Vstupenky online

Junioři rozdrtili Hodonín

Radek Bařina • 01.03.2013

Další vysoké vítězství si na domácím ledě připsali junioři VHK. K utkání přistoupili, v rámci přípravy na baráž, se vší vážností a na ledě to bylo znát. Už po první třetině vedli Valaši 4:0 a dalším průběhu utkání své vedení ještě zdvojnásobili. Hosté se za celý zápas dostali snad jen do třech vážnějších příležitostí, ty ale pochytal bezchybný Kohn, který si tak po zásluze připsal nulu. Dobrou zprávou rovněž je, že gólově se prosadily všechny formace Valachů.

LJ - 34.kolo pá 1.3.16:30
VHK ROBE Vsetín
SHK Hodonín
8:0(4:0, 2:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 8. Tobola (Uchin, Vašíček), 12. Kývala (Vašíček), 19. Štrbík (Kývala, Daněk), 20. Uchin (Baroš, Tobola), 28. Štrbík (Daněk, Kohn), 31. Ondra (Kývala, Daněk), 48. Šiafutdinov (Báchor, Zvonek), 55. Hradil (Báchor, Daněk). Rozhodčí: Škrobák - Smilek, Gona. Vyloučení: 6:7 navíc Gromus, Šiafutdinov, Koutník (všichni VSE) 10 min OT. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 121. Průběh utkání: 0:0, 8:0.
VHK ROBE Vsetín: Gottwald (7. Kohn) - Kajaba, Koutský, Daněk, Šiafutdinov, Štrbík, Báchor, Koutník, Baroš, Uchin, Ondra, Gromus, Žák, Valentík, Zvonek, Tobola, Hradil, Kývala, Vašíček.
SHK Hodonín: Masaryk (21. Luner) - Buřič, Kulyk, Duchoslav, Adamec, Horinka, Tom, Polák, Kukliš, Kučera, Sedlák, Polesný, Čavoj, Smetana, Výmola.

Juniorský duel mezi Vsetínem a Hodonínem začal dle očekávaných not. Valaši od úvodu udávali tempo hry, zatímco hosté se zakopali na modré a pokoušeli se odrážet útočné výpady favorita. Zprvu se jim to docela dařilo a domácí, krom Barošovy střely z páté minuty, která prolétla těsně mimo, příliš nebezpeční nebyli. Vsetínský tlak však postupně sílil a v čase 7:10 prorazili domácí pevnou hostující hráz poprvé. Vašíčkovu střelu od modré tečoval těsně před brankářem Dominik Tobola a Masaryk již nestihl zareagovat. Hodonín mohl posléze odpovědět v přesilovce. Sehrál ji ale špatně. Na jejím konci navíc faulovat a Vsetín svou zkrácenou početní výhodu dokázal proměnit v branku číslo dvě. Zasloužil se o to Martin Kývala, který převzal puk ve středním pásmu, slalomem po křídle se dostal až před Masaryka, načež obešel i jeho a bez problémů zakončil.

Za stavu 0:2 Hodonín přeci jen zvýšil aktivitu. Vsetínský tlak tím ztratil na síle na druhé straně se ale hosté nedostali vůbec k ničemu. Půldruhé minuty před úvodní sirénou tak, po bleskové akci, znovu udeřili Valaši. Kývala s Daňkem vybojovali puk pro Martina Štrbíka a ten z bezprostřední blízkosti zamířil přesně k tyči. Samotný závěr třetiny dohrával Hodonín v přesilovce, místo snížení ale znovu inkasoval. V rychlém výpadu vystřelil bekhendem Jaroslav Uchin a puk, i s přispěním teče obránce, propadl Masarykovi za brankovou čáru. Do kabin ta Valaši odcházeli se čtyřbrankovým náskokem.

V prostředním dějství pokračovala hra na jednu bránu. Hosté vyměnili brankáře, ani Luner ale nedokázal zastavit vsetínský gólostroj. Sedm minut přesto odolával. Pak se ale v přesilové hře dostal do úniku Martin Štrbík a po naznačení kličky zakončil nechytatelně do pravého horního růžku branky. V další šanci vychytal Luner Šiafutdinova, v polovině duelu už ale přesto vedli Vsetínští 6:0. Po kombinaci na jeden dotek to byl Michal Ondra, kdo z mezikruží trefil odkrytý kout branky.

Sedmý gól měl na holi Zvonek, z blízka ale na Lunera nevyzrál a stejně dopadl ve vyložené šanci v minutě pětatřicáté také Uchin. V závěru třetiny VHK přeci jen zvolnil a i to nejspíš přispělo k tomu, že tu a tam měl práci také Kohn. Zejména Jakub Tom byl hodně nebezpečný. Na vsetínského mladíka s maskou si ale nepřišel opakovanou dorážkou z blízka, ani později ze samostatného úniku – po kličce už nestihl zakončit mezi tři tyče. Do kabin tak hosté odcházeli s mankem šesti branek.

Třetí třetina ničím nevybočila z dění předchozích period. Valaši dominovali a odevzdaně působící hosté se soustředili jen na odrážení domácích akcí. Ve čtyřicáté druhé minutě trefil vsetínský Baroš tyč, o dvě minuty později byl blízko hattricku Štrbík, z bezprostřední blízkosti ale zakončil ukázkovou přihrávku z rohu těsně vedle. O sedmý zářez se tak musel postarat až Kamil Šiafutdinov v minutě čtyřicáté sedmé. Ten si v brejku pohrál s brankářem a po ledě suverénně zakončil.

Vsetín pak ještě zvýšil tlak, několik velmi dobrých zákroků Lunera, ale překazilo domácí šance. Na ránu od modré, kterou ihned po vhazování vypálil Petr Hradil, však už nedosáhl a domácí zvýšili už na 8:0. V padesáté šesté minutě mohl zasadit devátou ránu do hodonínské sítě Ondra, v samostatném úniku ale ztroskotal na skvělém zákroku Lunera. Hosté se ve třetí třetině do šance v podstatě nedostali. Nejnebezpečněji vypadal únik Toma, domácí hráči ho ale obrali o puk dřív, než stihl zakončit. Po kvalitním výkonu tak Vsetín porazil Hodonín jednoznačně 8:0.