Vstupenky online

Vsetín se vrací z Třebíče s prázdnou, rozhodla druhá třetina

Redakce • 28.01.2019

Tentokrát to nevyšlo. Vsetínští hokejisté v pondělí nestačili na Třebíč a vrací se z Vysočiny bez bodů. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, ve které hráči Horácké Slavie nastříleli čtyři góly a odskočili Valachům už na pětibrankový rozdíl. Třebíčtí potvrdili, že na Vsetín letos v domácím prostředí umí, po závěrečné siréně mohli slavit výhru 6:0. Další utkání sehrají svěřenci trenérů Dopity a Jenáčka ve středu, kdy na Lapači vyzvou Litoměřice.

CHANCE LIGA - 51.kolo po 28.1.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
VHK ROBE Vsetín
6:0(1:0, 4:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Nedvídek (Szathmáry, Kusko), 22. T. Havránek (Vodný), 27. Nedvídek (Vodný), 31. Kusko, 35. Nedvídek (Szathmáry, Vodný), 49. Szathmáry (P. Kratochvíl, Kusko). Rozhodčí: Souček, Vokřál – Votrubec, Ševic. Vyloučení: 9:10, navíc Kucharczyk (VSE) 10 minut OT. Využití: 3:0. V oslabení: 2:0. Střely na branku: 34:20. Diváci: 1 256. Průběh utkání: 6:0.

SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Vl. Brož, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, D. Mikyska, Bilčík, V. Čejka – Kusko, Nedvídek, Havlát – Vodný, Psota, T. Havránek – Süss, M. Novák, P. Kratochvíl – Malec, Tadeáš Král, Paták.
VHK ROBE Vsetín: Šelepněv (31. Málek) – Mikuš, Hryciow, Slováček, Rudl, Frolo, Jeřábek, Jenáček – Karafiát, Kucharczyk, Rác – Jonák, Pechanec, Rob – Kopta, Pitule, Březina – Vávra, Šilhavý, Vítek.

Úvodní minuty utkání domácí Třebíče s hostujícím Vsetínem přinesly bojovný hokej, oba celky se snažily prosadit, ale v prvních minutách hry je doprovázela řada nepřesností. Domácí Horáci dokázali otevřít skóre v přesilové hře, v čase 7:26 si do střelecké pozice najel Lukáš Nedvídek a pohotovou střelou prostřelil skrumáže před brankářem Vsetína. Valaši zkoušeli najít odpověď na vedoucí branku domácích, ale s prosazením se do útoku to měli těžké, neboť Horácká Slavia předváděla od obranné modré čáry důraznou obranu a trpělivě vyčkávala na chyby Vsetínských. Velkou příležitost si hosté z Valašska vypracovali v poslední minutě první periody, kdy se jim podařilo zcela rozhodit domácí obranu včetně brankáře Dostála, ke smůle zelenožlutých však kotouč pouze poskakoval po brankové čáře.

Druhou třetinu zcela ovládl domácí tým. Třebíč hned v úvodu odskočila do dvoubrankového náskoku, když útočnou akci Vsetína vystihl Vodný a poslal do úniku po pravém křídle Tomáše Havránka, jenž svou jízdu zakončil přesnou koncovkou pod horní tyč vsetínské branky. Horáci následně Vsetínu svou nedisciplinovaností nabídly tři početní výhody v řadě, jenže paradoxně v této herní situaci rozhodly bílé hvězdy o osudu utkání. Nejprve Valachům ujelo duo Vodný - Lukáš Nedvídek, jenž zcela osamocen před Šelepněvem pověsil do vsetínské branky svou druhou trefu v utkání. Vsetínský kolaps vrcholil v čase 30:51, kdy se znovu ve vlastním oslabení řítil zcela osamocen Silvestr Kusko a v přímém souboji s brankářem nemýlil, což potvrdil přesnou střelou mezi betony.

Brankář Šelepněv se při snaze zabránit inkasované brance zranil a musel uvolnit místo vsetínskému dorostenci Jakubu Málkovi, pro nějž to v šestnácti letech byla premiéra ve druhé nejvyšší soutěži. Třebíč však nadále pokračovala v herní pohodě a při přesilové hře v čase 34:47 znovu slavila úspěch, když po krásně sehrané kombinaci zkompletoval svůj hattrick Lukáš Nedvídek.

Vsetín do třetí části nastoupil se snahou vsítit alespoň čestnou branku, ale když už se dostal do slibné příležitosti nebo dokázal rozložit jinak velmi dobře organizovanou defenzívu Třebíče, vybral si notnou dávku smůly. Bílé hvězdy pak udělaly svým fanouškům radost šestou brankou, kterou obstaral v čase 48:48 přesnou střelou z voleje Šimon Szathmáry. Třebíč tak potvrdila, že na soupeře z popředí tabulky umí, Vsetín porazila na svém ledě podruhé v sezoně a nadále živí šance na postup do play-off.

Ohlasy k utkání

Jaroslav Barvíř (trenér Třebíče): My jsme dnes nabídli divákům krásný hokej. Kluci plnili vše, co jsme chtěli, hráli s chutí. To se postupně odvíjelo i od výsledku. Divákům patří velký dík, byli skvělí. Doufám, že se připravíme i na další utkání.

Luboš Jenáček (trenér Vsetína): Třebíč hrála dobře, měla dnes větší chuť po vítězství, udělala pro to víc než my a proto zaslouženě vyhrála. Rozhodně to není tak, že bychom se snad po vysoké výhře nad Ústím vystříleli. To nemá s dnešním zápasem nic společného. Asi jsme si mysleli, že to půjde stejně lehce jako doma, ale Třebíč je jiný soupeř, bojovala, měla kvalitu a větší touhu po bodech.