Vstupenky online

Valaši odrazili nájezd Pirátů, tři body zůstávají na Lapači

Jan Tajzler • 12.10.2019

To byla oslava! Fanoušci prošli ulicemi Vsetína, aby dorazili na Lapač, kde vytvořili parádní atmosféru. V té se domácí Valaši dokázali prosadit již v úvodu první třetiny, kdy si trestné střílení vypracoval Vlastimil Dostálek a rozjásal Lapač poprvé. Tentýž hráč vsetínský Lapač přivedl k euforii ještě dvakrát. Byl u zlomových momentů, nejprve když Vsetínu vrátil vedení za stavu 2:2, aby poté v závěrečné power-play pečetil vítězství oslavenců.

CHANCE LIGA - 13.kolo so 12.10.17:30
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov
5:2(2:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 4. Dostálek (TS), 17. Kucharczyk (Karafiát, Jeřábek), 50. Dostálek, 55. L. Volf, 60. Dostálek (Pechanec, Dudáš) – 13. Tejnor (Pařízek, Suchý), 46. Suchý (Llewellyn, Stloukal). Rozhodčí: Barek, Koziol – Lukš, Kráľ. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3420. Střely na branku: 41:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 5:2.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Slováček, Hryciow, Dudáš, Holomek, J. Drtina, Jeřábek, Ondračka – Jonák, Pechanec, Dostálek – D. Tůma, Rehuš, Procházka – Hořanský, Kucharczyk, L. Volf – Karafiát, Šilhavý, Vítek.
Piráti Chomutov: Pavlát – Žovinec, Pařízek, R. Havel, Tejnor, Štochl, Lang, D. Zeman – Stloukal, Pitule, Llewellyn – Klíma, Suchý, Chrpa – J. Svoboda, Jakub Veselý, Ma. Svoboda – Hrala, Tupý.

Historicky první utkání mezi Vsetínem a Chomutovem začalo aktivně z obou stran. Vsetínu se však podařilo již v čase 3:37 otevřít skóre zápasu, to když byl nedovoleně zastaven Vlastimil Dostálek v samostatném úniku, aby si hned v následujícím trestném střílení svůj nájezd zopakoval a povedenou kličkou překonal Paláta. Vstřelená branka Vsetín nastartovala a jeho nápor umocnila přesilová hra, Chomutov však početní výhodě Valachů odolal a následně se Pirátům podařilo zatlačit domácí tým v jeho vlastním obranném pásmu. Piráti těžili z minima maximum, když nahození Pařízka šikovně tečoval Dominik Tejnor.

Vyrovnávací branka však Vsetín z míry nevyvedla. Aktivní hrou si Vsacané vypracovali další přesilovou hru, kterou sice nevyužili, ale z následujícího náporu se po střele Karafiáta vložil do kotouče Radim Kucharczyk a Pavlát rybařil podruhé. Vsetínští bušili v závěru první periody na dvoubrankový náskok, ale obrana Pirátů v čele s brankářem Pavlátem už další inkasování nedopustila.

Druhá třetina nabídla otevřený hokej z obou stran. Vsetínští měli k dispozici dvě přesilové hry, ale kýžený odstup ve skóre se jim zaznamenat nepodařilo. Chomutovské držel významně brankář Pavlát, jenž snižoval sebevědomí vsetínských střelců.

Třetí třetina už byla pro oko diváka zajímavější. Nejprve se podařilo Pirátům vyrovnat, to když v přesilové hře Llewellyn našel povedenou přihrávkou Flipa Suchého a ten střelou z voleje prostřelil Gábu. V tuto chvíli se zdálo, že Chomutov je na koni, což potvrdilo následné vyloučení Dudáše. Jenže ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal Vlastimil Dostálek, poprvé to zkusil mezi betony Pavláta, ale ten mu kotouče vyrazil zpět na čepel a napodruhé už se Dostálek bekhendem nemýlil.

Valachy však nadále doprovázela vyloučení a Chomutovu se naskytla možnost přesilové hry pěti proti třem. Vsetínští ovšem i díky výbornému výkonu brankáře Gáby krušné chvíle ustáli. Rčení o tom, že kdo nevyužije přesilovou hru 5 na 3, nemůže vyhrát zápas, potvrdil ve vsetínské přesilovce Lukáš Volf, jenž nejprve nahodil kotouč na Pavláta a pak si důrazně přijel pro dorážku, čímž poslal Vsetín do uklidňujícího dvoubrankového vedení. Hosté se snažili ještě zápas zdramatizovat v power-play, ale poslední slovo měl domácí útočník Vlastimil Dostálek, jenž střelou do odkryté branky Pirátů pečetil vítězství Valašského hokejového klubu. Vsetín tak ovládl historicky první vzájemné střetnutí s Chomutovem a důstojně oslavil 80. výročí.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Ve slavnostním utkání k 80. narozeninám vsetínského hokeje jsme chtěli samozřejmě uspět. Bylo to upocené vítězství, schází nám lehkost, produktivita, nedáváme zatím tolik gólů, kolik bychom chtěli. I vzadu z přemíry snahy kolikrát uděláme nějaké chyby, zapomeneme za sebou hráče. Myslím si však, že se dnes ukázala naše velká bojovnost, kluci opravdu chtěli vyhrát. Klíčem bylo ubráněné oslabení tři proti pěti. Pak jsme v pokračujícím oslabení dali vítězný gól. Spadlo to z nás a věřím, že na toto vítězství navážeme ve čtvrtek proti Porubě.

Martin Štrba (Piráti Chomutov): Domácí vyhráli za tři body a víc bych to nekomentoval.



×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava