Vstupenky online

Vsetín v Prostějově pohořel, o postupujícím rozhodne sedmý duel

Tomáš Kopecký • 10.03.2019

Do Prostějova jeli natěšení, jejich cíl byl ukončit sérii, vrací se však s nepořízenou. Sebevědomí Jestřábi zdolali Vsetín zásluhou skvělé třetí třetíny 5:1 a už deset minut před koncem bylo jasné, že se série vrátí zpět na Valašsko. Zelenožlutí se sice otřepali ze skóre 0:2 a ve 40.minutě byli blízko vyrovnání, ale Robův vysvobozující gól padl až vteřinu po siréně. Jak příhodné pro tuto sérii. I štěstí je důležité, tentokrát se ke Vsetínu nepřiklonilo, naopak Neužil opět čaroval. Rozhodujícím momentem byla využitá přesilovka domácích 5 na 3, po které zvyšovali na 3:1 a dále už s přehledem kontrolovali hru. Síly docházejí, nedá se svítit, ale v úterý přijde na řadu zápas roku. Vítěz bere vše.

CHANCE LIGA - ČF6 ne 10.3.17:00
LHK Jestřábi Prostějov
VHK ROBE Vsetín
5:1(1:0, 1:1, 3:0)

Branky a nahrávky: 18. Nouza (Čáp, Prokeš), 22. Prokeš (Pšenička), 48. Divíšek (Račuk, Starý), 51. Prokeš (V. Meidl), 55. Žovinec (Žálčík, Račuk) – 29. J. Drtina (Březina, Pitule). Rozhodčí: Kubičík, Wagner – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4193. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

LHK Jestřábi Prostějov: Neužil – Čáp, Havlík, D. Kolář, Žovinec, P. Krejčí, Husa, Bažant – Žálčík, Račuk, Krejčiřík – Dvořáček, Pšenička, Hanták – Nouza, Divíšek, Starý – Prokeš, V. Meidl, Venkrbec.
VHK ROBE Vsetín: Šelepněv – J. Drtina, Mikuš, Teper, Slováček, Jeřábek, Frolo, Hryciow – Rác, Kucharczyk, Theoret – Rob, Pechanec, Jonák – Hořanský, Šilhavý, Kopta – Karafiát, Pitule, Březina.

Už podruhé v této sérii museli prostějovští hokejisté odvracet mečbol Valachů, aby se udrželi v sérii. Od začátku zápasu byla vidět jeho důležitost a oba dva celky se snažili hlavně neudělat chybu. Do první šance se dostal vsetínský Rob, který pohořel na Neužilovi. Nadějnou příležitost dostali i domácí v podobě první přesilové hry, ale v té vážněji neohrozili soupeřovu branku. Po konci přesilovky se do šancí dostali domácí Žálčík a hned po něm hostují Rob, ale ani jeden z nich nevyzrál na bezchybné brankáře. Valaši dostali první výhodu přesilové hry v polovině první třetiny, ale díky obětavé práci bránící čtveřice si nic nevytvořili. Až v pořadí třetí vyloučení přineslo změnu skóre a k radosti prostějovských fanoušků, to byl gól v brance Vsetína. Zdeněk Čáp dostal na modré čáře nabito a jeho střelu pohotově dorazil Tomáš Nouza - 1:0.

Druhá třetina začala minutovou přesilovkou hostujícího týmu, kterou si přenesli z konce první části. Ale byl to Prostějov, který dokázal vstřelit branku. V oslabení ujeli Tomáš Pšenička a Radek Prokeš. Prvně jmenovaný naservíroval puk do jízdy Radku Prokešovi a ten se nemýlil - 2:0. Poté se hra trošku přiostřila a dvouminutové tresty za menší strkanici vyfasovali Dušan Žovinec a Roman Rác. Hra ve čtyřech nepřinesla žádnou akci a ani následné vyloučení Tomáše Nouzy nevedlo ke změně stavu. Dvougólové vedení domácím vydrželo do poloviny zápasu, když Valaši dokázali využít tlaku v útočné třetině. Jiří Drtina vystřelil přes bránící hráče a puk se zastavil až za zády Jakuba Neužila - 2:1. Ve 33. minutě ujel všem obráncům Dvořáček, ale Šelepněv vyšel z tohoto souboje lépe. Následně diváci mohli vidět krásný hokej, plný oku lahodících akcí, kde ovšem vynikali brankáři na obou stranách. V poslední minutě, nebo spíše vteřině měli domácí velké štěstí. Čáp chtěl dohrát posledních několik sekund za vlastní brankou, kde mu ho dokázal sebrat jeden z hostujících hráčů a ten pasem před branku vybídl ke skórování Tepera. Jeho střela naštěstí pro domácí skončila v brance až po závěrečném klaksonu.

Ve třetí třetině se Vsetín dostal do tlaku a hnal se za vyrovnáním. Tomu pomohlo i nešťastné vyloučení Jana Starého za vyhození puku do hlediště. Domácí ovšem na hranici sebeobětování nepřipustili změnu skóre a dál drželi jednogólové vedení. Zvláště práce Matouše Venkrbce a Jakuba Neužila zaslouží velké uznání. Domácí přečkali oslabení a sami dostali výhodu přesilové hry. Nejdříve 5 na 4 po faulu Frola, ke kterému si o chvíli později přisedl i Kucharczyk a domácím se naskytla jedinečná šance na navýšení skóre v převaze 5 na 3. V té pozornost Šelepněva nejdříve několikrát vyzkoušel Nouza, ale až kombinace na jeden dotek mezi Tomášem Nouzou, Markem Račukem a zakončujícím Tomášem Divíškem rozbouřila radostí domácí tribuny - 3:1. Jestřábi nepolevovali v tlaku a kýženou odměnou jim byla branka Radka Prokeše, který zužitkoval výbornou práci Václava Meidla, který mu puk nahrál před prázdnou branku - 4:1. Valachům nezbývalo nic jiného než vrhnout všechny síly do útoku a rezultovaly z toho stoprocentní šance na obou stranách. Nejdříve Neužil skvěle zastavil snažení Jonáka s Robem. Prostějov se dostal do protiútoku, Dvořáček si nabruslil na střed a puk se po jeho střele zastavil až o břevno. Svým zákrokem k tomu pravděpodobně přispěl i Šelepněv. Snahy o dorážku už zastavila hostující obrana. To prostějovské nemuselo mrzet, protože v další nabídnuté přesilové hře rozhodl o konečném skóre Dušan Žovinec, který vymetl všechny pavučiny v Šelepněvově brance 5:1. Na konec si schoval ještě jeden vynikající zákrok hrdina posledních dní Jakub Neužil, který vychytal v samostatném nájezdu Hořanského.

Ohlasy k utkání

Trenér LHK Jestřábi Prostějov poskytne ohlas po ukončení série.

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Myslím, že zápas ovlivnila první třetina, ve které jsme hráli hodně špatně. Pak jsme dostali v naší přesilovce na začátku druhé třetiny gól na 2:0, což se sice stane, ale druhou třetinu už jsme byli lepší. Definitivně to zlomil gól na 3:1, pak už se ten zápas jen nějak dohrál.