Vstupenky online

9T: Musíme zabrat a více si věřit, velí Nedzynski. Dostat se do čtyřky nebude jednoduché

Helena Hegeďová • 10.11.2023

Deváťáci mají za sebou více než polovinu základní části Extraligy 9. tříd. Nová soutěž přinesla nové zkušenosti a nová očekávání. „Očekával jsem, že to bude těžké, většina týmů je lepších. Musíme se zlepšit i my,“ říká otevřeně útočník 9. třídy Simon Roman Nedzynski. Deváťáci jsou s šestnácti body na šestém místě tabulky skupiny C, na čtvrtou pozici, která mi jim zajistila postup do play-off, a hlavně zachránu soutěže, ztrácí deset bodů.

V posledních kolech se deváťákům příliš nedařilo, aktuálně mají za sebou šňůru čtyř proher, když nestačili na top týmy - Kometu, Třinec, Zlín a Vítkovice. Naposledy se Valaši utkali s brněnským celkem, na který mají dobré vzpomínky. Vsetínští hokejisté jsou totiž jediným týmem, který v letošní sezoně dokázal Kometu porazit. Na domácím ledě vyhráli hráči VHK 7:6, z Brna ale po jednoznačném výkonu soupeře odjížděli s porážkou 1:10. Deváťáků se netýká reprezentační pauza, a tak i o tomto víkendu nastoupí ke svým zápasům. Utkají se s Jihlavou a Warriors Brno.

Simone, jak zatím hodnotíte vaši sezonu v Extralize 9. tříd?
V sezoně už je toho hodně za námi, odehráli jsme více jak polovinu základní části. Není to ideální, ale věříme, že budeme lepší.

Jak moc se plní, nebo neplní vaše očekávání?
Zatím moc ne, měli bychom více vyhrávat. Očekával jsem, že to bude těžké, většina týmů je lepších. Musíme se zlepšit i my.

Jdou vidět rozdíly mezi týmy z opačných konců tabulky?
Ano, rozdíly mezi týmy jsou vidět. V kvalitě nahrávek, bruslení i v tom, jak si věří. Hlavně s nejsilnějšími týmy, které jsou nahoře v tabulce, je to vždy o to těžší, a proto musíme zabrat a i my si více věřit.

Co byste viděl jako vaše silné a slabé stránky?
Podle výsledků nemáme být na co pyšní. Máme ale dobré začátky zápasů, problém je spíš udržet výsledek. Chybí nám také přesné a kvalitní nahrávky.

Jak jste spokojený se svým osobním výkonem?
Stále je prostor pro zlepšení, se svým výkonem nejsem moc spokojen, trápily mě i úrazy. Budu na sobě rozhodně stále pracovat dál.

Naposledy jste hráli na ledě Komety, která prohrála jen jednou, a to tady na Lapači. Tentokrát jste ale na soupeře nestačili, v čem byl oproti předchozímu zápasu rozdíl?
Když jsme hráli doma, tak jsme si věřili, měli jsme taky hodně štěstí. Teď jsme si možná v návaznosti na to mysleli, že to bude lehké, ale nebylo. Byli prostě lepší, v tom to je.

Množství zápasů odehráváte v menším počtu hráčů, jaké to pro vás je?
Hráčů máme méně, ale to nás motivuje k ještě většímu úsilí. Je to sice náročné, ale aspoň si zahrajeme více hokeje.

Na klíčovou čtvrtou příčku ztrácíte deset bodů, jaké jsou teď vaše cíle?
Naše cíle jsou vyhrát a být nejlepší. Nebude to ovšem jednoduché. Budeme muset víc trénovat a lépe se motivovat. Klíčové je soustředit se na každý zápas a neztrácet víru.

Tento týden vás čekají zápasy s Jihlavou a Warriors. Jací to jsou soupeři?
Jihlava je silná, v prvním zápase sezony jsme proti nimi měli vysoký náskok, a přesto nás porazili. Nad Warriors se nám většinou dařilo, jsme silnější. Myslím, že dokážeme nad oběma týmy tento víkend vyhrát, protože víme, že bodovat proti nim bude pro naši pozici v tabulce velmi důležité.

banner pod článkem