Vstupenky online

Vsetínští junioři přejeli Kladno ve druhé třetině

Michal Veselý • 05.12.2005

V s e t í n – Ve 27. kole juniorské extraligy zavítal na led Vsetína tým Kladna. V první třetině byl na Lapači k vidění vyrovnaný hokej, při kterém branky padaly jen v přesilových hrách, když za Vsetín dvakrát skóroval Navrátil a za Kladno se trefil Růžička. O vítězi zápasu tak rozhodla druhá část hry, kdy vsetínští mladíci zopakovali nedělí výkon mužů a během tří minut vstřelili čtyři branky branky. Ve třetí třetině se zápas pouze dohrával a tak domácí s přehledem dokráčeli k zaslouženému vítězství.

- 28.kolo po 5.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
Rytíři Kladno
6:1(2:1, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Navrátil ( Davídek), 12. Navrátil (Haschla), 24. Dědek ( Dálecký), 25. Knebl (Navrátil), 26. Varga (Stříteský), 26. Knebl – 7. Růžička (Stieler, Radovský).
VHK ROBE Vsetín: Štefl – Hrad, Pelikán, Stříteský, Haschka, Odstrčil, Dalecký - Hrňa, Hruška, Dědek, Knebl, Davídek, Navrátil, Varga, Buš, Smětal, Uhlár, Růžička
Rytíři Kladno: Cikánek – Mizera, Vedral, Camfourek, Růžička, Babický, Sedláček – Lhotský, Kos, Ibl, Hlušička, Procházka, Valský, Dlouhý, Stieler, Radovský, Voráček, Hudíček, Andres, Eitler
V první třetině jsme viděli na Lapači krásný útočný hokej plný šancí na obou stranách. První branku vstřelil při své přesilovce Vsetín, když od modré střílel Davídek a těsně před brankářem změnil směr střely Navrátil. Také Kladno zaznamenalo svůj gól při přesilové hře, po vyšachování vsetínské obrany propálil Štefla Růžička a vyrovnal. Ovšem hned při další přesilové hře se dostali domácí opět do vedení, když důrazu před branku využil ke skórovaní opět Navrátil. Do konce třetiny už branka nepadla, ale šancí bylo na obou stranách spousta. Za Vsetín mohl zvýšit agilní Knebl a na straně Kladna nebezpečně pálil Procházka.

Vsetínští mladíci asi navštívili včerejší extraligové utkání mužů a hned na začátku třetiny čtyřmi góly během necelých tří minut rozhodli o svém vítězství. Nejdříve se trefil při přesilové hře Dědek, hned z následného útoku po vhazování se radoval Knebl, o dalších 30 sekund později po krásném blafáku zvyšoval Varga na 5:1 a v téže minutě dorazil Kladno opět při přesilové hře Knebl. Po této brance si vzali hosté oddechový čas. Na kladenských se inkasované góly podepsaly a byl to Vsetín, který nadále neustále útočil. Knebl se snažil zkompletovat hattrick, ale brankář Cikánek jeho nebezpečnou střelu vykopl pravým betonem. Kladenští si vytvořili šance jen v přesilových hrách, ale při největší z nich Andres branku minul a od pohromy pak domácí zachránil obětavým skokem do přihrávky obránce Pelikán.

Ve třetí třetině se utkání víceméně dohrávalo, Vsetín, vědom si náskoku nikam nespěchal, a také kladenští byli s porážkou smířeni. Hokej se v této části hry ovšem značně přitvrdil. A jelikož si oba gólmani s přehledem poradili s několika ranami z větších vzdáleností, branka už na Lapači nepadla.