Vstupenky online

Vsetín smazal dvoubrankové manko a dokráčel k druhému vítězství v sérii

Jan Tajzler, Helena Hegeďová • 23.03.2021

Čtvrtfinálová série dorazila v úterním podvečeru na Lapač. Podobně jako v základní části zde dobře začali hosté, když se v první třetině dvakrát prosadili z přesilové hry. Tentokrát však neplatilo pravidlo první branky ani využité početní výhody. Vsetín ve druhé třetině zařadil vyšší rychlostní stupeň a po trefách Klímka, Babky a Zemana skóre otočil. Valaši kontrolovali zápas i ve třetí části hry, ve které druhé vítězství v sérii ještě jednou brankou pojistil Klímek a v závěrečné power-play Berger. Ve středu jdou Valaši do boje znovu.

CHANCE LIGA - ČF3 út 23.3.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Vrchlabí
5:2(0:2, 3:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 30. Klímek (Kucharczyk), 31. Babka (Smetana, Ondračka), 38. A. Zeman (R. Vlach, Pechanec), 51. Klímek (Smetana), 59. Berger (Štach) – 12. Urban (Niko), 15. T. Zeman (Chalupa, Nouza). Rozhodčí: Jaroš, Micka – Flegl, Komínek. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 55:22. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 5:2.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Smetana, Ondračka, Hryciow, Š. Jenáček, Kudělka (C), Štach (A), Bartko – Březina, Pechanec, Gorčík – Berger, R. Vlach, A. Zeman – R. Půček, Kucharczyk (A), Klímek – Hořanský, Babka, Vítek.
HC Stadion Vrchlabí: Soukup – Linhart (A), Oliva, Kajínek, Niko, Kynčl, Jirků (C), T. Jelínek – Koffer, T. Zeman, Nouza (A) – Machač, Matýs, Chalupa – Hozák, Urban, Mrňa – F. Moník, Chrtek, Formánek.

Úvod utkání byl z obou stran opatrný. Domácí byli na puku častěji a šance pro hosty přišla až po vyloučení vsetínského útočníka Zemana. Vrchlabí tuto příležitost využilo, když v poslední sekundě přesilové hry otevřel skóre přesnou trefou do levého horního rohu Patrik Urban. Hostující celek následně využil i další početní výhodu. Ránu Davida Chalupy z levého kruhu Málek vykryl pravým betonem, na dorážku Tomáše Zemana z mezikruží už však nestačil. Hru pěti proti čtyřem si vyzkoušeli také Vsetínští. Nejblíže vstřelené brance byl Zeman, který trefil tyč.

Od začátku druhé třetiny byli domácí aktivnějším týmem. Tlačili se do brankoviště a nejednou byl k vidění závar u Soukupova brankoviště. Do odkryté branky mohl po jedné takové situaci zakončovat Berger. Za zády hostujícího brankáře neskončil ani pokus Babky nebo Březiny, jenž střílel z ostrého úhlu. Valaši ve svém tlaku vytrvali a v 30. minutě trefil Daniel Klímek Soukupovu vyrážečku, od které se puk odrazil do břevna a za brankovou čáru.

Neuběhla ani minuta a na Lapači bylo vyrovnáno. Nahození Ondřeje Smetany zachytil na hranici brankoviště Jakub Babka, zpracoval kotouč a poslal jej nad levé rameno hostujícího brankáře. Domácí mohli strhnout vedení na svou stranu ve vlastním oslabení, ani v početní nevýhodě totiž neubrali z tlaku. Vsacané otočil vývoj skóre v přesilovce, kdy svou přesnou střelu z první předvedl na vrcholu levého kruhu Adam Zeman. Hosté se dostali ke slovu až v posledních dvou minutách druhé třetiny.

Valaši i nadále pokračovali ve své hře, což přineslo trefené tyčky a také přesilové hry, které z jejich tlaku vyplynuly. Domácím se podařilo rozebrat obranu hostů, když Daniel Klímek získal kotouč mezi kruhy, našel vhodnější střeleckou pozici a bekhendem poslal puk k vzdálenější tyči. Vsetínské vedení mohl navýšit ještě Kucharczyk a netrefil se ani Vlach. Při vyloučení Hořanského minutu a půl před koncem třetí třetiny zkusilo Vrchlabí hru bez gólmana. Vhazování před Málkem však vyhráli domácí a Jan Berger poslal puk z vlastního pásma do prázdné branky. Tím potvrdil vsetínské vítězství, které Valachy posílá do vedení v čtvrtfinálové sérii.  

Ohlasy k utkání