Vstupenky online

Domácí premiéra úspěšná! Vsetín o vítězství nad Slavii rozhodl znovu v první třetině

Jan Tajzler • 16.09.2023

Nový soutěžní ročník Chance ligy dorazil na vsetínský Lapač v sobotu spolu se soupeřem z hlavního města. Slavia se na Valašsku rychle ujala vedení, ale domácí tým pak fanouškům vše vynahradil a během první dvacetiminutovky nasypal do branky Romana Málka pět puků. Vsetín jak po první tak i druhé třetině držel tříbrankový náskok, ten nakonec zůstal platný i po šedesáti minutách hry, což znamená, že Valaši i ve druhém kole zaznamenali tříbodový zisk.

CHANCE LIGA - 2.kolo so 16.9.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Slavia Praha
7:4(5:2, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Půček (Dědek, Ďurkáč), 6. Hrňa (Ďurkáč), 7. Bērziņš (Jonák), 11. Půček (Ondračka, Dědek), 13. Kern (Hrňa, Kratochvil), 21. Jonák (Berziņš, Rob), 41. Vávra – 1. Knotek (J. Brož), 16. Knotek (Všetečka, Žovinec), 37. Všetečka (Kulda), 42. Knotek. Rozhodčí: Grygera, Rapák – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2531. Střely na branku: 35:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 5:1, 5:2, 6:2, 6:3, 7:3, 7:4.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Staněk, Ondračka, Smetana (A), Hryciow, Ďurkáč, Kojo, Petrovický, Š. Jenáček – Jonák, Bērziņš, Rob (A) – Půček, Dědek, Hrňa (C) – Kratochvil, Kern, Jandus – Vávra, Vaňo. Trenér: Weintritt
HC Slavia Praha: Málek (Tesař) – Eliáš, Kremláček, Kajínek, Holý, Žovinec (A), Křepelka, Stejskal – Průžek, Žejdl (A), Kulda – Všetečka, Knotek (C), J. Brož – Strnad, Slavík, Simon – Závora, V. Polák II, Slavíček. Trenér: Tvrzník

První třetina nabídla hned sedm vstřelených branek. Nejprve mohlo mrzet domácího brankáře Maximu Žukova, že jeho neprůstřelnost v Chance lize skončila 52 vteřin po úvodním vhazování druhého duelu, kdy jej překonal povedenou střelou z osy hřiště Tomáš Knotek. Rychle inkasovaná branka však Vsacanům prospěla, naopak Pražanům nejspíš uškodila. Vsetín se postupně dostával na dostřel Málkovy brány a v čase 3:21 bylo srovnáno, když obránce Ďurkáč poslal pas přes šíří pásma na Romana Půčka a vsetínský útočník překonal Málka. Za necelé dvě minuty zelenožlutí otočili skóre. Na osu hřiště si po další přihrávce Ďurkáče najel Erik Hrňa a k velké radosti domácích fanoušků oslavil první soutěžní trefu po návratu na Lapač. Domácí neměli dost a dezorientovanou obranu Slavie nadále trestali, pohlednou akci předvedla první útočná formace, když Jonák našel ve slotu zcela volného Danielse Berzinše a ten z voleje nedal Málkovi šanci.

Čtvrtou branku Vsetín obstaral už v čase 10:07, obránce Ondračka měl dostatek kuráže, aby si sjel do hloubky útočného pásma, kde se mu nadvakrát podařilo uvolnit Romana Půčka a spolupráce vsetínských odchovanců znamenala vedení pro domácí tým v poměru 4:1. Vsetín ale pořád neměl dost, Pražané to domácímu týmu usnadnili faulem. Stejně jako v Třebíči i na Lapači Vsetín využil hned první přesilovou hru v utkání, ve skrumáži před brankou Romana Málka se Hrňovi podařilo přihrát puk na Jana Kerna, jehož úloha už byla snadná, Kern tak hned při první vzájemné konfrontaci překonal svého bývalého spoluhráče ze Slavie.

Pražané se dostali do útočného pásma díky nepřesné rozehrávce Vsetína, která skončila zakázaným uvolněním. Díky tomu také upravili rozdíl ve skóre, po střele Žovince totiž Žukov zastavil puk na vnější straně svého betonu, než se však stačil vsetínský brankář zorientovat, zasunul kotouč za jeho záda podruhé v utkání Tomáš Knotek. Vsetín však mohl být po úvodní dvacetiminutovce spokojen, do kabin si odnášel tříbrankový náskok. 

Vsetín na startu druhé třetiny udeřil pošesté. Uplynulo pouze deset vteřin ze druhé části a trefou do odkryté části branky Slavie obstaral po přihrávce Berzinše Vít Jonák. V tu chvíli by leckoho napadlo, že vsetínská exhibice bude pokračovat, ale brankostroj zelenožlutých se pro tu chvíli v prostředním dějství zastavil. Valaši celkem v poklidu kontrolovali pohodlný čtyřbrankový náskok, zkusili si druhou početní výhodu v utkání, kterou sice nevyužili, ale rozhodně ji nesehráli zle. Slavia se také snažila více útočit než v úvodním dějství, ostatně nic jiného ji také nezbývalo. Nakonec se sešívaní přeci jen dočkali úpravy ve skóre, Žukova překonal David Všetečka. Vzápětí mohli hosté utkání přeci jen zdramatizovat, ale Tomáš Knotek v trestném střílení, které mu vybojoval Průžek, neuspěl. Stejně jako po prvních dvaceti minutách i po těch čtyřiceti držel Vsetín tříbrankový náskok.

 Valachům se opět vydařil vstup do třetiny, domácím to usnadnil svým vyloučením Žejdl. Druhou přesilovou hru v utkání využil Vsetín díky přesné střele Tomáše Vávry, který z voleje zužitkoval přihrávku Smetany a jeho ránu zastavila až síť v pražské bráně. Slavia záhy opět obnovila tříbrankový rozdíl ve skóre, Tomáš Knotek využil zaváhání vsetínského hráče na útočné modré čáře a vyrazil po levém křídle vstříc Žukovovi, kterého pohotovou střelou překonal potřetí v utkání, čímž zkompletoval hattrick. Zdramatizovat utkání mohl Všetečka, ale jeho střelu zastavila tyčka. Vsetín měl také další příležitosti k navýšení skóre, ale to už se do závěrečné sirény nezměnilo. Valaši tak i v domácí premiéře uspěli a připsali na své konto další tříbodový zisk. 

Ohlasy k utkání