Vstupenky online

Junioři si poradili se Zubry a mají 4 body!

Kristýna Zigmundová • 28.09.2018

Zápas, který po dvě třetiny neměl vítěze ani poraženého nakonec zvládli lépe Valaši. Po střelách Zemana a Krupy vedli 2:0 a hosté nedokázali nijak korigovat skóre. Po základní hrací době měli tedy domácí tři body jisté a čtvrtý byl ještě ve hře. V prodloužení byl aktivnější hosté, ti ale nakonec nestačili na výpad Jindry, díky němuž si Valaši připisují i čtvrtý bod.

DHL Extraliga juniorů - 7. kolo - 1. část pá 28.9.17:30
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
2:0(0:0, 0:0, 2:0 - N 1:0)

Branky a nahrávky: 46. Zeman (Pospíšil, Ondračka), 52. Krupa (Frimel, Lašák), 65. Jindra Rozhodčí: Kubičík – Bartek, Dohnal. Vyloučení: 6:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 230. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 2:0.

VHK ROBE Vsetín: Sachr – Lašák, Ondračka, Zeman, Jenáček, Pernický, Kožený – Jindra, Klímek, Zetocha, Vrána, Pospíšil, Lukačka, Krupa, Vašenka, Frimel, Frydrych, Šánek.
HC ZUBR Přerov: Šimonů – Kopeček, Tischer, Pohl, Takáč, Bieniek, Gréč, Moučka – Ryšavý, Kristek, Hradil, Borot, Indrák, Krátky, Chytil, Zmeškal, Kylnar, Tarnoczy, Mašín.

Zápas s přerovskými Zubry začal lépe pro domácí tým. Byl totiž vyloučen jeden z hostujících hráčů a Valaši hned z kraje mohli okusit hru v početní výhodě. Domácí i přes veškerou snahu přesilovku nevyužili. V 9. Minutě se mohl střelou prosadit hostující Mašín. Ten ale v rozhodujícím okamžiku zasáhl konstrukci brány domácích. Následovaly další vyloučení na obou stranách, ale ani jeden tým se nedostal do vyložené gólové příležitosti. Druhá třetina byla na obou stranách hodně vyrovnaná, ale opět chudá na gólové šance. Vše se změnilo v posledním dějství. Skóre zápasu otevřel Patrik Zeman, který se trefil poprvé v extralize juniorů, a Valaši mohli slavit. Trochu si následně zavařili, po vyloučení kdy museli bránit v oslabení. To ale i přes slibnou šanci hostujícího Borota zvládli na jedničku. Navíc se následně podařilo skórovat i Tomáši Krupovi a Valaši byli najednou v dvoubrankovém vedení. I přes fakt, že 46 minut zápasu nepadla ani jedna branka. Domácí si do konce utkání skóre pohlídali a Zubry nepustili do větší šance. Pokud už se hostujícímu celku podařilo vystřelit na bránu, tak domácí gólman Sachr pohotově zakročil. Po zásluze si tedy do konce utkání udržel čisté konto. Po základní hrací době brali Valaši tři body a následovalo prodloužení. I v tom byl domácí celek úspěšnější a v poslední minutě se trefil po individuální akci Lukáš Jindra a domácí nakonec získali plný počet bodů. Vítězství to je pro domácí tým velmi cenné, protože naposledy na Zubry nestačili a podlehli 5:0. Na domácím ledě však hostům prohru oplatili. 

Ohlasy k utkání

David Kudělka – (HC Zubr Přerov) – Dnešní utkání bylo utkání dvou brankářů. Prostě 40 minut ani jeden neinkasoval. Poté jsme inkasovali a naše hra nebyla taková, jakou jsme si představovali. Dnes byl Vsetín mnohem disciplinovanější a agresivnější a měl hru mnohem lépe zorganizovanou než v utkání na našem ledě. My jsme se nedokázali prosadit, i když jsme měli množství příležitostí. které jsme měli využít, podržel je skvělý gólman. A to že jsme udělali chyby, o tom je hokej. My jsme ty chyby udělali dnes v nepravý moment a domácí toho dokázali na rozdíl od nás využít.

Petr Fojtů – (VHK ROBE Vsetín) – Dnes bych utkání hodnotil z obou stran velice kladně. Opravdu mělo úroveň juniorské extraligy. Prakticky celé utkání se to odvíjelo hlavně v prostřelení jejich vynikajícího gólmana Šimonů. V Přerově jsme jim za 65 minut nedali gól a dnes to bylo dalších 40. Pomalu už na nás padala deka, ale stále jsme věřili. Kluci, musím říct, že dnes hráli celý zápas perfektně. I Přerov předvedl velice dobrou hru. Věřili jsme, že toho jednoho gól dáme a náš benjamínek Patrik Zeman vsítil první svou branku v juniorské extralize. Prostřelil naše trápení a poté Tomáš Krupa zavěsil podruhé. Samozřejmě jsme chtěli i ten čtvrtý bod v prodloužení. Myslím si, že na nájezdy by to s Přerovem bylo také velmi těžké, ale 43s před koncem to tam Jindra urval a musím říct, že dnes jsme jen chválili kluky a předvedli vynikající výkon.