Vstupenky online

Starší dorostenci poprvé zvítězili na domácím ledě

Michal Kubáň • 22.09.2011

Valaši poprvé v letošní sezóně sklidili plný počet bodů, když porazili poslední tým tabulky Havířov 4:0. Utkání se již od prvních minut vyvíjelo lépe pro domácí. Svěřenci trenéra Jenáčka totiž otevřeli skóre už ve třetí minutě, když se v přesilovce trefil Helešic. Další branku v prvním dějství přidal Stodůlka. Havířov hrál na ledě celkem vyrovnanou partii, ale všechny akce hostů provázela naprosto mizivá koncovka a nulové zakončení. O to více byli úspěšnější domácí, kteří rozhodli ve druhé části, když se trefil Kohout a posléze Surý. Výkon Valachů byl podtržen skvělými zákroky brankáře Vlacha, který vychytal svou letošní první nulu.

ESD - 5.kolo čt 22.9.16:30
VHK ROBE Vsetín
AZ Havířov
4:0(2:0, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 3. Helešic (Kohout, Zuzaník), 8. Stodůlka (Kohout, Vašíček T.), 35. Kohout (Kuchařík), 38. Surý (Neuwirth, Šiafutdinov). Rozhodčí: Fiedler - Novák, Škrobák. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 42:26. Průběh utkání: 4:0.
VHK ROBE Vsetín: Vlach - Žabčík, Hryciow, Vašíček T., Zuzaník, Galia, Ščotka - Zvonek, Surý, Neuwirth - Stupka, Forch, Kohout - Stodůlka, Helešic, Kuchařík - Grigar, Šiafutdinov, Hořanský
AZ Havířov: Tomšů - Gawlas, Potočný, Bureš, Staš, Flamík, Ryška, Graca, Koóš - Kotala, Matěj, Klečka - Synek, Caruk, Sonnek - Stanislav, Kasperlík, Křibík - Kozaczacka, Vyčesaný, Školoud
Domácí nastoupili do zápasu aktivněji a již ve třetí minutě se měnilo skóre na světelné tabuli. Domácí potrestali vyloučení Bureše. Po rychlé kombinaci se puk dostal k Helešicovi, který sám před brankářem zasunul puk do klece a otevřel skóre zápasu - 1:0. Hosté mohli rychle srovnat, když hráli přesilovku za vyloučení Hořanského. Valaši ale výborně napadali, a nepustili tak Havířov do třetiny. Ryškovu dělovku od modré tečoval sice Matěj, ale vsetínský brankář Vlach stihnul zareagovat. Od šesté minuty hosté přebrali iniciativu a uzamkli domácí ve vlastní třetině. Nepřesná koncovka ale provázela jejich kombinace, a byli to Valaši, kteří trestali jejich nevyužité šance. V 8. minutě se dostal Kohout před branku, kde přihrál Stodůlkovi, jenž střelou nad lapačku zvýšil na 2:0. O minutu později mohli hosté snížit v přesilové hře. Ale domácí opět hráli v oslabení na jedničku a vytvářeli si dokonce vlastní šance.

Několik vteřin před koncem přesilovky dělovka z hokejky Koóše prošla přes klubko hráčů, ale zastavila se až na Vlachově hrudi. Ve 12. minutě byl Havířov blízko branky. Kasperlík se Synkem motali hlavy vsetínským obráncům, když posledně jmenovaný vypálil bekendovou střelu. Vsetínský Vlach byl opět pozorný. Stejně tak byl stoprocentní i proti Kasperlikově otočce zpoza brány. V 18. minutě hráli hosté opět přesilovku, ale domácí opět skvěle bránili. Minutu před koncem mohl zvýšit Šiafutdinov s Helešicem, ale jejich dvojité dorážky střel si cestu za brankovou čáru nenašly.

Ve druhé části si hosté vytvořili několik gólových šancí, ale stejně jako v předchozím dějství je nedokázaly proměnit. Ve 24. minutě Křibík s Matějem kombinovali za brankou Vsetína, pálil ze všech pozic, ale Vlach byl neprůstřelný. Ve 30. minutě Kuchařík hledal spoluhráče před brankou, ale brankář Tomšů byl na jeho výpad připraven. Stejně tak byla jeho lapačka v pohotovosti, když chytil Kohoutovu střelu zápěstím. Ve 32. minutě se Klečka probíjel s pukem před Vlacha, navázal na sebe tři vsetínské hráče, ale puk se mu za brankovou čáru nepodařilo propasírovat. Mizernou koncovku Havířova potrestal v rychlém sledu Vsetín.

V čase 34:41 Kuchařík vybojoval puk za brankou hostů, nahrál Kohoutovi, který zvýšil střelou nad lapačku na 3:0 pro domácí. O dvě minuty později sehráli domácí pěknou kombinaci. Ruský útočník Šiafutdinov přihrál z vlastní třetiny rozjetému Neuwirthovi, který se dostal do brejku a bekendovým zakončením rozezvonil pouze tyčku, ale kotouč dorazil do branky z druhé vlny Surý – 4:0. Minutu před koncem druhé části měl gól na hokejce Křibík, ale střílel pouze do brankáře Vlacha.

Už v úvodu třetí části mohl zvýšit vsetínský Šiafutdinov, který si krásně zamíchal s pukem za brankou, obehrál si obránce a zkoušel zasunout puk k levé tyči. Tomšů se ale stihnul přemístit. Minutu a půl zaměstnával obranu hostů mladičký Helešic. Nejprve ujížděl sám na brankáře, kterého bekendovou střelou nepřekonal, do branky se nedostala ni jeho dorážka, a tak svůj pobyt na ledě zakončil vražením na hrazení a následným odpočinkem na trestné. Hosté opět klepali na vsetínskou svatyni, ale puk pouze poskakoval na brankové čáře.

Ve vlastním oslabení ujel Kohout, ale Tomšů jeho střelu vyrazil. Domácí perfektně sehráli oslabení. V 52. minutě se dostal do brejku Šiafutdinov se Zvonkem a ujížděli sami na brankaře. Zvonek dostal přihrávku a na poslední chvíli pálil mezi nohy, kotouč neprošel za čáru. Minutu a půl před koncem mohli hosté korigovat stav zápasu, když sudí Fiedler poslal domácí do tří. Valaši opět sehráli velmi dobře oslabení a Kasperlikova dělovka pouze proletěla kolem Vlachovy branky. Zavěrečnou tečkou zápasu byla Galiova bomba od modré, kterou brankář Tomšů parádně schoval do lapačky. Domácí poprvé v sezóně získali plný počet bodů na domácím ledě, na druhé straně Havířov ukázal mizernou produktivitu.

Ohlasy k utkání

Luboš Jenáček (VHK Vsetín): Vyjádření k zápasu v podání "Jacka", se dočtete po víkendu v tradičním vydání Jackových zápisků.

Stanislav Sztefek (AZ Havířov): „Bude to znít možná paradoxně, ale troufám si říci, že jsme po dvě třetiny byli lepším týmem. Ovšem domácí nám dneska ukázali, jak se střílejí branky. Když máme sedm osm tutových gólů, které můžeme dát v průběhu těch dvou třetin, abychom si udělali zápas jednodušší, a my je neproměníme. Tak jen těžko můžeme pomýšlet na vítězství. Gratuluji domácím k vítězství, protože dneska nám ukázali, jak má vypadat uspěšná produktivita, na které my musíme ještě hodně zapracovat.“