Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

- 30.kolo so 11.12.17:00
HC Škoda Plzeň
VHK ROBE Vsetín
0:2(0:0, 0:1, 0:1)
Branky: 40. Hruška R. (Hruška O., Ostrčil), 60. Koloničný (Hruška R., Havira). Rozhodčí: Šindler - Pašek, Zvěřina. Vyloučení: 5:7, navíc Kořínek 10 min OT. Využití: 0:0. V oslabení: 20:33.. Diváci: . střely na branku: . Průběh utkání: .
HC Škoda Plzeň: Štelmach - Gajda, Pulpán, Hajšman, Černý, Krňoul, Štich - Hauer, Cimburek, Holý, Hobl, Setikovský, Jindra, Hofrajtr, Heřman J., Fürbacher, Kořínek, Heřman M.
VHK ROBE Vsetín: Štefl - Nedbálek, Daleký, Pavelec, Koloničný, Hruška R., Hubáček, Hruška O., Buš, Husička, Navrátil, Květoň, Dědek, Havira, Giba, Spáčil, Ostrčil, Žibrita.
Petr Šašek - Úvodní minuty utkání Plzně se Vsetínem patřily vzájemnému oťukávání a pozorným obranám. První větší šanci měl až v 10. minutě Květoň, který ujel do brejku, v brance však skončil pouze on sám. Na druhé straně předvedl průnik podél hrazení rychlonohý Pulpán, lapačka Štefla ale byla pohotová. Kombinační hra se oběma mužstvům příliš nedařila, šance se rodily především díky brejkům a přesilovkám. Až před Štelmacha se dvakrát nebezpečně dostal aktivní Radim Hruška. V početní výhodě vsetínského brankáře pozlobil Jindra, jeho střela těsně lízala branku.

Daleko větší tempo a spád nabrala hra ve druhé třetině. Přečíslení dva na jednoho zakončoval Radim Hruška. Při vyloučení Pulpána se kolem dezorientovaného Štelmacha snažil puk prohodit Hauer. Ve stejné přesilovce se za vsetínskou obranu dostal Jindra, Štefl však jeho blafák vystihl. Kolem poloviny zápasu přišla série příležitostí domácích. Cimburek nahrával do ideální pozice Holému, tomu ale střela nesedla. Přesilovkovou kombinaci zakončoval Krňoul, v jedné z největších příležitostí se ocitl Jan Heřman. Osamocen před odkrytou brankou ale trefil jen Šteflovu hokejku. Ve 37. minutě se Plzni naskytla výhoda krátké přesilovky pět na tři. Dělovka Gajdy ani bekhend Martina Heřmana svůj cíl však nenašly. Rčení Nedáš-dostaneš sice zní jako otřepaná fráze, v úplném závěru prostřední části hry ale zafungovalo dokonale. Jedinou vteřinu před závěrečnou sirénou puk ze skrumáže před Štelmachem protlačil do branky Radim Hruška - 0:1.

Gól do šatny domácí nepoložil a od prvních minut bojovali o vyrovnání. Třetí třetina nabídla strhující hokej ve vysokém tempu. Hrálo se stylem nahoru-dolů, šanci střídala šance. Ve 43. minutě Navrátil číhal u tyčky, v poslední chvíli mu ale hokejku nadzvedl plzeňský bek. Jednu z největších příležitostí měli Modrobílí na začátku 58. minuty. Puk po střele Hauera zůstal ležet na brankové čáře, vyrovnání však domácím nebylo přáno. V poslední minutě, když už hrál Lasselsbeger vabank, ujeli do přečíslení Vsetínští. Radim Hruška poslal puk Koloničnému, který v čase 59:59 stanovil konečné skóre na 0:2.

Ohlasy k utkání

Karel Trachta (trenér Plzně) : "Proti favoritovi jsme začali slušně. Srazila nás zbytečná branka na konci druhé třetiny po chybě našich hráčů. To už by se v jejich věku stávat nemělo. Bohužel se nám už nepodařilo výsledek zvrátit, přestože jsme šance měli."