Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1941 (9.9.2024)

Do boje jdou i dorostenci. Musíme se soustředit sami na sebe, hlásí Hložek

Helena Hegeďová • dnes

Jako poslední z týmů akademie naskočí do soutěžního tempa dorostenci. Také oni začnou proti Zlínu, a to v pátek 20. září. Delší čas na přípravu znamenal také více přátelských zápasů, podle hlavního trenéra Michala Hložka ještě ale stále není vyhráno, protože chyby se úplně vymýtit nepodařilo.

Jak vypadal poslední měsíc příprav na sezonu?
Poslední měsíc jsme na trénincích velmi intenzivně pracovali. Trénovali jsme dvakrát denně. Bylo toho dost, takže kluci jsou trošku unavení, ale to je plán, který jsme měli. Zlepšilo se hodně věcí, kluci se oparavdu snaží, ale zatím ještě děláme moc lehkých individuálních chyb, kterých bychom se určitě měli vyvarovat a zlepšit to.

Jak hráči k náročnému programu přistupovali?
Kluci k tomu všemu přistupují velice kladně. Co se týče tréninků, tak chodí ráno, dobře pracují, ale jak už jsem naznačil, ten transfer do zápasu nám moc nejde. Jsme zatím ještě asi trošku nervózní, nevyhraní a děláme jednoduché chyby, které musíme odstranit.

Jak se vyvíjela skladba tým?
Byli tady ještě dva kluci na zkoušku a na poslední přípravný zápas nám tři kluci chyběli, protože byli se školou někde v Itálii. Jinak už ale máme stálý kádr a myslím si, že už nikoho jiného brát nebudeme.

CMM liga dorostu začíná oproti ostatním soutěžím celkem pozdě, což znamenalo více přípravných utkání. Pomohlo vám to?
Určitě, ano. A děkujeme Chrudimi, že v neděli přijela na poslední přátelský zápas, protože jinak bychom měli o jedno utkání méně. Počasí tomu moc nepřálo, ale bylo opravdu super, že nakonec přijeli. Zápasů jsme měli dost, vyzkoušeli jsme všechny kluky. Snažili jsme se tento systém udržet až do konce, a proto i poslední zápas jsme hráli pořád na čtyři lajny. Jinak ale ano, samozřejmě nám to pomohlo a zápasy splnily to, co měly.

Byl v nich vidět progres? A jak vypadalo poslední utkání?
Vývoj byl vidět v každém zápase. Proti Chrudimi jsme k tomu ale v první třetině přistoupili ne moc dobře. Dělali jsme laxní individuální chyby, intenzita tam ještě trochu chyběla. Od druhé třetiny jsme k tomu ale přistoupili lépe. Zmiňoval jsem už zkoušení hráčů, ano, je pravda, že kluci se při hře na čtyři formace asi nedostali tolik do tempa. Například Chrudim teď hrála na tři, ale byl to poslední zápas před sezonou a chtěli jsme dát šanci všem. 

Několikrát jste zmínil jednoduché individuální chyby. Co tím popisujete?
Jsme strašně slabí na hokejce a na puku. Na puku se neudržíme, odhazujeme ho od sebe. Individuální kvalita tady těch věcí by na naší úrovni měla být určitě lepší. Táhlo se to všemi zápasy. Na této úrovni by se nemělo stávat, že hrát zapomene nebo ztratí puk, nedohraje hráče nebo jenom kouká. To jsou věci, které by se určitě neměly objevovat.

Hned v pátek vás čeká zápas proti B-týmu Zlína. Jak se na start připravujete?
Celý týden se koncentrujeme na pátek. Určitě ale nebudeme koukat na to, co dělá Zlín a jak hraje. Myslím si, že my hlavně musíme odstranit tady ty individuální chyby a jednoduché góly, které dostáváme. Budeme se soustředit na to, abychom se zmínených věcí vyvarovali. Máme až příliš moc úkolů a musíme se soustředit sami na sebe.

A jaké jsou vaše ambice v této sezoně?
Uděláme dobře, když půjdeme týden od týdne. Budeme se zlepšovat na každém tréninku a o víkendu se to ukáže. Nechci teď říkat žádné dlouhodobé prognózy, protože si myslím, že progres týmový i individuální by měl být vidět týden po týdnu. Budeme hodně pracovat a uvidíme, co z toho bude. V tento moment nedokážu úplně odhadnout soutěž, nedokážu úplně odhadnout, jak na tom jsme. Hodne dobrých kluků po minulé sezoně odešlo, takže máme mladý tým a chci, abychom pracovali postupně.

banner pod článkem