Vstupenky online

Junioři nevstřelili ani jednu branku a s posledním Havířovem prohráli

Helena Hegeďová • 30.09.2018

První třetina proti Havířovu byla pro Vsetínské stejná jako utkání s Přerovem. Vše totiž stálo hlavně na gólmanech a domácí Jiří Matoušek i hostující David Sachr drželi po prvních dvaceti minutách hry čisté konto. To se však změnilo už ve druhé minutě druhé třetiny, kdy se za Sachrova záda trefil Ševěček. Domácí byli lepším týmem, což se projevilo i na skóre. To se na konci zápasu zastavilo na 5:0 pro Havířov, jelikož Valaši nedokázali využít ani jednu ze svých šancí. V nadstavbě se s tím AZ také zbytečně nepáral a už po 48 sekundách se trefil Pawliczek, pro kterého to byla již třetí gólová radost v utkání. Vsetínská juniorka tak po plném bodovém zisku na Lapači odjíždí z Havířova s prázdnou. Další zápas na juniory čeká v pátek 5.10., kdy se doma od 17:30 utkají s Vítkovicemi.

DHL Extraliga juniorů - 8. kolo - 1. část ne 30.9.12:00
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín
5:0(0:0, 4:0, 1:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 22. Ševěček (Dufek, Bochnak), 26. Bochnak (Mastič, Grygar), 31. Mastič (Bambula, Pawliczek), 40. Pawliczek (Janeček, Bambula), 44. Pawliczek (Bambula, Ševěček), 61. Pawliczek (Uhlíř). Rozhodčí: Hykel – Ganger, Konvička. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 42:19. Průběh utkání: 5:0.

AZ Havířov: Matoušek – Uhlíř, Pavelek, Grygar "A", Koubek, Ševěček, Thiel – Pindel, Bambula, Juhász "C", Adámek, Pawliczek, Mastič, Bochnak, Tomeček, Janeček, Dufek.
VHK ROBE Vsetín: Sachr (44. Málek) – Lašák, Ondračka "A", Zeman, Jenáček "A", Pernický, Kožený – Klímek "C", Zetocha, Vrána, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Frimel, Frydrych

Utkání se od začátku hrálo ve vysokém tempu, oba týmy dobře bránily a na první velkou šanci jsme museli počkat až do poloviny první třetiny. Blízko vstřelení branky byli domácí, když po Grygarově střele od modré doráželi Janeček a Juhász, ale Sachr podržel svůj tým.

V 17. minutě mohl udeřit Vsetín, jenže Zetochovu příležitost zhatil Matoušek výborným zákrokem ramenem. V závěru třetiny se nejprve mohl prosadit AZet, když Juhász přebruslil obránce hostí a po jeho střele, kterou Sachr vyrazil, zůstal puk volně ležet v brankovišti, než jej jeden z hostujících hráčů odklidil do bezpečí.

V poslední minutě mohl poslat Valachy do vedení Klímek, který pálil do odkryté branky, jenže mu šanci rychlým přesunem zlikvidoval Matoušek. Po první třetině se proto skóre nezměnilo a zůstalo 0:0.

Ve druhé třetině si AZet vypracoval čtyřbrankový náskok, vsetínské načal už ve 22. minutě Vojtěch Ševěček, jenž dorazil Bochnakovu střelu. Ve 26. minutě se hrálo čtyři na čtyři, Mastič odrazem o Sachrovy betony dostal puk k Wiktoru Bochnakovi, jemuž stačilo poslat jej do odkryté branky.

Ve 31. minutě předvedli parádní akci Bambula, Pawliczek a střílející Maxim Mastič, který zvýšil na 3:0. V závěru třetiny ještě využil přesilovku po krásné přihrávce Janečka Dominik Pawliczek, čímž stanovil skóre utkání po dvou třetinách na 4:0.

Vsetín vstoupil do třetí třetiny aktivně, krátce po jejím začátku měl velkou šanci Klímek, ale netrefil branku. Ve 44. minutě Havířov přidal po krásné souhře Bambuly, Ševěčka a zakončujícího Dominika Pawliczka pátou branku a vyhnal tak Sachra z branky. Toho v brance Vsetína nahradil Málek, jenž už do konce třetiny branku nedostal.

Gól nedal ani Vsetín, přestože měl několik vyložených šancí. Jenže Matoušek zabránil ve skórování jak Klímkovi ve 45. minutě, tak Ondračkovi o půl minuty později. Klímek se neprosadil ani v 55. minutě a tak šel AZ do nadstavby s výhrou 5:0.

Prodloužení trvalo jen 48 vteřin, pak jej povedenou tečí Uhlířova nahození ukončil Dominik Pawliczek, jenž tak skóroval potřetí v zápase a zajistil AZetu bod navíc.

Ohlasy k utkání

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Odehráli jsme velice slušnou první třetinu, pak se čekalo na první gól. Dostali jsme ho my, pak další a hra se nám úplně rozsypala. Druhou třetinu jsme prohráli čtyři nula a ve třetí třetině jsme to chtěli trochu ustálit a připravit se na prodloužení. To se nám hrubě nepovedlo a dneska zvítězil Havířov, který byl dravější, zatímco my jsme byli takoví odevzdaní. Dnes to z naší strany, kromě první třetiny, bylo hodně špatné.