi

Jan Tajzler • 11.02.2024

Pouze sedm utkání zbývá odehrát vsetínským hokejistům do konce základní části. Po třetí a zároveň poslední reprezentační přestávce vyrazí zelenožlutí na východ Čech, kde v pondělí od 18:00 nastoupí v prostředí chrudimského zimního stadionu proti rezervě pardubického Dynama. Východočeši prchají záchranářským starostem a zároveň bojují o předkolo play-off. Vsetín by naopak odčinil poslední porážku z chrudimského ledu a připsal si další tříbodový zisk v cestě za udržením 2. místa pro vstup do vyřazovací části.

Dynamo se pere o desítku

Z posledních pěti utkání Pardubice nebodovaly pouze jednou a díky tomu se tak vzdálily poslední pozici, která znamená sestup do 2. ligy. Aktuálně se Dynamo drží na 10. místě, které jako poslední zaručuje pokračování sezony v předkole play-off, ale konkurenční Kolín má pouze horší skóre, ale pouze o dva body je vzdálen Frýdek-Místek, čtyři body pak ztrácí pražská Slavia a poslední Znojmo je vzdálené na rozdíl šesti bodů. Pardubice tak nemohou nic podcenit a i v bitvě se Vsetínem se pokusit o cenný bodový zisk.

Dynamo táhne z pozice nejlepšího střelce Michal Pochobradský, který zamířil do černého už v 16 případech. Nejproduktivnějším borce je s 28 kanadskými body Josef Mikyska. Pozor si vsetínská obrana určitě bude muset dát i na talentovaného Daniela Herčíka (12+15) a shodnou bilanci 10 vstřelených branek mají střelce Tomáš Urban s Dominikem Hrníčkem.

Z pardubických obránců umí zahrozit Jan Zdráhal s Karlem Nedbalem, oba mají na svém kontě 4 vstřelené branky a dalších 13 respektive 10 asistencí. Největší porci prostoru v brankovišti dostává zkušený David Honzík, který odchytal 23 zápasů s průměrem inkasovaných branek 2.11 na jedno utkání, což je v této disciplíně řadí mezi nejlepší brankáře soutěže. O dvě utkání méně odchytal Tomáš Vomáčka. Který z brankářů dostane příležitost proti Valachům?

Vyhraje Vsetín napodruhé na východě Čech?

Vsetínský tým se před reprezentační přestávkou prezentoval celkem slušnou formou. Valaši za posledních osm utkání pouze dvakrát nebodovali. Týmu z Lapače se podařilo navýšit střeleckou formu, za poslední čtyři utkání nastříleli zelenožlutí do sítě soupeřů hned 22 puků. Například v přesilových hrách dokázal Vsetín vstřelit už 40 branek, což je nejvíc ze všech prvoligových týmů, úspěšnost vsetínských početních výhod je aktuálně na hodnotě 21.28 %, což řadí Vsacany mezi pět nejlepších týmů v soutěži, stejně tak se Vsetín mezi elitní pětku vleze i ve hře při oslabení.

Vsetín po reprezentační přestávce eviduje nulovou marodku v obranných řadách. Nejistý je však start brankáře Codyho Portera, který dostal před pauzou příležitost ukázat se ve šlágru s Porubou i na domácím ledě proti Přerovu, utkání se Zubry však dochytal Patrik Romančík. Nadějné zprávy jdou i z útočných pozic. Při troše štěstí by se na play-off mohl zotavit odchovanec Adam Hořanský  a úplně beznadějný není ani případ elitního centra Danielse Berzinše či dalšího člena třetího útoku Tomáše Janduse.

Vzájemné zápasy 2023/2024:

7. kolo: Vsetín – Pardubice B 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

8. kolo: Pardubice B – Vsetín 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

9. kolo: Vsetín – Pardubice B 5:4 (2:2, 0:1, 3:1)

Oba celky se v jedné soutěži potkávají druhou sezonu. Rezerva Dynama v aktuální sezoně poprvé našla recept na valašské mužstvo, ale nejprve musela skousnout těsnou porážku na Lapači, kdy domácí tým otočil původně nepříznivý stav. Třetí třetina rozhodla i oba další duely, nejprve v Chrudimi Východočeši poprvé Vsetín porazili těsně 2:1. Zajímavý duel nabídl program posledního utkání hraném na Vsetíně v závěru roku 2023. Dynamo po dvou třetinách na Valašsku bylo v nadějném vedení 3:2, ale třemi přesnými trefami si Vsetín znovu po obratu došel pro tři cenné body, v posledním utkání hned dvakrát mířil do černého útočník Pavel Klhůfek.

Sestavy v posledním kole:

Pardubice B: Honzík – Zdráhal, Tvrdík, Chabada, Nedbal, Kaštánek, Hrádek – Rohlík, Kaut, Hrníčko – Urban, Mikyska, Pochobradský – Herčík, Rákos, Žálčík – Kaplan, Zeman, Rouha.

Vsetín: Porter (20. Romančík) – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Teper, Hryciow, Larsen, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Dědek, Hrňa (C) – Machala, Kern, Zabusovs – R. Půček, Matějček, Š. Bláha.

banner pod článkem