Vstupenky online

Ve Zlíně dostali junioři naloženo

Kristýna Guricová, Petr Vychopeň • 17.11.2008

V s e t í n - Páteční střet s Ústím a nezapomenutelný obrat proti Liberci naznačoval, že by vsetínští junioři mohli vybojovat body i ve Zlíně. Žádné drama se však nekonalo, domácí si utkání s přehledem pohlídali a svým sokům nadělili rovnou sedm branek. Po dvou gólech se představil zlínský Finsterle, Indrych a Puna, jednou skóroval Okénka. Co se vsetínských týče, branku dokázal vstřelit pouze Surovčík za asistence Juríka. Junioři VHK tak odjíždějí z Baťova města bez bodu, leštit hole už můžou na další extraligovou dvojici - Boleslav a Pardubice.

- 26.kolo po 17.11.17:00
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
7:1(2:0, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 18. Finsterle (Vlach), 19. Indrych (Šoula, Horák), 21. Puna (Hampl), 38. Okénka (Klhůfek, Chocholáček), 45. Puna (Finsterle), 50. Finsterle (Šoula), 50. Indrych (Šoula, Matula) - 39. Surovčík (Jurík).
Berani Zlín: Zavadil - Horák, Chocholáček, Matějíček, Matula, Řezníček, Šenkeřík, Vodák, Zábojník - Hampl, Finsterle, Goiš, Indrych, Klhůfek, Kopún, Okénka, Puna, Šoula, Vlach, Vodný.
VHK ROBE Vsetín: Musil - Farda, Kapr, Kocur, Lukeš, Sadil, Šimurda - Jurík, Kubo, Martyčák, Plachtovič, Pořický, Surovec, Surovčík, Szabó, Valigura, Vávra, Vítek.
Juniorské derby, hrané v pondělní podvečer ve Zlíně, vycházelo už od začátku lépe domácím. Ve 3. minutě se do akce 2 na 1 dostali dva zlínští hráči, avšak zakončujícímu Indrychovi puk utekl a když se o chvíli později stejná situace opakovala, jen v jiném složení hráčů, vypálil zástupce zlínských barev mimo klec. Vsetínští od začátku zápasu hráli jakoby s respektem a na ledě nepůsobili příliš jistým dojmem. Do karet jim příliš nehrál ani fakt, že domácím byla v minutě 4. nabídnuta první přesilovka. Naštěstí pro hostující tým si Zlínští v této početní převaze žádnou vážnější šanci nevytvořili a hra tak pokračovala bez změny skóre.

Když už to vypadalo, že si ve 12. minutě hosté vyzkouší další oslabení, přišla záchrana v podobě píšťalky hlavního sudí a za katr usedl také jeden ze Zlínských a 1:55 se tak hrálo ve čtyřech. Do obrovské šance se dostal domácí Finsterle, který blízko brankoviště uzmul puk a za asistence dvou vsetínských hráčů vypálil na Musila v brance – tomu kotouč při zákroku vypadl a ještě několik vteřin nebezpečně poskakoval po brankovišti. Ani tady se však ještě skóre měnit nemuselo. Ve 14. minutě si hru v početní převaze vyzkoušeli také Valaši, nutno podotknout, že jestliže se Zlínu doposud přesilovky nedařily, ta vsetínská byla hrozná…

V samém závěru první části byl opět vyloučen jeden z hostů a tentokrát už modrožlutí nic nenechali náhodě a po 54 vteřinách hry se ze závaru před brankou prosadil Lukáš Finsterle (1:0). Valaši se však nestačili z obdržené branky ani vzpamatovat a už tu byla druhá – Martin Indrych to na vsetínského gólmana zkusil ránou pod víko a uspěl (2:0). Do první přestávky se tak šlo za stavu příznivějšího pro domácí. Po výměně stran se Valaši poněkud pozdrželi v kabině a i přes to, že ještě před vypršením přestávky naskakovali první z hostů na led, nadělil jim rozhodčí dvouminutový trest za zdržování hry. Hráči Zlína na nic nečekali a v čase 20:45 přidali na konto Valachů třetí branku, tentokrát k ní dopomohlo i břevno, od kterého se Punova střela odrazila za záda vsetínského brankáře (3:0).

Další chyba, kterou Valaši vyrobili, přišla v minutě 25., když čárový sudí zaznamenal příliš mnoho hráčů na ledě a Valaši tak šli znovu do čtyř. K jejich prospěchu hovoří pouze fakt, že zelenožlutí toto oslabení sehráli dobře a Zlín nepustili, byť jen k jediné akci, která by mohla ohrozit vsetínského gólmana. Zhruba v polovině utkání byl nejprve vyloučen domácí Horák, kterého o chvíli později následoval ještě Goiš a Valaši tak dostali příležitost hrát 31 sekund v 5 proti 3. Vsetínští mladíci sice přišli hned po buly o pásmo, důležitý však byl fakt, že se do své přesilovky pustili s chutí a vytvořili si i slušnou šanci – Jurík přihrál Fardovi na modrou, který svou ránou rozvlnil síť – bohužel pro hosty však pouze z vnější strany.

Skóre se tak měnilo až v čase 36:58, opět při vsetínském oslabení a opět byli šťastnější domácí – po rychlé akci překonal vsetínského gólmana Okénka (4:0). Valaši však hlavy nesklonili a ani ne po minutě hry byl rozdíl ve skóre opět tříbrankový – střelou od modré propálil Zavadila Surovčík. V samém závěru druhé třetiny byli opět vyloučeni dva domácí hráči a Vsetín dostal příležitost hrát dlouho dvojnásobnou přesilovku – 1:25, tu, aniž by byla k vidění nějaká větší šance hostů, přerušila po pár vteřinách druhá siréna.

Ze druhé přestávky se Valaši vrátili na led pro jistotu o pět minut dříve a mohli tak přemýšlet nad tím, jak využít zbývajících 42 vteřin přesilovky 5 na 3. Nic kloudného však nevymysleli. Když se pak na druhé straně dostal k odraženému puku Finsterle a řítil se na domácí klec, zastavil ho Surovec jen na úkor faulu a jeho provinění nezůstalo nepotrestáno. Stejný hráč poslal ve 45. minutě na Musila ránu, kterou hostující brankář zlikvidoval, při zásahu však puk pouze vyrazil před sebe a nejrychleji se v brankovišti zorientoval David Puna (5:1).

Zhruba o tři minuty později spálili další šanci na snížení skóre Jurík se Surovcem – Jurík dostal šikovnou přihrávku na modrou a nikým nehlídán přijel až ke zlínské svatyni – nahrál dojíždějícímu Surovcovi, který však zblízka Zavadila nepřekonal. A tak nadělovali znovu domácí – v čase 49:07 se další ránou pod břevno prosadil Finsterle a pouhých 32 vteřin poté ještě propálil Musila mezi betony Indrych (7:1). Rázem to tak bylo 7:1 pro domácí a Valaši si jistě museli vzpomenout na svůj obrat utkání s Libercem. Bohužel však na podobný obrat už nezbýval čas, navíc ve zbývajících deseti minutách nadělil hlavní sudí dalších 8 trestů, což hru značně poznamenalo. Vsetínští sice hráli opět v 5 proti 3, scházela jim však i trocha toho pověstného štěstí a skóre se jim už, byť jen kosmeticky, upravit nepodařilo a všechny tři body tak zůstaly na Stadionu Luďka Čajky.