Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Valaši nedohnali manko s Litoměřicemi a poprvé jsou bez bodu

Kamila Stříteská Ströer • dnes

Valaši v 8. kole Maxa ligy poprvé bodově vyšli naprázdno, když nedokázali dorovnat manko ze druhé třetiny. Snížit dokázal pouze Tomáš Jandus. V závěrečné dvacetiminutovce Valaši sice tlačili, ale v závěru zpečili hosté výhru gólem do prázdné brány. Vsetín tak poprvé doma i v sezoně odešel z ledu bez bodového zisku.

Maxa liga - 8.kolo so 5.10.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice
1:4(0:0, 1:3, 0:1)

Branky: 40. Jandus (Hrňa) – 32. Kordule (Klikorka), 33. Vildumetz (Bernovský, Tomov), 38. Kordule (Sihvonen, Klikorka), 58. Žovinec Rozhodčí: Maršálek, Rapák - Otáhal, Tvrdý. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:0. Diváků: 2590. Střely na branku: 26:21.

VHK ROBE Vsetín: Lukáš – Stříteský, Zahradníček, Teper, Staněk, Smetana (A), Jenáček, Ondračka – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Hrňa (C), Prokeš, Jandus – Jaroslav Brož, Šmerha, Dědek – Matějček, Hořanský, Š. Bláha.
HC Stadion Litoměřice: Michajlov – Žovinec (A), Štibingr, Klikorka, Pavlák, J. Tůma, Tomov, Vráblík – Vildumetz, Kuťák (C), Bernovský – Eberle, Costa, Kordule – M. Toman, Peterek, Chlubna – Plos, Sihvonen, Koláček – Pajer

První třetina nepřinesla žádné góly, ale nechyběly zajímavé momenty. Aktivněji začali hosté z Litoměřic, kteří se dostali už na začátku do přesilové hry. Tu však nedokázali využít díky kvalitnímu výkonu vsetínského brankáře Jana Lukáše, do kterého vložili trenéři důvěru už od samotného začátku utkání. Největší šanci hostů měl Roman Vráblík, jehož střelu zastavil jeden z bránících hráčů těsně před brankovou čárou. Domácí Vsetín zahrozil především střelou Šmerhy tečovanou Matyášem Dědkem, která se projela po brankové čáře, ale gólem neskončila.

Druhá třetina přinesla gólové hody, které odstartovali hosté z Litoměřic. Ve 32. minutě otevřel skóre Pavel Kordule střelou nad rameno vsetínského brankáře - 0:1. Hosté rychle přidali i druhý gól, když o pouhých jednatřicet vteřin později skóroval Tomáš Vildumetz.

Litoměřice pokračovaly v náporu a v 38. minutě využily přesilovou hru. Pavel Kordule svým druhým gólem v zápase zvýšil už na 3:0 pro hosty. Zdálo se, že Vsetín odejde do kabin s tříbrankovým mankem. Domácí však byli proti a v závěru třetiny snížili. Třiadvacet vteřin před sirénou se prosadil Tomáš Jandus po přihrávce od Hrni a upravil stav na 1:3. 

Vsetín vstoupil do závěrečné dvacetiminutovky s nejvyšší vyprodukovanou aktivitou v celém zápase. Domácí se snažili o kontaktní branku, která by je vrátila do hry. Ondračkova střela z mezikruží orazítkovala tyč za Michajlovovými zády. Ani následná přesilová hra nepřinesla kýžený gól. V 50. minutě mohl zkompletovat hattrick Pavel Kordule, ale trestuhodně nevyužil šanci na dorážku po střele Klikorky. Na druhé straně se do šance dostal obránce Stříteský, jeho střelu však Michajlov vystihl. Necelé tři minuty před koncem vsadili trenéři Vsetína vše na jednu kartu a odvolali brankáře. Pokus o hru v šesti však nevyšel. Robovu střelu zachytil Dušan Žovinec, který střelou přes celé kluziště pečetil vítězství Litoměřic - 1:4. 

Ohlasy k utkání



×
Odehrané v 17:00 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice