Vstupenky online

Rozhodující náskok získali Valaši v první třetině, proti Frýdku naplno bodují

Helena Hegeďová, Radek Bařina • 26.09.2018

Skóre zprvu nepříliš atraktivního utkání otevřel v deváté minutě Kucharczyk. Zápasu chyběl stálý tlak jednoho z týmů a hra se spíše přelévala z jedné strany na druhou. A proto se ve druhou branku proměnila až delší kombinace Valachů v útočném pásmu. Gólově se prosadil také vsetínský odchovanec ve službách Frýdku, Erik Hrňa. Jeho přesná rána snížila náskok domácích. Utkání mělo i po svůj další průběh stálý ráz bez většího množství šancí. Další branky padly až ve třetí třetině. Nejprve na 3:1 navyšoval Rudl, v poslední sekundě se proti již méně koncentrovanému domácímu týmu prosadil Klimša.

CHANCE LIGA - 8.kolo st 26.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Frýdek-Místek
3:2(2:1, 0:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 9. Kucharczyk (Jenáček), 14. Pechanec (Rob, Jonák), 51. Rudl (Rác, Kuronen) – 20. Hrňa (Raška), 60. Klimša (Hrňa, Bartko) Rozhodčí: Fiala, Kopeček – Novák, Zídek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2475. Střely na branku: 29:28. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2.

VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – Mikuš, Černý, Slováček, Teper, Rudl, Hryciow, Jenáček – Theoret, Rác, Kuronen – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Kucharczyk, Březina – Jindra, Podešva, Šilhavý.
HC Frýdek-Místek: Malík – L. Kovář, Hrachovský, Zahradníček, Bartko, Žovinec, Krisl, D. – Klimša, Mikulík, Rudovský – Raška, M. Kovařčík, Hrňa – J. Kalus, Peterek, Kofroň – Christov, Przybyla, Kuťák.

Vyrovná a bojovné utkání bylo ve středu k vidění na Lapači, kde se v rámci 8. kola Chance ligy střetl domácí Vsetín s Frýdkem-Místkem. Jako první zahrozili hosté. Již po půl minutě pohotově usměrňoval puk Kovařčík a gólman Šelepněv měl velké štěstí, že se touš zastavil mezi jeho betony. Jinak se však úvodní fáze kdy odehrávala bez většího vzruchu před jednou či druhou bránou. Vsetín poprvé zahrozil v osmé minutě, kdy Robova teč zamířila těsně mimo, aby se hned v následující minutě ujal vedení. Jenáčkovo nahození od modré tečoval ze vzduchu Radim Kucharczyk a puk i s pomocí tyče doplachtil do Malíkovy branky.

Frýdečtí mohli vzápětí odpovědět v první přesilové hře zápasu. Nesehráli ji zle, nebezpečnější střeleckou příležitost si ale nevytvořili. Ve čtrnácté minutě to proto byl opět Vsetín, kdo se dočkal branky. Gólman Malík nastřelený puk neudržel, na hranici brankoviště mu ho vypíchl Antonín Pechanec a kolem betonu ho zasunul za brankovou čáru. Zbytek třetiny příliš vzruchu nepřinesl. Když už to však vypadalo, že Vsetín půjde do kabin s pohodlným náskokem, hosté udeřili. Zbytečnou chybu VHK na vlastní modré vystihl Raška, poslal puk Eriku Hrňovi a kmenový hráč Třince oslavil svůj návrat na domovský Lapač přesnou střelou k pravé tyčce. Po první třetině tak vedl Vsetín 2:1.

Vyrovnaný hokej s minimem vyložených šancí pokračoval i ve druhé periodě. Ve dvaadvacáté minutě znovu zahrozil Hrňa a jeho spoluhráči z útočné formace, Šelepněv ale několik nebezpečných pokusů s úspěchem vyřešil. Následně si svou první přesilovku zahrál Vsetín. Příliš se mu nevyvedla, v závěru ale domácí přeci jen dvakrát nebezpečně zahrozili. Kuronenova střela z mezikruží ale skončila na Malíkových betonech a Rácova teč hostující branku těsně minula.

Ve zbytku periody byl obraz hry takřka neměnný - bojovný zápas, ve kterém se střídaly závary před jednou a druhou brankou. Hosté byli o něco aktivnějším a nebezpečnějším týmem, pro oba týmy ale platilo prakticky totéž - buď selhaly v předfinální fázi, nebo střelci narazili na bezchybné brankáře. Opravdu vyložená šance byla k vidění až v posledních vteřinách třetiny. Tentokrát ji měl Vsetín. Theoret dostal krásnou přihrávku na útočnou modrou, v plné rychlosti ale následně nedokázal s úspěchem zakončit mezi Malíkovy betony. I po čtyřiceti minutách proto svítil na časomíře stav 2:1.

Třetí třetina začala vsetínskou přesilovkou, ta se ale příliš nepovedla. Hned poté si zahrála v početní výhodě i třinecká farma. Nevyužila ji, tento okamžik však jakoby nastartoval velký hostující nápor. Šelepněv ale s pomocí solidně pracující vsetínské defenzívy odolával. Nejtěžší práci měl ve čtyřicáté sedmé minutě, když se před ním zjevil osamocený Kovařčík, který si však kličkou na vsetínského muže s maskou nepřišel. Stejně se vedlo i v padesáté minutě Rudovskému, který zblízka nepřehodil gólmanův beton. A tak zafungovalo otřepané nedáš-dostaneš. Takřka z protiútoku totiž hosté inkasovali. Nejprve neuspěl v přečíslení dva na jednoho Kucharczyk, o pár vteřin později ale nahodil Dominik Rudl puk od modré na frýdeckou svatyni a tečovaný puk obloučkem šťastně doplatil přímo k tyčce branky nebohého Malíka.

Třetí branka domácí viditelně uklidnila a zbytek zápasu už poměrně s přehledem kontrolovali. Necelé dvě minuty před třetí sirénou Frýdečtí odvolali brankáře, power-play jim ale dlouho nevycházela. Až 0,2 sekundy před koncem dorazil puk od levé tyčky za záda Šelepněva David Klimša, pro hosty už však bylo příliš pozdě. Přestože byli Vsetínu vyrovnaným soupeřem, opouštějí Lapač s porážkou 3:2. Valaši naopak slaví třetí těsnou výhru v řadě.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín) - Dnes jsme rádi za 3 body. Utkání bylo velice těžké. Frýdek hrál velmi dobře. Hodně byl cítit Erik Hrňa s Michalem Kovařčíkem. Bylo vidět že mají zkušenosti. Ale jsme rádi, že jsme to zvládli a získali 3 body.

Marek Malík (HC Frýdek-Místek) - Musím říct, že to bylo krásné utkání. Pro nás trošku se smolným koncem, i když jsme drtivou většinu utkání byli lepším týmem. Měli jsme šance, které pro nás bohužel neskončily v góly.