Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Valaši si připisují skalp extraligové Komety Brno

Jan Tajzler, Kamila Stříteská Ströer • 03.09.2024

Jedním ze slibovaných vrcholů přípravného období byl bezesporu duel prvoligového vítěze ze Vsetína s Kometou Brno, který se na Lapači uskutečnil v úterním podvečeru. Hosté z jihu Moravy na Valašsku čítali ztrátu po využité přesilové hry z hole Ondřeje Smetany. Brňané sice do první sirény srovnali, ale Valaši v prostředním dějství odskočili na rozdíl dvou branek. Kometa se ještě dostala na kontakt, ale na Lapači neuspěla a v silném složení podlehla Vsacanům rozdílem dvou branek. Vsetín si připsal povzbudivé vítězství nad silným účastníkem Tipsport extraligy.

Přípravné zápasy - P6 út 3.9.18:00
VHK ROBE Vsetín
HC Kometa Brno
4:2(1:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 4. Smetana (Jonák, Klhůfek), 35. Jonák (Jenáček, Ondračka), 37. Hořanský (Jenáček), 59. Rob (Jonák) – 14. Flek (Ďaloga), 56. H. Zohorna (Flek). Rozhodčí: Šudoma, Šico – Kučera, Bezděk. Vyloučení: 5:4. Využití: . V oslabení: 0:0. Diváci: 2709. Střely na branku: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.

VHK ROBE Vsetín: Lipiäinen – Ondračka, Stříteský, Staněk, Teper, Smetana, Jenáček, Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob – Šmerha, Prokeš, Hrňa – Machala, Matějček, Brož – Jandus, Dědek, Hořanský.
HC Kometa Brno: Kavan – Davidson, Ščotka, Beaudin, Holland, Bartejs, Ďaloga, Gulaši – H. Zohorna, A. Zbořil, Flek – Jedlička, Marcinko, Kos – Zaťovič (C), Konečný, Říčka – J. Malý, Ekrt, Chludil.

Valaši se do bitvy s extraligovým celkem pustili s plnou vervou. Brněnský Kavan kapituloval už ve 4. minutě, když se v neutichajícím tlaku napřáhl na levém kruhu Ondřej Smetana, jehož rána otevřela skóre utkání. Kometa mohla odpovědět o pár minut později díky Beaudinovi, který si najel před Lipiäinena, avšak střelou nad vyrážečku neuspěl. Polovinu utkání okořenila rvačka Matějčka s Gulašim, za kterou si oba odseděli dvouminutový trest. Vyrovnání přišlo ve 14. minutě, kdy svou sólo akci zakončil nekompromisní střelou Jakub Flek. Hosté mohli vedení strhnout na svou stranu díky akci Jakuba Malého, který se pokoušel překonat vsetínského gólmana blafákem z těsné blízkosti, avšak marně. Po dvaceti minutách panoval Na Lapači vyrovnaný stav 1:1.

Ve druhé třetině si vsetínští hokejisté dokázali vybojovat dvoubrankový náskok. Ačkoliv hosté měli z úvodu více ze hry, narazili na skvěle chytajícího Lipiäinena. Ve 35. minutě poslal domácí do vedení Vít Jonák, který šikovně tečoval střelu Jenáčka - 2:1. O dvě minuty později se mohli vsetínští fanoušci radovat znovu, tentokrát díky Adamu Hořanskému, který byl ve správnou chvíli na správném místě a přivedl k dokonalosti snahu svých spoluhráčů Jenáčka s Jandusem, když byl včas připraven dorážet původně vyraženou střelu Janduse. Vsetín si do třetí třetiny odnesl příjemný náskok - 3:1

V závěrečné dvacetiminutovce se domácí pokoušeli hrát ze zabezpečené obrany a využívat chyb soupeře k vlastnímu prospěchu. Ač se Vsetínu dlouho dařilo odolávat, nakonec se Kometě přeci jen podařilo snížit gólové manko z prostřední části utkání. Po mimořádně rychlém protiútoku Komety, skončil bekhendový pokus Hynka Zohorny za zády Lipiäinena. Vstřelenou brankou se hostům vlila čerstvá krev do žil a vsetínský brankář byl pod palbou. Kometa Brno vsadila na hru se šesti bruslaři v poli, ale velmi brzy hry bez brankáře na straně modrobílých využil Luboš Rob, který s ledovým klidem dopravil kotouč za brankovou čáru po spolupráci s Klhůfkem. V samotném závěru následovaly dvouminutové tresty pro Brože a Beaudina za hrubost, ale na výsledku utkání se již nic neměnilo. Vsacané porazili extraligovou Kometu a radují se z cenné výhry před domácím publikem.

Ohlasy k utkání