Vstupenky online

Výborně! Do nové sezony vstoupili Valaši vysokou výhrou nad Šumperkem

Radek Bařina, Helena Hegeďová • 12.09.2020

Vsetínští hokejisté vstoupili do nové sezony Chance ligy tím nejlepším možným způsobem, když v sobotu na domácím ledě porazili vysoko Šumperk 6:0. Utkání začalo opatrně, ale jakmile převzali Valaši otěže zápasu, už se jich nepustili. Po první třetině vedli domácí o jeden gól a kromě krátkých pasáží byli stále aktivnějším týmem. Díky tomu skórovali celkem šestkrát a brankář David Gába už po úvodním duelu zapisuje první čisté konto.

CHANCE LIGA - 1.kolo so 12.9.17:00
VHK ROBE Vsetín
Draci Pars Šumperk
6:0(1:0, 2:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 18. Půček (Pechanec, Smetana), 26. Gorčík (Březina, Pechanec), 26. Rehuš (Půček, Štach), 48. Gorčík (Březina), 54. Vlach, 57. Rehuš (Půček, Bartko). Rozhodčí: Kašík, Cabák – Bartek, Konvička. Vyloučení: 2:1, navíc Šilhavý (VSE) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1370. Střely na branku: 46:25. Průběh utkání: 6:0.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Hryciow, Smetana, Kudělka (C), Bartko, Štach (A), Jenáček, Ondračka – J. Kloz, Machač, Gajarský – Březina, Pechanec, Gorčík – Půček, R. Vlach, Rehuš – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
Draci Pars Šumperk: Peksa – Gewiese (C), Kabelka, Weintritt, Řezáč, Věntus, Dosek, Nepokoj – Jaroš (A), Milfait (A), Baláž – Bernovský, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Uhlík, Spratek, Hroch – Kučera, Scheuter, Krejčiřík.

Do utkání na Lapači vstoupil nováček ze Šumperka bez bázně a hany. V prvních minutách byl favorizovanému Vsetínu více než vyrovnaným soupeřem a několika rychlými výpady nebezpečně provětral domácí defenzívu.

Vsetín se rozjížděl pozvolna, po sedmi minutách však přeci jen začal pozvolna přebírat otěže zápasu. Měl také první vyloženou šanci, když se po zaškobrtnutí hostujícího beka dostal sám před gólmana Machač, Peksa ale zasáhl výborně a stejně dobře si vedl i o pár sekund později při zakončení Garajského z bezprostřední blízkosti.

Ve třinácté minutě byl po Vlachově nezištné přihrávce zpoza brány blízko trefě Rehuš, tísněn obráncem ale poloodkrytou branku přestřelil. Draci odpověděli o dvě minuty později přečíslením tři na jednoho. Jaroš se rozhodl vzít odpovědnost na sebe, střelou na bližší tyč ale Gábu nezaskočil. O minutu později neotevřel skóre ani Král, jehož utěšená střela se otřela o tyč domácí svatyně. Hned vzápětí si Vsetín zahrál svou první přesilovku v sezóně. Herně mu příliš nevyšla, přesto ji dokázal v samém závěru přetavit v úvodní branku. Valaši se vřítili do útočného pásma, Pechanec našel na protějším křídle rozjetého Romana Půčka a vsetínský odchovanec procedil puk mezi rukou a tělem za záda Peksy. Po svižné první třetině tak domácí vedli 1:0.

Do prostřední periody vstoupili lépe Draci. I díky přesilovce si vynutili územní převahu a několikrát byli blízko ke srovnání. V té vůbec největší šanci ale neuspěl Kučera, který ranou z bezprostřední blízkosti jen orazítkoval Břevno za Gábou. Otřepané nedáš-dostaneš pak zafungovalo dokonale. Takřka z protiútoku Vsetínští vyrazili do přečíslení dva na jednoho, Březina našel ukázkovou přihrávkou Sebastiána Gorčíka a ten zblízka uklidil puk do odkrytého kouta brány. 

O čtyřicet pět sekund později zasadil Šumperku definitivní KO Branislav Rehuš. Půček vystihl hrubku v hostující rozehrávce, předložil ideální pas slovenskému útočníkovi a také on bez větších problémů trefil odkrytý kout branky za bezmocným Peksou.

Draci si vzali oddechový čas, z dvoubrankového otřesu se však již nevzpamatovali. Záhy sice dostali možnost zahrát si přesilovou hru, ta se však skoro celá odehrála v jejich obranném pásmu a jen skvělý zákrok Peksy proti Garajského blafáku uchránil hosty od další pohromy. Chvíli na to sice mohl snížit Hroch, z bezprostřední blízkosti ale přestřelil. Zbytek třetiny patřil jednoznačně Vsetínu, který si připravil řadu dobrých příležitostí, čtvrtou branku ale nepřidal, Peksa totiž vychytal únik Ondračky i další šance VHK.

Také vstup do třetí třetiny patřil Drakům, kteří několikrát mohli potrestat laxnost ve vsetínské rozehrávce. Bernovský ale v brejku nepřekonal bezchybného Gábu a Krejčiřík zase v přečíslení v ideální pozici minul. Valši se poté zkoncentrovali, znovu převzali otěže zápasu a až do konce duelu už je nepustili. Ve čtyřicáté sedmé minutě ještě překazilo Šilhavému radost břevno, o minutu později už se ale domácí dočkali počtvrté. Draci prohráli souboj za brankou, Březina naservíroval puk nikým nestráženému Sebastiánu Gorčíkovi a ten se z bezprostřední blízkosti nemýlil.

O šest minut později už to bylo 5:0. Další hostující hrubku potrestal Roman Vlach, který vystihl šumperskou rozehrávku a sám před Peksou zakončil ukázkovým bekhendem pod břevno. Definitivní podobu výsledku dal v padesáté sedmé minutě svou druhou trefou v zápase Branislav Rehuš, který ze vzduchu sklepl mezi Peksovy betony nahození Půčka. Vsetín tak vstoupil do sezóny pohodovým vítězství 6:0. Nováčkovi naopak premiéra zhořka. Přes sympatický výkon v první polovině utkání doplatil na mizernou koncovku a hrubé chyby v rozehrávce, Lapač kvůli tomu opouští s debaklem.

Ohlasy k utkání



×
Dnes v 16:00 | Jun.
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov