Vstupenky online

Junioři zbabrali závěr zápasu s Oceláři

Kristýna Guricová • 14.12.2006

V s e t í n - V přímém souboji o možné první místo v extraligové tabulce juniorů se ve 29.kole utkali Valaši s Oceláři. Lepší nástup do utkání však měli jednoznačně domácí, kteří dokázali vsítit hned pět branek a po první třetině to tak vypadalo na jasné vítězství domácích (5:1). Druhá třetina byla oproti té první na góly střídmá a trefoval se pouze třinecký Škatula, stav byl ale i nadále příznivější pro žlutozelené (5:2). Ve třetí třetině však Valaši přestali hrát a po třech třineckých gólech, z nichž ten poslední padl 27 vteřin před koncem základní hrací doby, svítil na ukazateli vyrovnaný stav 5:5. V prodloužení pak hosté zaslouženě potrestali domácí neschopnost a gólem Hampla se zařadili s jednobodovou ztrátou za vedoucí Zlín, Vsetín nejspíš zůstane na třetí příčce.

- 29.kolo čt 14.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Oceláři Třinec
5:6p(5:1, 0:1, 0:3 – 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Podešva (Fabián, Stříteský), 5. Knebl, 13. Varga (Podešva), 14. Švaňhal (Plachtovin), 19. Hrňa (Knebl) – 19. Haas (Hampl), 38. Škatula (Dvorčák, Capcara), 50. Grofek (Petrek, Polák), 59. Škatula (Hoďa, Grofek), 60. Samiec (Hampl), 64. Hampl. Rozhodčí: Kočí – Kurajský, Mikler. Vyloučení: 6:10, navíc Fabián 10+10min + do konce utkání (Vsetín). Využití: 1:2. Diváci: 90. Střely na branku: 41:31. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:6.
VHK ROBE Vsetín: Němec – Fabián, Farda, Kapr, Mikuláštík, Ostrčil, Pokora, Stříteský – Ciupa, Hrňa, Knebl, Mičulka, Navrátil, Plachtovič, Podešva,, Švaňhal, Varga, Vrdlovec
HC Oceláři Třinec: Šrámek – Hoďa, Kundrátek, Rangl, Vydra – Capcara, Dvorčák, Grofek, Haas, Hampl, Hinďoš, Petrek, Polák, Samiec, Škatula, Vrba.
29.kolo juniorské extraligy se sebou přineslo šlágr kola. Vsetínští hráči bojovali s Třincem v přímém souboji o první příčku v tabulce. Úvod zápasu vyšel lépe domácím a poté co po faulu odešel na trestnou lavici jeden z Ocelářů, se dokázali na dlouho dobu usadit v obraném pásmu hostů. Ve druhé minutě přesilovky si na modré přihráli Fabián se Stříteským, a ten bez zaváhání vypálil na bránu, před kterou umně tečoval Podešva (1:0). Neuběhla ani minuta a domácí se radovali podruhé. Tentokrát si Knebl šikovně vybruslil zpoza brány až ke kruhům a odtud překonal Šrámka střelou nad lapačku (2:0). I na druhé straně se místy hosté dostali ke gólové šanci, avšak Ocelářům stál v cestě výborně chytající Němec. Později mohli domácí opět navýšit své vedení, když si zahráli ve výhodě jednoho muže v poli. Paradoxně největší šanci měli ale na hokejkách hokejisté Třince, a to když se jeden z hostujících hráčů ocitl sám před bránou, avšak na domácího gólman vyzrát nedokázal.

Ve 13.minutě přihrával jeden z domácích hráčů od vlastní brány spoluhráči až na útočnou modrou a ten vyjel nikým nestřežen až k třinecké kleci, kde vypálil na gólmana hostí. Šrámek však po vlastním zaváhání přenechal kotouč v moci žlutozelených a Podešva s Vargou ho za tuto chybu náležitě potrestali (3:0). Uběhlo pouhých 23 vteřin utkání a opět tady byla akce pro domácí tým. Po jedné ze střel vyrazil Šrámek kotouč daleko před sebe, kde však už čekal připravený Švaňhal, aby mu skrz zakrytý výhled poslal puk nazpět do brány. Hostující gólman tak lovil puk ze sítě už po čtvrté. O 15 vteřin později mohl znovu skóroval Navrátil, který jel sám na třineckou bránu, ale blafákem na Šrámka nevyzrál. V 16.minutě hry se Ocelářům poprvé podařilo zatlačit domácí hráče do obraného pásma a vynutili si z toho faul. Přesilovka Třineckým pomohla a na Němce posílali jednu ránu za druhou. Domácí gólman zachraňoval vše co mohl, ale 4 vteřiny před vypršením trestu ho o čisté konto připravil Haas (4:1). Do konce třetiny si však stihli Valaši zpravili chuť, když bez zaváhání zavěsil Hrňa, ke kterému se šťastně odrazil puk (5:1). Po první části se tak domácí mohli radovat ze čtyřbrankového vedení.

Prostřední část se sebou přinesla stejně jako ta první velice pěkný hokej plný šancí na obou stranách. Domácí juniorka však po 2 minutách hry přišla o obránce Fabiána, který dostal dvouminutový trest a za nesportovní chování byl nakonec vykázán do kabin. Po skončení přesilové hry Třince se počet hráčů na ledě vyměnil a do čtyř šli i hosté, ale ani jeden z týmů nedokázal z této výhody těžit. Ve 28.minutě utkání se do gólové šance dostali domácí, ani nadvakrát však nepřekonali překonat ležícího Šrámka, který vše zachránil vyšvihnutím betonu. V polovině druhé třetiny se vylučovalo na obou stranách a ve hře čtyři na čtyři nejvíce zazářil Vrdlovec, který se šikovně uvolnil přes dva bránící hráče, ale nedokázal celou akci dotáhnout do úspěšného konce. O pár minut později se mohli domácí radovat pošesté, ale gól nemohl být uznán, jelikož těsně před pukem byl do brány natlačen i jeden z Valachů. Do konce třetiny se však ještě podařilo skórovat Ocelářům. Gólman Němec neudržel puk a na to stihl nejrychleji zareagovat hostující Škatula, který kotouči dopomohl za brankovou čáru (5:2).

V poslední části jako by Vsetínské hráče někdo zaklel. Zdaleka nenastoupili s takovým nasazením jako v předešlých dvou třetinách, chyběl pohyb a tak se hrálo především ve vsetínském obranném pásmu. Ve 47.minutě měli Oceláři obrovskou šanci vstřelit další branku, když se po tvrdé střele puk dostal k Němcovi, který měl co dělat, aby puk uchránil před třineckými holemi. Zvolnění tempa a laxního přístupu domácích využili Třinečtí v čase 49:00 a po vydařené kombinaci snížil Grofek vsetínský náskok na pouhé dva góly (5:3). O necelou minutu později mohl zápas vrátit na stranu Vsetína Knebl, který se řítil sám na Šrámkovu bránu, těsně před ní byl však faulován a tak si Valaši alespoň zahráli v pěti proti čtyřem. Ani tato situace ale nepovzbudila Vsetínské do dalšího boje, dokonce dovolili oslabeným Ocelářům ujet do přečíslení, které musel znovu zachraňovat až Němec. Oceláři vycítili svoji šanci a připravili domácím nepříliš veselý závěr utkání. V 59.minutě skóroval po druhé v utkání Škatula a hostující trenéři odvolali Šrámka z branky. Domácí se nedokázali vzchopit ani na posledních 87 vteřin hry a v čase 59:33 rozjásal hosty Hampl, který tak vyrovnal na 5:5.

Jedinečnou šanci spravit pokažený dojem ze závěru utkání dostali žlutozelení hned v úvodu prodloužení, když poslal rozhodčí na trestnou lavici Hinďoše. V závěru této výhody zazněla dokonce po Ostrčilově střele tyčka, ale to byl poslední záchvěv naděje pro Vsetínské. O minutu později projel celým hřištěm a navíc nikým nebráněn hostující Hampl a ukončil tak v čase 63:23 zápas. Vsetínští se tak vlastní hloupostí připravili o jisté 3 body a zkazily tak dojem z výborně rozehraného zápasu.