Vstupenky online

Junioři bojovali ze všech sil, Pardubice jim však vyhrát nedovolily

Anna Pavlína Sedláčková • 08.12.2018

Vsetínští junioři začali zápas dobře. V první třetině nepadla žádná branka. Ve druhé třetině už dostali junioři gól hned v první minutě, tento gól jim sice oplatili, ale pak dostali během necelých deseti minut 3 góly za sebou. Minutu před koncem třetiny, kdy ubíhaly poslední sekundy se Vsetínu podařilo snížit náskok Pardubic. To ale nestačilo a ve třetí třetině spadly Vsetínu do brány další 2 góly. V půlce nadstavby už bylo rozhodnuto o budu navíc, který putuje do tabulky Pardubic.

DHL Extraliga juniorů - 4. kolo - 2. část so 8.12.12:45
VHK ROBE Vsetín
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice
2:6(0:0, 2:4, 0:2 - N 0:1)

Branky a nahrávky: 23. Pospíšil (Jenáček, Lašák), 40. Frimel (Zemánek, Zeman) – 21. Chára (Bucek), 26. Rozlílek (Koffer, Rohlík), 30. Chára (Pochobradský), 33. Rozlílek (Rohlík, Koffer), 49. Pochobradský (Dubovčí, Chára), 50. Antoníček (Trejbal, Rouha), 63. Leder (Bucek, Pochobradský). Rozhodčí: Kubičík – Gebauer, Lederer. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 87. Střely na branku: 24:52. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 2:4, 2:6.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček Š., Pernický, Kožený, Houser – Vrána, Veselý, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Petriska, Frimel, Zemánek.
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice: Vlk – Dubovčí, Hrádek, Leder, Nedelka, Blažej, Jelínek – Pochobradský, Rouha, Rozlílek, Antoníček, Koffer, Chára, Rohlík, Bucek, Trejbal.

Druhý zápas tohoto víkendu dopadl pro vsetínské juniory opět prohrou. První třetina byla bezgólová. Obě mužstva se stále předháněla a rvala o puk. Ten však nikdy branku netrefil. Byla ale vidět převaha Pardubic, ty se v 6. minutě opět zmocnily buly a vyjely na Málka, ten byl ale v pohotovosti a kotouč do brány nepustil. O minutu později měli i Valaši velkou příležitost. To Šimon Jenáček objel s pukem Vlkovu bránu a poté nahrál na volného Lukačku, tomu ale kotouč podjel pod hokejkou a získali ho na svou stranu hosté. Když se Vsetínu opět podařilo dostat do útoku, tak se jim do cesty postavila aktivní pardubická obrana, která jim puk šikovně sebrala a nahrála na nejbližšího spoluhráče. 

Ten se rozjel proti Málkovi, obrana Vsetína se ale dostala na svá místa a zastavila průjezd Dynama. Gólman Pardubic byl dneska v opravdu dobré formě, neboť se mu každý pokus domácích o vstřelení gólu podařilo vykrýt. V 15. minutě se k puku dostal Krupa, který se dostal skrz pardubickou obranu až k bráně, ale aby mohl nahrát svému spoluhráči, tak musel objet bránu. Hosté tak měli hodně času dostat se mu do cesty. Ti pak vjeli do útočného pásma, kde jim v cestě nestála žádná obrana. Málek byl, ale v pozoru a všechny střeli pochytal.

Na první gól došlo stejně jak minulý zápas Vsetína ve druhé třetině. Ten putoval na konto hostů z Pardubic, konkrétně k Dominiku Chárovi, který byl připravený před Málkem na nahrávku. Vsetín na sebe dlouho nenechal čekat a skóroval ve 23. minutě. Další bod do tabulky si tak může připsat Tadeáš Pospíšil. Vyrovnané skóre netrvalo nijak dlouho, když se hosté dostali do přečíslení. To se ke kotouči dostal Filip Koffer a Ondřej Rohlík, ti pak nahráli na Víta Rozlílka, který puk jen posunul do brány. Po tomto gólu následovalo dvakrát vyloučení hráčů z Pardubic. 

Domácí tak jednu minutu hráli v přesilovce 5 na 3. To jim však nijak nepomohlo. Ve 30. minutě přišel na led 4 hráč sestavy z Pardubic a v tomto oslabení se jim opět podařilo skórovat střelou již výše zmíněného Dominika Cháry. Další gól ze strany Pardubic přišel o pár minut později od hokejky Víta Rozlílka, který dostal skvělou nahrávku od Ondřeje Rohlíka. Pak dlouho žádný gól nepadl. Až v poslední minutě třetiny se Tomáši Frimelovi podařilo dostat k bráně hostů, kde vypálil z pravého kruhu do prázdného místa u levé tyčky.

Třetí třetina zprvu přinesla útočné akce na obou stranách, ani jedna z nich však nebyla nikterak nebezpečná. Skóre bylo o dva góly a Valaši měli dostatek času na vyrovnání a posbírání nějakých těch bodů. Do karet jim hrálo vyloučení Dubovčího v 47. minutě. Jenže právě Dominik Dubovčí nahrál deset sekund po svém návratu na led na hokejku Michala Pochobradského, který prostřelil Málka. Ani šestý gól hostujících Pardubic na sebe nenechal dlouho čekat. Neuběhla ani minuta a za Dynamo se prosadil Petr Antoníček. Skóre už se dál neměnilo a jediné, co hráči sbírali, byly trestné minuty. Přesněji to byli hráči Vsetína, když dvouminutový trest dostal gólman Málek a 2+2 minuty za vysokou hůl obránce Jenáček.

V nadstavbě se vsetínským hráčům podařilo několikrát dostat před Vlka, ten ale všechny střely pochytal. V 63. minutě už bylo rozhodnuto o týmu, který získá 1 bod navíc. Rozhodl to pardubický hráč Václav Leder.

Ohlasy k utkání

Petr Fojtů (VHK ROBE Vsetín): Asi se budu opakovat, ale dneska jsme opět neměli první lajnu. Bez našich klíčových kluků se hraje těžce. Zase jsme neměli ani jednu 99, ale na druhou stranu už mančaft trošku připravujeme na další sezónu, takže dostali prostor mladší kluci. První třetina 0:0, opět slušný výsledek. Zase jsme říkali, že to musíme vydržet co nejdéle. Opět tam hned vlezeme, naše první lajna, nejzkušenější hráči, a nějaká chybička se vloudí, dostaneme gól. Ještě tam rozhodla hra 5 na 3. Kdybychom vyrovnali na 2:2, byl by se asi ten zápas odvíjel jinak. No a třetí třetina, to už bylo zase takové va bank, zase nám to tam nastříleli. Každopádně Pardubice dneska předvedly velice dobrý výkon. Musím zase pochválit gólmana Málka, který opět odchytal dobré utkání, stejně jak včera Sachr. A v prodloužení, toho byla zase škoda. Jdeme dva na jednoho, my to nedáme, oni to otočí. Ještě jsme tam faulovali a dostali jsme z toho gól, takže se musíme připravit na další zápasy a uvidíme.