Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 130 (2.7.2024)

Dorostenci Zlínu podlehli, za svůj výkon se ale stydět nemusí

Kristýna Guricová • 09.10.2009

I přes to, že celou první třetinu si byly manšafty Zlína a Vsetína vyrovnanými soupeři, branky padaly pouze na jedné straně a domácí po první třetině vedli již 4:0. V úvodu druhé dvacetiminutovky se Valachům podařilo snížit na rozdíl dvou branek a rázem tak byli na koni. Úvod třetí třetiny ale přinesl nešťastné vyloučení Juríka na 5 + do konce a jelikož Zlín svůj náskok ještě navýšil, o vítězi tak bylo rozhodnuto.

- 12.kolo pá 9.10.18:00
Berani Zlín
VHK ROBE Vsetín
8:2(4:0, 1:2, 3:0)
Branky a nahrávky: 10. Fořt (Skočík), 13. Skočík (Fořt), 14. Kovařík (Romig), 16. Holík (Zámořský), 36. Bursa (Romig), 41. Kovařík (Holík), 43. Kučera (Strojil), 52. Merta - 27. Kajaba (Kozák), 28. Ptáčník. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 8:2.
VHK ROBE Vsetín: Dohnálek (Bača)- Fryšara, Žabčík, Pelc, Hurtík, Trška, Žák, Báchor - Kozák, Podešva, Kajaba, Daněk, Kitsberger, Ptáčník, Kývala, Jurík, Slováček, Pešat, Klimek.

Úvod utkání mezi celky Zlína a Vsetína se nesl ve velice rychlém tempu a již od prvních sekund bylo patrné, s jakou chutí hráči do utkání nastoupili. První vážnější šanci si vytvořili domácí, po chybě jednoho ze vsetínských obránců – tato šance, ani akce 2 na 1 v podání zelenožlutého Kajaby a Žáka, však brankou neskončila. Další obrovská naděje na sebe nenechala dlouho čekat – Trška nahodil puk na bránu a kotouč se od brankáře odrazil k Juríkovi, jenž měl před sebou poloodkrytou bránu, bohužel se však nedokázal dostat do střelecky výhodné pozice.

V čase 7:13 hlavní sudí poprvé vylučoval, za katr usedl Trška a i když se Valachům dařilo zlínské hráče dlouho bránit, pouhé 2 vteřiny před vypršením trestu vypálil z úhlu na vsetínskou klec Tomáš Fořt a překvapenému Dohnálkovi zapadl kotouč za záda – 1:0. Ani na druhou branku nebude hostující brankář vzpomínat v dobrém – Zlínští totiž navýšili své vedení již ve 13. minutě, kdy se puk odrazil ze skrumáže těl přímo ke Skočíkovi a ten jej skrz houšť těl poslal zpět a to až do sítě – 2:0.

I když druhá branka padla rychle, třetí byla ještě rychlejší – Zlínu na ni stačila zhruba minuta, a když nahrával Romig na druhou stranu brankoviště Kovaříkovi, bylo jasné, že se střídající Bača nestačí včas přemístit – 3:0. Valachy sice obdržené branky na kolena nesrazili a stále byli Zlínu minimálně vyrovnaným soupeřem, v čase 15:39 ale přišla další rána – dělovkou z mezikruží propálil vsetínského brankáře Holík (4:0). Jen pár sekund před koncem ale mohl být rozdíl ve skóre zase tříbrankový, Ptáčník dostal šikovnou přihrávku zpoza brankoviště, a i když to Kašík v brance nečekal, byl připraven na správném místě.

V úvodu druhé dvacetiminutovky bylo na ledě k vidění hodně osobních soubojů, jeden tým obíral o puk ten druhý a hra se přelévala ze strany na stranu. Plynulost hry tak narušila až 24. minuta, kdy byl vyloučen jeden ze Vsetínských. Tomu jistě tuhla krev v žilách, když z trestné lavice pozoroval, jak Bača zasahuje vedle brány a dvěma Zlíňákům, kteří se díky pohotovém spoluhráči dostali k puku, tak zeje na obdiv prázdná vsetínská klec – ke své smůle ji ale domácí trefit nedokázali. Těsně po skončení domácí přesilovky začala přesilovka Vsetína – první v utkání. Valaši dlouho dobu kroužili kolem Kašíka, až se René Kajabovi podařilo dokonale zakončit – 4:1.

Zlín se nestačil z obdržené branky ani vzpamatovat a už tady byla druhá – tentokrát snížil ránou z dorážky Martin Ptáčník. Valachům vstřelené branky nahnaly do žil novou krev a chvíli se zdálo, že je na ledě pouze tým v zelenožlutých dresech. Když se pak Slováčkovi podařilo vyšachovat bránícího obránce a tváří v tvář Kašíkovi minul klec, mohli se hosté jen chytat za hlavu. Domácí totiž krutě trestali. V čase 35:02 totiž poslal Romig přihrávku Bursovi na opačnou stranu pásma a ten zakončoval do odkryté klece – 5:2. Do konce druhé části už se nic podstatného nestalo a čekalo se tak na třetinu závěrečnou.

Úvod poslední dvacetiminutovky nepřinesl pro Vsetín nic dobrého. Nejprve se hostům nepodařilo proměnit akci 2 na 1, aby se následně Petru Holíkovi podařilo přímo ukázkovým blafákem překonat po šesté Dohnálka v brance. Tím však hororový scénář Valachů neskončil. Hlavní sudí vyloučil trochu přísněji Davida Juríka na 5 minut + do konce utkání a o první polovinu poslední dvacetiminutovky tak měli Valaši postaráno. Leč bránili, co se dalo, již po 15 vteřinách hry ve čtyřech, propadl, po Kučerově střele, puk vsetínskému brankáři mezi betony – 7:2.

Další minuty zlínské přesilovky plynuly tak nějak pokojněji, Valaši poctivě bránili a domácí se k ohrožení jejich svatyně příliš nedostávali. Co se ale Zlínu nepovedlo v přesilovce, přišlo hned po ní – v čase 51:02 vytěžil ze skrumáže před brankou osmý gól žlutomodrých Milan Merta. I přes to, že po té dostali Vsetínští dvakrát po sobě výhodu přesilové hry, markantní rozdíl ve skóre již byl znát. A tak, i přes to, že hosté rozhodně na ledě nebyli horším týmem, odvážejí si ze Zlína až poněkud strašidelně vypadající prohru 8:2. V sobotu od 14 hodin se starší dorostenci pokusí porvat o body na vlastním ledě proti celku z Havířova.