Vstupenky online

Vsetínští bojovali, Kladno ale vyhrálo i čtvrtý zápas

Lukáš Zrotal • 22.04.2024

B r n o - Napěchovaná brněnská aréna sledovala parádní hokej. Šance střídala šanci a vsetínští fanoušci ani napodruhé nenechali žádné místo volné. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, šťastnější ovšem z ledu odcházeli Rytíři. Po čtvrtém vítězství v sérii si zajistili extraligu pro příští rok. Vsetínská sezóna tak bohužel končí.

CHANCE LIGA - B4 po 22.4.18:00
VHK ROBE Vsetín
Rytíři Kladno
3:4(1:0, 1:2, 1:2)

Branky a nahrávky: 17. Š. Bláha (Machala), 36. Machala (Klhůfek, Jenáček), 42. Š. Bláha (Matějček) – 23. Smoleňák (Ticháček, Klepiš), 33. Sideroff (Slováček, Pytlík), 48. M. Procházka (Slováček, Filip), 53. Filip (Slováček). Rozhodčí: Mrkva, Šindel – Blažek, Lederer. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:1. Diváci: 7700. Střely na branku: 23:37. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:4.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Jenáček, Kojo, Hryciow, Staněk, Larsen, Ondračka, Ďurkáč – Rob (A), Klhůfek, Jonák (A) – Hrňa (C), Dědek, Machala – Š. Bláha, Matějček, Hořanský – Zabusovs, Kratochvil, Holec.
Rytíři Kladno: Brízgala – Hejda, Ticháček, Babka, Slováček, Martenet, Veber – M. Procházka, Filip, Jarůšek – Tralmaks, Klepiš, Smoleňák (C) – Sideroff, Pytlík, Frolík – Jágr, Melka (A), Strnad (A) – Kusý.

Úvodní střelu zápasu vyslal kladenský Jarůšek, jeho pokus ale naštěstí orazítkoval pouze zadní mantinel. Větší příležitost měl na druhé straně Mads Larsen, ten ale ve skvělé pozici váhal se zakončením a nakonec vystřelil jen do břicha gólmana. Blíže gólu byl o pár chvil později Machala, jeho pokus však skončil na tyči.

Do příležitosti se dostali i Rytíři, Sideroffovu šanci ale pohlídal Žukov. Pět minut před koncem první dvacetiminutovky dostali Kladenští výhodu v podobě přesilovky, skončila však přesně opačně, než příznivci v modro-bílém doufali. Machala totiž přečetl rozehrávku hostí, krásnou přihrávkou vybídl Štěpána Bláhu. Ten využil volného prostoru a poslal Vsetín do vedení! Závěr periody vyplnila přesilovka hráčů v zeleném, tentokrát si však nebezpečnou šanci nevytvořili.

Valašské vedení ovšem nemělo dlouhého trvání. Krátce po zahájení druhé části hry dostali Rytíři k dispozici přesilovku pěti proti třem, Radek Smoleňák si našel své místo na hranici brankoviště a Ticháčkovo nahození usměrni mezi tři tyči. Poté se do hlavních rolí dostali gólmana. Nejprve si Žukov vychutnal Smoleňáka a nepovolil mu druhý zásah, poté zase Brízgala vyčapal v přečíslení Jonáka.

O pár chvil později už zase byli střelci úspěšní. Žukov střelu hned po buly pouze vyrazil, ke kotouči se dostal Deven Sideroff a z ostrého úhlu se prosadil. Vsetínští ovšem s odpovědí dlouho nečekali. Zatímco v prvním brněnském klání přesilovky trochu vázly, kombinace Pavla Klhůfka a zakončujícího Ondřeje Machaly byla výstavní a žluto-zelené šály se mohly opět roztočit. Před sirénou ještě pálil Jágr, jeho pokus ale minul vzdálenější tyč.

Vstup do třetí periody vyšel Valachům na jedničku. Matějčkovu nahrávku zpoza klece zužitkoval Štěpán Bláhaa střelou mezi betony překonal Brízgalu! Vedení mohl záhy navýšit Zabusovs, skákavý puk ovšem minul. Bohužel tak zavládlo pořekadlo nedáš – dostaneš. V přesilovce nabil Slováček Ondřeji Procházkovi a ten propálil Žukova.

Přesilovou výhodu se poté zahráli i domácí, místo gólového úderu ale přišla studená sprcha. Po chybě v rozehrávce se dostali do přečíslení dva na jednoho Ondřej Slováček s Matyášem Filipem a druhý jmenovaný poslal puk do sítě. Odpověď mohla přijít prakticky hned, Rob ovšem na Klhůfkovu přihrávku těsně nedosáhl. V závěru zápasu to Vsetínští ještě zkusili v šesti, vytoužené vyrovnání se však bohužel nedostavilo. O návrat do extraligy tak Valaši zkusí zabojovat v příští sezóně.

Ohlasy k utkání