Vstupenky online

Vsetín první domácí čtvrtfinále prohrál, Karlovy Vary mají mečbol

Jan Tajzler, Kristýna Zigmundová • 03.03.2018

Vytoužené play-off dorazilo na Valašsko. Fanoušci Vsetína zaplnili Lapač a doufali, že se Valachům podaří navázat na domácí vystoupení s Energií ze základní části. Vsetín začal aktivně, tvořil si útočné akce, ale znovu se mimořádně trápil v koncovce. Naopak Karlovy Vary znovu předvedly trpělivý hokej a v každé třetině dokázaly vstřelit po dvou brankách. Valaši troskotali na skvělých zákrocích brankáře Novotného, kterého v případě největší nouze zachránily tyčky. Energie si tak na Lapači vybojovala první mečbol a v nedělním utkání může sérii ukončit.

WSM liga - ČF3 so 3.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Energie Karlovy Vary
0:6(0:2, 0:2, 0:2)

Branky a nahrávky: 12. Plutnar (Flek, Balán), 16. Stloukal (Kovačevič, Podlipnik), 30. Skuhravý (Kohout), 34. Gorčík (Kohout), 41. T. Rachůnek (Balán), 54. Flek (Podlipnik, Balán). Rozhodčí: Čech, Kopeček – Lukš, Gančarčík. Vyloučení: 5:6, navíc Vítek (VSE) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 4650. Střely na branku: 24:30. Průběh utkání: 0:6.

VHK ROBE Vsetín: Šurý (Jekel) – Janáček, Teper, D. Krenželok, Slováček, Frolo, Holomek, Ostrčil – Karafiát, Podešva, Vávra – Protasenja, Kucharczyk, Březina – Markovič, Kopta, P. Beránek – Vítek, Šilhavý, Kajaba.
HC Energie Karlovy Vary: F. Novotný (Závorka) – Sičák (A), Šenkeřík, M. Rohan, Plutnar (A), Podlipnik, Kovačevič – T. Rachůnek, Balán, Flek – Stloukal, Kverka, Kohout – Skuhravý (C), Gorčík, Vrdlovec – Šafář, Tuominen, O. Beránek – Šik.

Čtvrtfinálové boje se přesunuly na Lapač, který byl příslibem výborné fanouškovské atmosféry. Již od prvních minut zápasu 4650 fanoušků hnalo Valachy dopředu. První slibná šance nastala ve 4. minutě, kdy Valaši hráli v početní výhodě. Vávra nahrál do slibné pozice Krenželokovi, jehož tvrdá rána skončila na brusli jednoho z bránících hráčů. Zvrat přišel ve 12. minutě. Nenápadné nahození Michala Plutnara doplachtilo za záda Šurého a domácí věděli, že je zle. O pár minut později sice slibně kombinovali Protasenja s Březinou, nejlepší střelec týmu ale v rozhodujícím okamžiku nezvládl zvednout kotouč nad beton Novotného. Jako by se smůla lepila Valachům na paty, v 15. minutě byl vyloučen Frolo a Energetici po pár sekundách hry navýšili na 2:0. Petr Stloukal si počkal na odražený kotouč před Šurým a nelítostně zakončil do odkryté brány Vsetína.

Do druhé třetiny nastoupili Valaši dobře. Nejprve mohl zahrozit Karafiát s Vávrou, jejich kombinace ale ztroskotala na špatném postavení. Poté v přesilové hře zavezl Slováček kotouč do pásma a nahrál na Podešvu, který zasáhl tyčku. Ve 24. minutě mohl nastat zvrat v zápase. Kapitán týmu Jaroslav Markovič vsítil Varům branku. Ta ale nemohl být z důvodu hry vysokou holí uznána. Další chybu si Valaši připsali ve 28. minutě. Na 5+OK byl vyloučen Vítek. Hra sice probíhala ve čtyřech, to nebránilo Energetikům vstřelit další branku. Václav Skuhravý zasáhl přesně mezeru mezi betony Šurého, a to byla pro gólmana domácích poslední kapka. V zápase ho vystřídal Pavel Jekel. Hra se následně trochu zklidnila, ale pár sekund poté, co si valaši odpykali pětiminutový trest, se trefil i Sebastian Gorčík a Jekel v bráně poprvé v zápase inkasoval.

Valaši jistě nečekali ani tak nepovedený vstup do posledního dějství. Po 30 sekundách hry totiž opět inkasovali. Tomáš Rachůnek využil přesilovou hru, když střelou z mezikruží prostřelil Jekela. Šance na rozumný výsledek mohl vrátit Valachům Březina, který ale neměl dostatečný klid na hokejce a na Lapači zazněla druhá tyčka. Následně byly v šanci i Vary. Beránek mohl několikrát překonat Jekela, domácí gólman ale předvedl perfektní zákroky a za záda už nic nepustil. To ale neplatilo v 54. minutě, kdy Valaši inkasovali. V dnešním utkání už naposledy. Jakub Flek využil rychlého přechod do pásma a nemilosrdně zakončil. V závěru měli Valaši několik slibných šancí, s konečným výsledkem 0:6 už ale nic neudělali.

Předávání cen pro nejlepší hráče zápasu od firmy TES VSETÍN s.r.o

Ceny za firmu TES předal nejlepším hráčům Filipovi Novotnému a Ondřeji Holomkovi sportovní manažer VHK Radim Tesařík a Plant manager TES Vsetín Ing. Zdeněk Pfeiler.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Samozřejmě jsme zklamaní, protože dnes jsme si nezasloužili prohrát takovým rozdílem. Kluci dřeli na maximum, bojovali, ale bohužel nejsme schopni učarovat výborného gólmana Novotného. Sami dostáváme lehké góly, a to pak udělá takový rozdíl ve skóre. Kdyby se nám podařilo dát první branku, tak ten zápas vypadá úplně jinak. My ale ze dvou nahození dostaneme dva góly a je konec. Dostali jsme nešťastné góly, a to udalo ráz utkání. Měli jsme tam šance, ale neproměnili jsme je, navíc nás postihly zdravotní komplikace, ale pořád je nás dost na to, se zítra porvat. Zítra se začíná zase 0:0 a my se pokusíme dát první branku a utkání před skvělýma fanouškama dovést do vítězného konce.

Tomáš Mariška (HC Energie Karlovy Vary): Jsem rád za to, jaký jsme podali výkon. Byli jsme dobře produktivní, dobře obětaví a za to jsme byli odměněni. Myslím si, že nás dnes výrazně podržel gólman Novotný, jak už v několikátém zápase. My dnes musíme dobře zregenerovat a připravit se na zítřejší utkání. Chtěl bych ocenit fanoušky za to, jakou tady vytvořili výbornou atmosféru, která výrazně pomohla ke kvalitě dnešního utkání.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava