Vstupenky online

První třetina rozhodla a Kladno si z Lapače odváží všechny body

Helena Hegeďová, Kristýna Zigmundová • 24.01.2018

Hostující tým nepohrdl první přesilovkou a rychle se dostal do vedení. K brance z početní výhody přidal i jednu v oslabení a do konce první třetiny se Kladno trefilo i ze hry pět na pět. Na 1:3 sice skóre v úvodu prostředního dějství korigoval Karafiát, což bylo následkem aktivní hry Vsetína v úvodu této části zápasu. Ze strany domácího celku to ale bylo gólově vše. Rytíři se trefili ještě třikrát a z utkání si zcela zaslouženě berou tři body.

WSM liga - 42. st 24.1.17:30
VHK ROBE Vsetín
Rytíři Kladno
1:6(0:3, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 26. Karafiát (Pokorný) – 4. Štindl (Machač, Pekr), 7. Redlich, 14. Kurjanov (J. Kloz), 31. J. Kloz (R. Přikryl), 40. Kurjanov (Kehar), 51. Machač (Repe). Rozhodčí: Vrba, Kašík – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 4:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3304. Střely na branku: 17:29. Průběh utkání: 0:0, 0:3, 1:3, 1:6.

VHK ROBE Vsetín: Jekel (14. Horčička) – Holomek, D. Krenželok, Frolo, Slováček, Janáček, Dundáček, Ostrčil – Březina, Kopta, Markovič – P. Beránek, Illéš, Protasenja – Vávra, Podešva, Šilhavý – Karafiát, Pokorný, Vítek.
Rytíři Kladno: Klouček – F. Matula, P. Hořava, Kehar, Štindl, Štich, Lenďák, Repe – Kubík, Machač, M. Hořava – J. Strnad, R. Přikryl, Pekr – J. Kloz, Kurjanov, D. Tůma – Redlich, T. Kaut, Zikmund.

Jako první se ke střele dostali hosté. Machačova střela od pravého mantinelu skončila na lapačce připraveného Jekela. První přesilovka na sebe nenechala dlouho čekat a ve 4. minutě byl vyloučen Protasenja. Domácí nejprve držel výborně chytající Jekel, ale po necelé minutě přesilovky vytěžili hosté branku. Od modré čáry se trefil Petr Štindl nad pravý beton přímo do mezery mezi betonem a vyrážečkou. Jen o pár okamžiků později mohl střelu Frola od modré usměrnit Protasenja mezi tři tyče. Kotouč ale orazítkoval pouze pravou tyčku. Následně dalo Kladno Vsetínu možnost hrát v početní výhodě. Hned po buly rozehráli Valaši na hráče, který poslal pomalý kotouč na Krenželoka, který se k němu ale nedokázal dostat včas a do úniku se dostal Tomáš Redlich, jenž nemilosrdně zakončil do levého horního rohu.

Hosté ale využili třetinu opravdu produktivně. Anton Alexejevič Kurjanov dostal přihrávku zpoza brány a z pravého kruhu prostřelil Jekela naposledy. Toto byla pro novou posilu Valachů poslední branka a v bráně ho vystřídal Luboš Horčička. Následovalo několik slibných kombinací domácích. Nejprve mohl nahrát Vítek Pokornému, ale do přihrávky vložil svou hůl jeden z hostujících obránců. Následně se mohlo prosadit i duo Kopta - Markovič, ale ani jim se prostřelit Kloučka nepodařilo. Na druhé straně mohl dorážet Kubík, ale kotouč dostal jeden z domácích hráčů mimo brankoviště. V samotném závěru trefil Podešva levou tyčku.

Úvod druhé třetiny začal pozvolna a v největší šanci byl Frolo s Vávrou. První jmenovaný vyslal střelu z levého kruhu a Vávra mohl od pravé tyčky tečovat kotouč do brány. Jeho teč ale skončila za betony Kloučka. Valaši ale nakonec Kloučka překonali. Jiří Karafiát vyslal střelu od pravé tyčky přes brankoviště a kotouč se velmi příhodně odrazil od levé tyčky za brankovou čáru. Hosté si ale opět převzali otěže zápasu a v půlce třetiny se dostali zpět do tříbrankového vedení. Jan Kloz jel s Romanem Přikrylem dva na jednoho. Přikryl správně zhodnotil situaci a poslal kotouč k pravé tyčce, kde už si sjížděl Kloz a ten zakončoval do prázdné brány. 40 sekund před koncem druhého dějství hosté znovu navýšili. Anton Alexejevič Kurjanov tečoval kotouč za záda nic netušícího Horčičky. Po hvizdu se do sebe ještě pustili Repe a Březina, kteří oba dostali trest 2+2 minuty za hrubost.

V úvodu poslední třetiny se domácímu Petru Beránkovi podařilo tečí usměrnit kotouč, který ale zasáhl pouze břevno. Kladno ale znovu předvedlo svou sílu a po tlaku Vsetína se dostali do útoku. Patrik Machač vyslal střelu z pravého kruhu, která doplachtila až do brány. V 54. minutě si Valaši zahráli přesilovku 5 na 3. Nejblíže brance byl Beránek, jenž se snažil usměrnit kotouč od levé tyčky nad levý beton Kloučka. Ten ale kotouč zachytil mezi beton a lapačku. Do konce třetiny se do útoku hnala obě mužstva, ale ani jednomu se již nepodařilo skórovat. Kladno si tedy z Lapače odváží tři body za zaslouženou výhru 6:1.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Dneska jsme doplatili na to, že když dostaneme jeden, dva góly, tak se naše hra bortí jako domeček z karet. My potom nemáme tu trpělivost a většina hráčů to pak bere na sebe a snaží se ten zápas rozhodnout. Klukům se nedá upřít snaha, ale takové zkušené mužstvo, jako je Kladno, poté využije toho, že my tam lítáme, nemáme tam žádný řád. Soupeř nám tam pak dá další branky. Dneska tedy bylo všechno špatně a vůbec jsme to Pavlu Jekelovi neusnadnili. Teď nás ale čekají dva zápasy, v sobotu hrajeme v Přerově a v pondělí sem přijedou Litoměřice. Musíme tedy zabrat s z těch dvou zápasů si odnést co nejvíce bodů. 

Miloslav Hořava (Rytíři Kladno): Zápas byl hodně ovlivněný tím, že jsme v první třetině dali tři góly. Tím jsme se trochu uklidnili a od té doby jsme hráli velice dobře. Domácí to na nás zkoušeli tvrdou hrou, ale dnes jsme byli odolní a odehráli jsme jeden z nejlepších venkovních zápasů.

Zdroj ohlasů hostí: www.rytirikladno.cz



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava