Vstupenky online

Starší dorost deklasoval Havířov

Filip Bazala, Petr Miklas • 08.12.2011

Ve skvělých výkonech pokračují svěřenci trenéra Luboše Jenáčka, kteří dnes v podvečer porazili venku Havířov 2:6. Valaši zvítězili již po čtvrté v řadě a můžou být se sebou spokojeni. Dnes rozhodla o vítězství výborná první půlka zápasu, ve které Vsetín nastřílel domácím pět branek. Havířov v další části hry kromě jedné branky už s výsledkem nedokázal nic udělat a tak mohli skórovat opět vsetínští, když výsledek 2:6 pečetil v poslední minutě utkání Martin Kohout.

ESD - 26.kolo čt 8.12.18:00
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín
2:6(1:3, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Křibík (Kozaczka, Kotala), 40. Klečka (Kozaczka) - 6. Helešic (Kohout), 15. Neuwirth (Zvonek), 15. Kohout (Stodůlka), 24. Stodůlka (Helešic, Žabčík), 25. Surý (Grygar), 60. Kohout. Rozhodčí: Jeřábek A. ml. - Adamec, Havlík. Vyloučení: 4:6 navíc Kotala(AZ), Zuzaník(VSE) 5 min + KO. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 78. Střely na branku: 26:38. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5, 2:6.
AZ Havířov: Šrámek - Bureš, Ryška, Potočný V., Graca, Potočný J., Flamík, Staš, Gawlas - Kotala, Kozačka, Křibík - Školoud, Vyčesaný, Klečka - Plhoň, Matěj, Bednář - Synek, Caruk, Stanislav.
VHK ROBE Vsetín: Svoboda - Hryciow, Žabčík, Ščotka, Hajda, Zuzaník, Vašíček - Stodůlka, Kohout, Helešic - Surý, Zvonek, Neuwirth - Šjafodtinov, Kuchařík, Grygar - Hrňa.

Starší dorostenci Havířova do utkání nastoupili do utkání s velkou chutí a už ve 3. minutě se ujali vedení brankou Jana Křibíka, který se po závaru před vsetínskou brankou dostal k puku a zbývalo mu jen trefit prázdnou branku. Vsetín se nenechal zahanbit, o minutu později jel sám nahavířovského brankáře Šjafotdinov, ale domácí gólman vystihl jeho bekhendový blafák. V6. minutě už hosté vyrovnali – Martin Helešic jel společně se Stodůlkou na jediného obránce Azetu, naznačil přihrávku a prostřelil Šrámka.

Od této chvíle jakoby na havířovské hráče někdo hodil deku – všude byli později, nedařily se jim přihrávky a dostávali se pod tlak Vsetína. Ve 14. minutě hráli valaši přesilovku a podařilo se jim ji využít, když Dalimil Zvonek tečoval Neuwirthovo nahození od modré. Neuplynulo ani 30 vteřin a hosté vedli o dvě branky – Stodůlka našel před brankou volného Martina Kohouta, jenž trefil odkrytou polovinu Šrámkovy branky. Ke konci třetiny hrál Azet přesilovku, ale vytěžil z ní jen obrovskou šanci Kotaly, kterou zničil Svoboda.

Nedlouho po začátku druhé třetiny hráli hosté další přesilovku, kterou opět využili – Helešic vyslal do úniku Lukáše Stodůlku, který trefil přesně levý horní růžek Šrámkovy branky. Za dalších 15 vteřin už Vsetín vedl 5:1, když se po Grygarově přihrávce trefil Tomáš Surý. Hosté mohli přidat i šestou branku, ale Šrámek rychlým přesunutím se zabránil jistému gólu po střele Helešice.

Následovala pro změnu přesilovka Azetu, domácí si v ní sice vytvořili tlak, ale branky nedosáhli. To se jim podařilo až ve 40. minutě, když Kozaczka vyslal do samostatného úniku Denise Klečku, jenž překonal Svobodu přesnou střelou do levého horního rohu jeho branky. Po dvou třetinách tak Azet prohrával 2:5.

Havířovští mladíci nastoupili do třetí části aktivně, bylo vidět, že se snaží s výsledkem něco udělat, ale naráželi na pozornou obranu hostí. Ti navíc vyráželi do nebezpečných protiútoků a jen díky zákrokům Šrámka skóre nenarůstalo. Velkého vzruchu jsme se dočkali v čase 59:07, kdy po závaru před vsetínskou brankou nevybíravě atakoval Kotalu vsetínský Zuzaník. Domácí útočník se rozhodl bránit, schodil rukavice a pustil se s ním do bitky. Tu sice nakonec prohrál na body, ale hostující obránce vyfasoval dva dvouminutové tresty za hrubost a za krosček, návdavkem 5minut a do konce zápasu za hrubost. Jakub Kotala dostal jen 5 minut a do konce utkání za hrubost.

Azet tak měl přesilovku, ale branku nevstřelil, naopak inkasoval ještě jednou, když po levé straně ujel Martin Kohout a vyslal přihrávko–střelu na Šrámka, kterému kotouč propadl. Zápas tedy skončil vysokou prohrou domácích.