Vstupenky online

Vsetínský výkon přimrzl pod nánosy sněhu

Kristýna Guricová • 03.11.2006

V s e t í n - Přestože Martin Štefl dělal v brance domácích co mohl, střílel Tomáš Vlasák v zápase třikrát do prázdné branky. Na žlutozelené jako by padla pořádná sněhová pěřina, v zápase jim chyběla jiskra, nasazení a pohyb a kromě Škodovy branky v poslední minutě druhé třetiny a ještě před tím tyče Hrabala v zápase nic nepředvedli. Reprezentační přestávka tak pro Vsetínské přišla právě včas.

- 21.kolo pá 3.11.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Slavia Praha
1:4(0:2, 1:1, 0:1)
Branky: 40. Škoda (Hrabal) - 10. Hruška (Bednář), 16. Vlasák (Bednář), 27. Vlasák (Hlavačka), 59. Vlasák (Žižka). Rozhodčí: Jebavý - Blümel, Barvíř. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. Oslabení: 0:1. Diváci: 3160.
VHK ROBE Vsetín: Štefl - Kučný, Hrabal, Galvinš, Horák, Bolf, Štach, od 21. Ostrčil, Balčík - Demel, Stantien, Škoda - Rob, Berzinš, Dubec - Sabol, Duba, Grill - Sakrajda, Kucharčík, Květoň
HC Slavia Praha: Svoboda - Žižka, Kadlec, Graňák, Hlavačka, Drtina, Jass, Kolařík - Sup, Červenka, Sobotka, Čermák, Dlouhý, Beránek, Bednář, Vondrka, Vlasák, D. Hruška, Rataj, Doležal


*
Žlutozelené hvězdy:
1. Martin Štefl
2. Josef Hrabal
3. Marek Grill
— podle redakce hc-vsetin.cz
Před reprezentační pauzou se Na Lapači sešli hokejisté Vsetína a Slavie, kteří se přímo utkali o nelichotivou poslední příčku tabulky. Do první větší šance utkání se dostal Květoň, který dostal přes celé hřiště přihrávku na modrou. Objel si bránu, ale než stačil něco vymyslet, byl faulován. Z první přesilovky zápasu však Valaši ukrojili pouze polovinu, když byl vyloučen domácí Demel a minutu se tak hrálo ve čtyřech na obou stranách. Domácí gólman byl Pražany ostřelován ze všech stran, ale až do poloviny první části zůstal bezchybný. Hruška však v 10. minutě utkání vystřelil z bezprostřední blízkosti na bránu a našel skulinku mezi jeho betony.

Vsetínské však gól nepoložil, naopak se snažili o vyrovnání. Do velké šance se dostal Grill, který se šikovně prosmýkl mezi dvěma slavistickými obránci, ale nedokázal zpracovat puk. Druhý gól lahodil oku každého hokejového fanouška. K brejku dva na jednoho se dostali dva Slávisti. Před bránou si šikovně přihráli Vlasák s Bednářem a Vlasák bezchybně zvýšil skóre na 2:0. Domácí mohli ještě před koncem první části snížit gólový náskok Slávie, když si hosté zkomplikovali situaci a ve dvou usedli na trestnou lavici. Ani Hrabalova tyčka, ani závar před Svobodou však nepomohl, k vyrovnání chyběl jen krůček.

Po výměně stran vstoupili domácí na led ve výhodě jednoho muže v poli. Tvrdou střelu od modré vypálil Sakrajda, ale akce vyústila akorát k brejku Slávistů dva na jednoho, tentokrát však Štefl chytil. Domácí se v úvodu třetiny snažili, ale do nebezpečných šancí se dostávali především hosté a v čase 6:45 přihrál Hlavačka Vlasákovi ke kruhům a ten podruhé v utkání poslal kotouč za Šteflova záda.

Ve 29. minutě byl vyloučen Škoda a hosté z Prahy domácím pořádně zatápěli. Tempo hry udávali ve druhé třetiny jednoznačně Pražané a žlutozelení se dostali ke střele na bránu až ve 31. minutě. Do jedinečné akce se dostal Demel s Grillem, ale před bránou akci překombinovali. Ke konci prostřední části si domácí hráči zahráli přesilovku a půl minuty před jejím koncem šel pykat i Čermák. Herní projev Valachů tato dvojnásobná přesilovka jemně povznesla a těsně před druhou sirénou Vsetín vstřelil svůj první gól. Od modré přihrával spoluhráčům Hrabal a z ostrého úhlu snižoval Škoda.

V úvodu poslední části si zahráli přesilovku hosté a od modré nebezpečně hrozili Kadlec s Hlavačkou. V momentě, kdy si i Valaši mohli zahrát v početní výhodě se o tuto výhodu sami připravili, když šel na trestnou lavici sedět Rob.Ve hře čtyři na čtyři se do gólové šance dostal Kučný. Gólman Svoboda vyrazil jeho střelu od modré a jen se štěstím mu puk nezapadl za záda. Na druhé straně musel domácí gólman zachraňoval nebezpečně vyhlížející akci svěřenců trenéra Růžičky. V 52. minutě hry byl zápas přerušen. Fanoušci neunesli sporné verdikty rozhodčího Jebavého a ledová plocha musela být očištěna rolbou.

Po přerušení hosté kontrolovali výsledek a Valachy příliš nepouštěli do svého obraného pásma. Domácí si při přesilové hře vybrali oddechový čas a více než dvě minuty před koncem utkání odvolali Štefla. Ani to však kýžený gól nepřineslo, ba právě naopak – puk dovezl do prázdné brány Vlasák.

Slavisté tak dali domácím lekci z produktivity a nejméně po dobu extraligové pauzy se Vsetínští musejí smířit s poslední příčkou tabulky.

Ohlasy k utkání

Jiří Kalous (Slavia): Jsme velmi rádi za tři body, jelikož se nám na Vsetín v poslední době nedaří. Je to pro nás cenné vítězství, zápas jsme zvládli hlavně takticky. Klíčové bylo, že se nám podařilo ubránit přesilovky Vsetína a využít brejkové situace.

Břetislav Kopřiva (Vsetín): Nám se naopak zápas takticky vůbec nevydařil, po dobrém výkonu ve Znojmě jsme dělali zbytečné chyby, otevřeli jsme hru a proti takovému týmu jako je Slavia se to nikdy nevyplácí. Pak už bylo složité zápas obracet z 0:2, neměli jsme ani štěstí, když jsme dali dvakrát tyč. Slavie hrála dobře a my jsme neměli sílu zápas otočit.