Vstupenky online

Juniorka napravila předchozí porážku, Salcburku nechala pouze bod

Helena Hegeďová • 16.02.2019

K sobotnímu utkání přijel na vsetínský Lapač rakouský Salcburk. Domácím se podařilo prosadit v šesté minutě, hosté ale přesně za minutu srovnali. Opět se tedy hrálo od nuly a tento stav rozsekla až přesilovka, kterou využil Klímek. Pro něho to byla v utkání již druhá branka. Toto jednogólové vedení dokázali Vsacané udržet i v průběhu druhého dějství, i když během něj po jedné brance na každé straně přibylo. Ve třetí třetině už zelenožlutí své vítězství pouze pojistili brankou na 4:2. Skvělý výkon předvedl také gólman Sachr, který zastavil většinu salcburských střel. Dařilo se mu také v prodloužení, ale bonusový bod nakonec Valaši nezískali. Ten v nájezdech vystřelil hostující Peterka.

DHL Extraliga juniorů - 20. kolo - 2. část so 16.2.12:00
VHK ROBE Vsetín
EC Red Bull Salzburg
4:2(2:1, 1:1, 1:0 - N 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 6. Klímek (Jenáček, Ondračka), 16. Klímek (Jenáček, Ondračka), 21. Adámek (Jenáček, Klímek), 53. Jenáček (Adámek, Frydrych) – 7. Maier (Peterka, Reisnecker), 36. Peterka (Obu, Maier), rozh. náj. Peterka. Rozhodčí: Vaněk – Novák, Hranoš. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. Diváci: 214. Střely na branku: 33:47. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

VHK ROBE Vsetín: Sachr – Kunst, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Klímek, Vrána, Lukačka, Zemánek, Krupa, Adámek, Vašenka, Petriska, Frydrych.
EC Red Bull Salzburg: Kolarz – Obu, Hadamczik, Menner, Szuber, Frandl – Borzecki, Hede, Eham, Eliaš, Vogt, Polegoshko, Lindner, Maier, Harnisch, Leonhardt, Hengelmüller, Peterka, Reisnecker.

V úvodu utkání se soupeři spíše vzájemně oťukávali, nehrálo se v rychlém tempu a k vidění nebyly ani žádné velké střelecké příležitosti. Frydrych nejprve vybídl ke skórování Adámka, v brance ale skončila až teč Daniela Klímka, který do branky usměrnil střelu Šimona Jenáčka od mantinelu. Vedení Valachů vydrželo přesně jednu minutu. Po uplynutí této doby se z kombinace před brankou trefil Oskar Maier. Podobnou souhru převedli Klímek s Jenáčkem. Klímek stál u levé tyčky a poslal kotouč na Jenáčka do předbrankového prostoru. Domácí obránce pálil z první a trefil betony. Následně usedl na trestnou lavici a v tomto oslabení ujeli Ondračka s Klímkem. Kolarz se proti střele druhého jmenovaného včas přemístil. Přesilovku už ale Daniel Klímek využil. A to prudkou ranou z mezikruží.

Valaši vedli po první třetině 2:1 a tento náskok ještě na začátku druhého dějství navýšili. Postaral se o to Lukáš Adámek, kterého vyslali do brejku Tomáš Ondračka s Danielem Klímkem. Adámek se ze středního pásma probojoval do útočného, obešel dva obránce a sám zakončil bekhendem ze značně nevýhodné pozice. Puk propadl Kolarzovi mezi betony. Domácí svého soupeře sevřeli, držel je Kolarz. Sachr se taky musel snažit, hlavně, když Valachům unikl Peterka a zkusil blafák. Následně si vsetínský brankář poradil i s dorážkou Vogta. Zápas byl plný přečíslení a rychlého hokeje.

Podobně jako Peterka, byl do brejku vyslán i Klímek. Kolarz zasáhl lapačkou. Vsacané svého soka drželi pod tlakem, na což reagoval hostující trenér oddechovým časem. Ten Salcburku pomohl, herně se zvedl a John Jason Peterka z individuální akce nadvakrát překonal Sachra nad betony. Domácí si mohli vzít náskok zpět, když Adámek zakončoval přečíslení, do kterého se dostal spolu s Klímkem. Hosté mohli naopak vyrovnat. Sachrovi nadělal potíže Eliaš.

Třetí třetina začala vsetínskou chybou, kterou nevyužil Harnisch. Sachr i nadále držel vsetínské vedení. Při hře 4 na 4 se do přečíslení dostali Vašenka s Petriskou, ten zakončoval sám. Trefil levou tyčku. Další gólová šance se přilepila na hokejky Vsetínských, kteří vytrvale stříleli. Zeman ohrozil Kolarze z brankoviště, z pravého kruhu to zkusil Petriska a od modré Kožený. Po téhle akci ale následovala neskutečně provedená kombinace první vsetínské formace.

Lukáš Frydrych získal kotouč u levé tyčky a mohl jej okamžitě odpálit na bránu, jenže mu střela nesedla. Mezitím už se Kolarz stačil přemístit, a tak volil přihrávku na Jenáčka. Ten hostujícího gólmana překonal a všichni už se radovali, jenže kotouč se od vzdálenější tyčky odrazil zpět do hry. K Lukáši Adámkovi, který puk hned předal zpět na Šimona Jenáčka. V tento moment už se nemýlil. Poslední gól základní hrací doby mohla padnout ještě do prázdné branky, tam ale kotouč nikdy nedoputoval.

Prodloužení také přineslo hodně nadějných střel a akcí. Fanoušci Vsetína už se ze zisku čtyř bodů radovali, když Petriska nastřelil boční síť. Tato akce dala za vznik Peterkově šanci, kterou vychytal Sachr. Salcburk mohl rozhodnout i v momentě, kdy domácím ukradl přihrávku a Harnisch jel na branku sám. Domácí gólman předvedl jeden ze svých skvělých zákroků, když puk vytáhl z brankové čáry. Bonusový bod ale hráči Red Bull Akademie přeci jen získali. V nájezdech jej vystřelil John Jason Peterka.

Ohlasy k utkání

Libor Žilka (VHK ROBE Vsetín): V dnešním výkonu byla bojovnost, srdce, duše, disciplinovanost, vše navíc podpořeno kvalitním výkonem gólmana. Proto to vedlo k úspěchu v základní hrací době. Nadstavbu do toho nepočítám, gratuluji soupeři k výhře v nájezdech. Pro mě a i pro vsetínský klub je potěšením vidět, že jsme schopni potrápit každou akademii. A to nejen českou preferovanou, ale taky mezinárodní.



×
Dnes v 18:00 | Muži
Rytíři Kladno
VHK ROBE Vsetín