Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1990 (6.10.2024)

Na Lapač v úterý zavítá nováček soutěže z Chomutova

Jan Tajzler • včera

Vsetínský tým čeká druhé utkání ve dvou dnech. Netradičně v úterý nastoupí na Lapači proti nováčkovi soutěže celku Piráti Chomutov. Severočeši v rámci moravskoslezského tripu sahali po výhře v pondělí na ledě Frýdku-Místku, ale nepovedlo se. Vsetín si naopak spravil náladu v Přerově a doma bude chtít potvrdit návrat na vítěznou notu. Souboj Valachů s Piráty odstartuje v 17:30, oba celky se potkají po čtyřech letech.

Partner utkání:

Piráti si znovu zvykají na profesionální hokej

Ještě v roce 2019 byli účastníkem nejvyšší soutěže, v rozšířené baráži se sestupu snažil zabránit i současný vsetínský útočník Pavel Klhůfek, ale Chomutovu se tehdy mezi elitou udržet nepodařilo. V první lize skončili po základní části sezony 2019/2020 na 4. místě, pak ale severočeský klub dostihl nedostatek financí a přišel ekonomický kolaps. Restart hned na podzim roku 2020, po dvou letech v krajské soutěži přišel postup do 2. ligy a po dalších dvou sezonách i návrat na profesionální scénu.

Chomutov by nerad opakoval osud, který před rokem potkalo Znojmo. Nicméně stejně jako orli i Piráti stavějí na kostře úspěšného druholigového mužstva. Pro Chomutov je stěžejní, že v kariéře pokračuje extraligový rekordman Viktor Hübl se svým dlouholetým parťákem Františkem Lukešem, druhý jmenovaný je aktuálně také nejproduktivnějším hráčem nováčka, když nasbíral 6 kanadských bodů za 2 branky a 4 asistence. O post nejlepšího střelce jinak v zatím slabém útoku Chomutova se dělí Martin Tůma s Jiřím Fronkem, oba se trefili do sítě soupeřů třikrát. Produktivita však Chomutovu vázne, se 16 vstřelenými brankami se jedná o druhou nejhorší ofenzívu v soutěži. Vzpruhu by mohla přinést čerstvá akvizice v podobě Zdeňka Krále, který je nově v Chomutově na měsíční zkoušce a klub usilovně pracuje na tom, aby mohl nastoupit už na Valašsku.

Zkušenosti s první ligou má v obraně Filip Eliáš, jenž navrch přidal i 3 asistence. Fanoušci Vsetína si pak mohou vzpomenout na Radka Havla, urostlý zadák bojoval proti Valachům v dresu Slavie ve čtvrtfinále play-off 2022. Zkušenostmi oplývá Petr Ulrych, jenž si v minulosti zahrál v nejvyšší soutěži u nás i na Slovensku. V brankovišti je zatím jedničkou Pavel Jekel, který po letech vyměnil Třebíč za severočeské angažmá. V minulosti tento brankář uměl frustrovat vsetínské střelce, v Chomutově chytá s úspěšností zákroků 90.05 %, záda mu kryje expřerovský Michale Petrásek, jenž chytal pondělní duel v Polárce.

Chomutov měl slibný vstup do soutěže, cenný bod uzmul na ledě Poruby a v domácí premiéře zaznamenal povedený obrat proti Třebíčí, když zvítězil 4:3 v prodloužení. Jediné vítězství je ale zatím málo na to, aby se Piráti odrazili ode dna. Ve Frýdku-Místku v pondělí došlo až na samostatné nájezdy, ale domácí rysi nepovolili Pirátům ukořistit bod navíc, nyní přichází zkouška na horkém ledě Vsetína.

Vsetín zabral, přidá třetí výhru na Lapači?

Říká se, že dobrý tým třikrát v řadě neprohraje. Vsetínští odmítli další nezdar na prahu nového týdne v Přerově, kde potvrdili, že se jim v poslední době daří a ze zubřího doupěte vezli plný bodový zisk za výhru 4:2. Trenéry Weintritta s Robem určitě těší fakt, že na přerovském ledě se vůbec poprvé prosadil útočník Radek Prokeš a nebyl sám. Úspěch slavila i třetí formace, za kterou poprvé za Vsetín skóroval Jaroslav Brož a první branku v sezoně zaznamenal i odchovanec Adam Hořanský.

Valaši tak díky úspěchu na Hané drží 3. místo v tabulce, pouze o skóre jsou za 2. Zlínem a jen dva body ztrácejí na vedoucí Sokolov. V úterním domácím duelu budou bezpochyby favoritem, podaří se jim potřetí v sezoně domácí publikum potěšit a oslavit třetí výhru na Lapači? Přijďte fandit, utkání startuje v 17:30.

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Lipiäinen – Zahradníček, Stříteský, Staněk, Teper, Smetana (A), Jenáček, Srdínko – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Jandus, Prokeš, Hrňa (C) – Šmerha, Dědek, Jaroslav Brož – Š. Bláha, Matějček, Hořanský.

Chomutov: Petrásek – Kadeřávek, Baláž, Němec, Eliáš, Husinecký, Ulrych, Havel, Poizl – Berka, Hübl, Lukeš – Tůma, Eret, T. Svoboda – Březák, Hejcman, Guman – J. Svoboda, Koblížek, Mála.

banner pod článkem
×
Dnes v 17:30 | Muži
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov