Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Další atraktivní sobota na Lapači! Přijedou bronzové Litoměřice

Jan Tajzler • včera

Příznivý domácí los alespoň dle termínu si mohou vychutnat fanoušci Vsetína. V sobotu se VHK postaví k dalšímu domácímu zápasu, vyzyvatelem bude bronzový tým loňského play-off Stadion Litoměřice. Na severu Čech se podobně jako v uplynulé sezoně sází na dravé mládí a spolupráci s extraligovými klubu v čele s pražskou Spartou. Utkání 8. kola Maxa ligy vypukne v sobotních tradičních 17:00.

Stadion chce být nadále vstupenkou do velkého hokeje

Projekt Dukla, z produkce Českého hokejového svazu, už je nějaký ten pátek v Litoměřicích minulostí. Stadion se dokázal obejít i bez dotace z ústředí tuzemského hokeje a v loňské sezoně odvrátil nejen prodej licence do jiného města, ale postaral se o největší novodobý úspěch klubu, když dokráčel až do semifinále play-off, kde až do 7. rozhodujícího zápasu kladl tuhý odpor pozdějšímu finalistovi ze Zlína. Tento úspěch stál litomeřický klub citelné odchody Přemysla Svobody či Josefa Jíchy, nicméně bojovat o kariérní posun přišlo na sever Čech hned několik nadějných mladíků.

Navzdory loňskému úspěchu proběhla na litoměřické lavičce změna. Tým nově vede bývalý útočník pražské Sparty Jaroslav Nedvěd k ruce má po návratu z pražské Slavie klubovou personu Daniela Tvrzníka. Kališníci nadále spoléhají na Riku Sihvonena s Filipem Kuťákem, oba borci už v úvodu sezony dokazují, že jsou připraveni plnit roli tahounů, dohromady se při shodné bilance 3+2 postarali už o příspěvek deseti kanadských bodů.

S vidinou posunu do velkého hokeje a nejlépe do extraligy posílil Litoměřice Lukáš Pajer, na pevné místo v elitní soutěži čekají i hráči se střídavými starty, ze Sparty je to Petr Ton nebo Michal Vitouch. Z obránců má blízko k angažmá ve Spartě Tomáš Tomek, do brankoviště poslal pražský klub loňský slávistický objev Tomáše Voloveckého.

Litoměřice ale těží i ze spolupráce s dalšími extraligovými kluby, Liberec například uvolnil Jonáše Peterka, Kladno poslalo Tomáše Vandase a čerstvě také Sebastiána Redlicha.

Nadějným mladíkům bude udávat směr zkušený útočník Jan Eberle, který ještě loni nosil kapitánské céčko v extraligovém Mountfieldu. Kvalitu zaručují také další jména, která v posledních sezonách pendlují mezi nejvyšší soutěží a Maxa ligou, jmenujme například útočníky Petra Hausera nebo Jana Bernovského. Naopak restartovat kariéru zkusí v Litoměřicích Tomáš Vildumetz.

Obranné řady bude mít pod palcem zkušené duo Jiří JebavýDušan Žovinec. Do Litoměřic přišel i stále nadějný Karel Klikorka a pro krok zpět se rozhodl i extraligou otestovaný Jan Štibingr. Brankoviště kromě zmíněného Voloveckého střeží zkušený Martin Michajlov se skvělou úspěšností zákroků 93.46 %, i díky těmto výkonům jsou Litoměřice na 4. místě tabulky se ziskem 12 bodů, tedy pouze o dva bodíky za Vsetínem. Z Vítkovic mají Litoměřice k dispozici i Lukáše Paříka.

Zvítězí Vsetín doma potřetí v řadě?

Valaši museli ve středeční finálové repríze a zároveň prvním derby skousnout porážku 3:4 v prodloužení na ledě Zlína. Výsledkově vsetínskému mužstvu nevyšla prostřední pasáž utkání, ve které dokonce vůbec poprvé přenechal Santeri Lipiäinen místo v brankovišti Janu Lukášovi. Na brankářském postu tak zůstává před sobotním duelem viset otazník.

Trenér Luboš Rob po derby ocenil návrat mužstva do utkání ve třetí třetině. Díky trefám Luboše Roba a Jana Zahradníčka dospělo derby do prodloužení. Vsacané měli více ze hry, ale o bonusovém bodu navíc pro Berany rozhodla akce Petra Holíka, při které natáhl hned dva bránící hráče Vsetína, aby uvolnil Jesse Paukka, jenž už měl příliš snadnou úlohu.

Vsetín i tak může být se vstupem do sezony spokojen. Po šesti odehraných zápasech se ještě nestalo, že by zelenožlutí opouštěli led s nepořízenou. Navíc doma byli proti zvučným soupeřům v obou případech stoprocentní, podaří se jim potěšit fanoušky o třetí sobotě v řadě? Souboje s Litoměřicemi v uplynulé sezoně na Lapači přinesly dohromady 23 vstřelených branek, uvidíme další přestřelku? Přijďte se podívat!

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Lipiäinen (31. Lukáš) – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Jenáček, Smetana, Srdínko – Klhůfek, Jonák, Rob – Jandus, Prokeš, Hrňa – Šmerha, Dědek, Jaroslav Brož – Š. Bláha, Matějček, Hořanský.

Litoměřice: Michajlov – Žovinec, Štibingr, Klikorka, Vráblík, Tomov, Tůma, Pavlák – Vildumetz, Kuťák, Bernovský – Kordule, Eberle, Costa – Chlubna, Peterek, Hauser – Redlich, Plos, Sihvonen.

banner pod článkem
×
Dnes v 17:00 | Muži
VHK ROBE Vsetín
HC Stadion Litoměřice