Vstupenky online

DOR: Kluci ke všemu přistupují na sto procent, chválí trenér Němec

Helena Hegeďová • 14.11.2023

Dva týdny před reprezentační přestávkou vstoupili dorostenci do druhé čtvrtiny soutěže. V Lize dorostu jim patří s třiatřiceti body první místo v tabulce skupiny východ, na druhý Havlíčkův Brod mají šestibodový náskok. Nejen proto panuje v kabině spokojnost, více prozradil trenér Ondřej Němec

Jak jste zatím spokojený s probíhající sezonou?
Co se týká přístupu hráčů jak k tréninku, tak k přípravě na suchu neb zápasům, tak ten je fantastický. Kluci si vzali za svůj cíl, kterého chceme dosáhnout. Ke všemu přistupují na sto procent, což je pro nás trenéry důležité. Vytvořili jsme pro kluky určitý playbook tak, abychom přesně věděli, co máme hrát, a aby kluci věděli, jakým stylem trénujeme a jaký to má význam. Tím pádem kluci vědí, jak reagovat třeba v obranném, ve středním pásmu. Víme, jak máme hrát, aby nám to přineslo výsledek.

Takže se kluci ztotožnili s ambicemi?
Rozhodně. Jsem přesvědčený o tom, že si je vzali za své. Jde to vidět právě na jejich přístupu. Taky si myslím, že se nám povedlo vhodně doplnit tým, zároveň pořád nějakým stylem sondujeme určité posily tak, aby byl tým na finální část soutěže co nejsilnější. Jsem stoprocentně přesvědčený a vidím na klucích a jejich přístupech, že náš cíl mají někde vzadu v hlavě vštípený a jdou si za ní.

Zmínil jste posily – jak to tedy aktuálně vypadá se složením týmu? Budete chtít tým nějak doplnit ještě teď, nebo se spíš jedná o pozdější fázi soutěže?
Kdysi mi jeden manažer říkal, že kádr se uzavírá až poslední den přestupního termínu. Chceme vytvořit konkurenci, chceme, aby kluci ji kluci cítili i na tréninku a aby nedošlo k nějakému uspokojení. Týmu samozřejmě věříme, protože tyto kluky jsme si vybrali, něco je učíme, něco po nich chceme. Máme tu kluky na střídavé starty, na hostování, zapojujeme hodně hráče deváté třídy tak, aby se ohráli. Tomuhle týmu věříme, ale pokud by se objevila možnost angažovat někoho, ale musím říct, že by to musel být rozdílový hráč, který by nám v závěrečné části pomohl, tak se tomu určitě bránit nebudeme.

Jak jste spokojený po výsledkové stránce?
Hráli jsme hodně těžkých zápasů. Kluci odvedli to, co jsme chtěli. Samozřejmě jsou to ale dorostenci, takže některé zápasy nebo pasáže zápasů jsou nahoru dolů. Svou bojovností ale nepříznivé zápasy otočili na svou stranu. Když shrnu ty tři prohry, tak vlastně jen v Chomutově nám ten zápas absolutně nevyšel.

Jeví se zatím Chomutov jako váš největší soupeř?
Samozřejmě. Známe jejich cíle, prezentují je veřejně, prezentovali to tak i nám. Myslím si, že to bude jen z našich největších soupeřů v boji o postup do Extraligy dorostu.

Za co kluky v kabině nejčastěji chválíte?
Rozhodně za bojovnost a přístup v obranném pásmu. Obětují se, blokují střely, nezáleží jim na tom, kdo dá gól, ale táhnou jako tým. Věřím, že to je ten důvod, proč chceme uspět. Obětujeme se pro tým, jednotlivce nezajímá individuální hodnocení, ale týmový výsledek, což je ve sportu nejdůležitější.

Reprezentační pauza se týká i dorostenců, jaký byl váš program?
Dohromady teď máme čtrnáct dní pauzu. První týden byl pojatý více do fyzičky, kluci měli od kondičáka těžkou suchou a těžké, hodně bruslivé ledy tak, abychom z toho mohli čerpat do dalších zápasů, protože je to v podstatě poslední pauza před Vánoci. Přes víkend měli volno a od pondělí už jsme se zase začali chystat na páteční zápas s Šumperkem. První týden byl tedy zaměřený spíš na kondici, teď už ladíme taktické věci nejen směrem k dalšímu utkání.

banner pod článkem