Vstupenky online

Juniorům těsně unikly body z třaskavého duelu s Přerovem

Helena Hegeďová, Anna Pavlína Sedláčková • 28.11.2021

Souboj Vsetína s Přerovem byl od začátku vyrovnaný. Zubři se prosadili jako první, a to v poslední minutě první třetině. Jednobrankové vedení hosté navýšili na začátku třetí dvacetiminutovky v přesilovce 4 na 3 po vzájemné potyčce a následném vsetínském faulu. Na ledě se začalo přiostřovat, což znamenalo další vyloučení na obou stranách. Tato situace více sedla domácím, kteří při hře 4 na 4 vyrovnali. Valaši sahali po bodech, ale sekundu před polovinou třetí třetiny se hosté opět dostali do vedení, na což už Vsetín nestačil zareagovat.

Liga juniorů - 21.kolo ne 28.11.
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
2:3(0:1, 0:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 46. Liss (Janíček, Hrazdira), 47. Bednařík (Čapka) – 20. Hanák (Hradil, Halík), 42. Hradil (Halík, Hanák), 50. Hradil (Hlávka). Rozhodčí: Kapitanov – Janoško, Hladík. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 48. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

VHK ROBE Vsetín: Hořejší – Sviták (A), Prčík, Fojtík, Matějíček, Liss, Sýkora, Mojžíš, Čapka – Hrazdira, Broža, Jurek, Janíček, Bednařík (C), Maštalíř.
HC ZUBR Přerov: Žurek – Nesvadba, Pekr, Hanák (C), Koblížek, Billa – Šilhavý, Hlávka, Kleniar, Mašek, Prísažný, Buršík, Brázda, Kolařík (A), Hradil, Halík.

V první třetině se ani jednomu z celků nedařilo udržet si puk dlouho pod svou kontrolou. Vsetínští se většinou uchylovali k nahození, kdežto hosté volili jednoduchý útok na bránu. Pro oba týmy se nabízely střelecké šance, kterých se nikomu nedařilo využít. Až na samém konci periody se Tomáši Hanákovi podařilo prosadit za záda Vsetínského gólmana a dostat tak svůj tým do vedení.

Do druhé části utkání vstoupili aktivněji hosté z Přerova, kteří se ihned po buly dostali do útočného pásma, ale k žádné střelecké akci nedošlo. Až ve 24. minutě se Vsetínští na delší dobu protlačili do útoku, kde se jim však podařilo vystřelit pouze jednou. Přerovští se snažili zabránit vyrovnání stavu tím, že nahazovali. V polovině třetiny se domácí dostali do přesilové hry. Poté oba celky trápily nepřesné nahrávky. Na konci periody se za vsetínskou bránou strhla bitka, z které oba týmy vyšly s vyloučením.

Až ve třetí třetině přišly ty pravé gólové hody. Nejprve se prosadil Radim Hradil, který tak Přerovské poslal do dvoubrankového vedení. Tento stav se však rychle proměnil, když se za Žurkova záda v 46. minutě prosadil Richard Liss, jehož akci o minutu později zopakoval David Bednařík, čímž vyrovnal stav utkání. Na straně domácího Vsetína se tak vzedmula vlna naděje, kterou poslal zpátky Radim Hradil v polovině periody. Vsetínským se ke konci utkání naskytla jedna šance na vyrovnání, ale obránci hostů byli na svých místech a puk do brány nepustili. V posledních dvou minutách se Vsetínští rozhodli hrát v šesti, ale ani to nepomohlo ke vstřelení vyrovnávacího gólu.

Ohlasy k utkání

Aleš Bachánek (VHK ROBE Vsetín): Dnešní utkání se hodnotí špatně. Jsme spokojeni s výkonem, nejsme spokojeni s tím, jak to dopadlo. Myslím, že by se na to měl někdo zaměřit, ale nemůžu si stěžovat, takže nebudu říkat nic. Z naší strany jsme plnili to, co jsme měli. Myslím si, že ten bod jsme si určitě zasloužili. Máme nějaký cíl, jdeme si za ním, naše hra se zlepšuje. Uvidíme v dalších zápasech. 

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Na dnešní utkání jsme přijeli bez zraněných hráčů z minulého zápasu, ale to potká všechny týmy, takže i když se ta sestava z vynucených důvodů pořád mění, tak jsme schopni zápasy zvládat. Dneska po bojovném výkonu a vyrovnaném zápase jsme rádi, že jsme to zvládli.