Vstupenky online

Frolo je s českou sedmnáctkou v semifinále World Hockey Challenge

Helena Hegeďová • 10.11.2023

Před týdnem jsme informovali o zahájení prestižního turnaje World Hockey Challenge U17, kterého se s českým národním týmem účastní také bývalý vsetínský útočník Jakub Frolo. Český vyběr nyní prošel přes čtvrtfinále a může se těšit na boje o medaile. „Myslím, že máme v týmu vítězné typy, takže jedna výhra je pro nás málo,“ vyhlíží Frolo se svými spoluhráči semifinále, které je na programu od půlnoci z pátku na sobotu českého času.

Cesta sedmnáctky do bojů o medaile vedla přes Finsko, kterému Češi v základní skupině podlehli 2:3. Měli tak šanci na reparát, a ten se povedl. „Zápas s Finy je vždycky hlavně o bránění, a to se zrovna potvrdilo i teď ve čtvrtfinále. Oni hrají na jistotu, neriskují. Celý zápas jsme k tomu ale byli blíž než oni. Někdy prostě cítíte, že vyhrajete, a přesně tak jsme to včera cítili všichni, protože šlo vidět, jak jsme si za vítězstvím šli,“ líčí Jakub Frolo.

Češi nakonec zvítězili 2:0, přičemž první branka padla až v čase 58:58. „Po gólu přišla obrovská radost a trochu to z nás opadlo, šla cítit úleva,“ popisuje Frolo. Druhý přesný zásah pak národní tým přidal do prázdné branky.

Teď čeká mladé české hokejisty semifinále, které je na programu od půlnoci z pátku na sobotu českého času. Týmy na sebe ovšem nakonec v semifinále nenarazí podle klasického klíče 1-4, 2-3, a proto se Češi místo Švédů (jak bylo původně avizováno), utkání s týmem USA. „Určitě chceme jít do finále, nesmíme se nechat uspokojit tím, že jsme v semifinále. Myslím, že máme v týmu vítězné typy, takže jedna výhra je pro nás málo,“ uzavírá Frolo.

banner pod článkem