Vstupenky online

Brzké vedení k bodům nevedlo, Vsetín se z Chomutova vrací s prázdnou

Jan Tajzler, David Panuška • 02.12.2019

Valaši cestovali na sever Čech již v neděli, aby se připravili na pondělní klání s chomutovskými Piráty. Vsetín měl skvělý vstup do utkání, když se v 1. minutě prosadil Jakub Teper. Chomutov však záhy srovnal a do první sirény skóre otočil. Valaši ještě stačili odpovědět ve vlastním oslabení, kdy Pavláta překonal David Tůma. To ale bylo ze strany Vsetína vše. Chomutov postupně odskočil a radoval se ze tříbodového vítězství. Program vsetínského týmu pokračuje středečním domácím utkáním s Porubou.

CHANCE LIGA - 28.kolo po 2.12.17:30
Piráti Chomutov
VHK ROBE Vsetín
6:2(2:1, 3:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. J. Sklenář (Suchý, J. Černý), 20. Piché (Stloukal, Rudovský), 31. Stloukal (J. Černý), 34. Pitule (J. Černý, Rudovský), 37. Rudovský (Pitule), 43. Llewellyn (Hlava, J. Sklenář) – 1. Teper (Kucharczyk, Jonák), 24. D. Tůma (Pechanec, Jeřábek). Rozhodčí: Petružálek, Čáp – Beneš, Coubal. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1790. Střely na branku: 28:21. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 2:1, 2:2, 6:2.

Piráti Chomutov: Pavlát – Žovinec, Rýgl, R. Havel, Blaha, Piché, Lang, Seemann – J. Sklenář, Suchý, J. Černý – Rudovský, Pitule, Stloukal – Tomica, J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa, Doktor, Hlava.
VHK ROBE Vsetín: Bláha (37. Gába) – Slováček, Teper, Kudělka, Hunkes, J. Drtina, Jeřábek, Ondračka – Jonák, Kucharczyk, Gorčík – Procházka, Rehuš, Dostálek – Karafiát, Pechanec, D. Tůma – Hořanský, Šilhavý, L. Volf.

Do utkání vstoupili aktivně hosté, kteří skórovali hned v první minutě. Jakub Teper dostal přihrávku na modrou čáru a svižným zakončením překonal Dominika Pavláta v pirátské brance - 0:1. Domácí ale byli aktivní a brzy se dočkali vyrovnání, po přihrávce mezi kruhy skóroval poprvé od zranění Jakub Sklenář - 1:1. Hra pokračovala v hodně rychlém tempu a diváky hokej bavil. Jakub Chrpa poté trefil tyčku, Branislav Rehuš zblízka neprostřelil chomutovského Pavláta. Stav se změnil až v poslední minutě druhé části, kdy přijal přihrávku mezi kruhy Sébastien Piché a pohotovým zakončením na první tyčku poslal Piráty do vedení - 2:1.

Valachům se opět povedlo skórovat na začátku třetiny, David Tůma ujel v oslabení, natlačil se na obránce a Pavláta překonal střelou ke vzdálenější tyčce nad rameno - 2:2. Následovala ovšem vlna pirátských gólů. Do vedení poslal chomutovské hokejisty Petr Stloukal, kterého do úniku poslal Jakub Černý a ten se doma moc nemýlí - 3:2. Pár minut na to využili Piráti první přesilovku v duelu. Jakub Černý zapsal další asistenci poté, co Tomáš Pitule zakončoval z levého kruhu do vzdálenější šibenice - 4:2. Tečku nad prostřední částí pak dal Jan Rudovský, jenž prostřelil z mezikruží Ondřeje Bláhu a vyhnal jej z branky - 5:2.

Piráti nepolevili ani ve třetí části a přidávali další branky. V přesilové hře protlačil kotouč do brankoviště Nicolas Hlava a do prázdné branky jej poslal Darby Llewellyn - 6:2. Stejný hráč pár chvilek na to unikal sám na Gábu, ale ten jej nyní skvělým zákrokem vychytal. Poté se utkání spíše dohrávalo a moc šancí k vidění i přes přesilové hry nebylo. Piráti si připsali cenný skalp valašského Vsetína.

Ohlasy k utkání

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): Bylo to kvalitní utkání, z našeho pohledu krásné. Soupeř hrál nebezpečné přesilovky a byl silný v protiútocích. Dobře jsme se připravili takticky, sehráli jsme dobře oslabení a kluci hráli výborně obětavě – padali do střel. Rychle jsme přecházeli do útočného pásma a využili jsme šance, které nám soupeř nabídl. Potom Vsetín začal hrát přesilovky trochu jinak, než jsme očekávali, to nás trochu překvapilo, ale vypořádali jsme se s tím.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Chomutov vyhrál zaslouženě. My se poslední zápasy dost trápíme v přesilovkách, nepomůžeme si jimi. Domácí naopak dvě využili, což zápas výrazně ovlivnilo. My jsme v nich plonkoví, nevytvoříme si nic. Je to tristní. Musíme na tom pracovat a věřit, že se to zlepší.



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov