Vstupenky online

Vsetín v posledním domácím utkání před Vánoci srazil Piráty v prodloužení

Redakce • 19.12.2019

Bylo to utkání plné zvratů. Do duelu 2. kola nadstavbové skupiny „O pořadí v play-off“ mezi domácím Vsetínem a Chomutovem vstoupili lépe Valaši, kteří se po Hunkesově trefě ujali vedení. Hosté pak zásluhou Rudovského a Koláčka skóre otočili, jenže následně srovnal Březina a náskok domácím vrátil Dostálek. Za Piráty ovšem znovu vyrovnal Žovinec a utkání dospělo až do prodloužení, ve kterém Vlastimil Dostálek druhou trefou pod vyrážečku rozhodl o bonusovém druhém bodu pro Vsetín.

CHANCE LIGA - 2. část, 2. kolo čt 19.12.17:30
VHK ROBE Vsetín
Piráti Chomutov
4:3p

Branky a nahrávky: 4. Hunkes (Kucharczyk, Gorčík), 36. Březina (Jonák, Slováček), 42. Dostálek (Slováček), 62. Dostálek (Rehuš) – 21. Rudovský (Stloukal, Llewellyn), 29. Koláček (Hlava, Chrpa), 53. Žovinec (Tomica). Rozhodčí: Skopal, Fiala – Lukš, Novák. Vyloučení: . Diváci: 2760. Střely na branku: . Průběh utkání: .

VHK ROBE Vsetín: Gába – Teper (A), Slováček, Hunkes, Hryciow, Jeřábek (A), J. Drtina, Holomek – Gorčík, Kucharczyk (C), Jonák – Dostálek, Rehuš, Procházka – D. Tůma, Pechanec, Karafiát – L. Volf, Šilhavý, Březina.
Piráti Chomutov: Pavlát – Rýgl, Žovinec, Blaha, Piché, Lang, Štochl, Seemann – J. Sklenář, Suchý, Klíma – Rudovský (A), Pitule, Stloukal – Tomica (C), J. Svoboda, Llewellyn – Chrpa (A), Koláček, Hlava.

Na začátku třetiny se kotouče nejprve zmocnili domácí, ale těm se nejprve prosadit nepodařilo. Až ve 4. minutě se jim zadařilo, když z mezikruží vypálil Jiří Hunkes, což vsetínské nakoplo a bylo je často vidět před Pavlátem. Chybou však přišli o puk, který přistál pod hokejkami útočné trojice před Gábou, který při bránění brány přišel o přilbu. Od 9. minutu hráli domácí v přesílení, kdy se několikrát dostali k útoku, kterého se jim však ani jednou nepodařilo využít. Kucharczyk měl šanci z mezikruží a vypálil na bránu, ale nepřesně. Poté byli vsetínští opět v přesile, která z počátku pro ně již vypadala nadějněji, ale nakonec se jim z ní nepodařil gól vytěžit. V polovině 15. minuty došlo před chomutovskou bránou k roztržce, která skončila početným vyloučením, po kterých hrál Vsetín opět v přesíle. Do šancí se však dostávali i hosté, ale také neúspěšně. Ani za vyrovnaného počtu hráčů nebyla hra obou týmů přesná. Ve 20. minutě se hosté dostali do přesilovky 5 na 3, která přetrvala až do další třetiny.

Přesilové hry se Chomutovu nakonec přece jen podařilo využít 35 sekund po začátku třetiny, když se za Gábu ostře strefil Jan Rudovský, který tak skóre vyrovnal. To Vsetínské nabudilo a více se drali do útoku, ale všechny jejich střely Pavlát lehce pochytal. Domácí dostali šanci se opět dostat do vedení, kdy vsetínský útočník jel sám na bránu, ale minul. Poté se puku zmocnili Piráti, kteří se dostali až před Gábu, prostřelit se jim ho však nepodařilo. Volfovi se podařilo dostat před Pavláta, ale přes nakupené hráče před bránou se kotouč odrazil do středního pásma, odkud si jej převzali hosté a střelou Josefa Koláčka se dostali do vedení. Poté se Vsetínští opět ocitli v přesilové hře, ale až ke konci dvouminutové výhody se jim podařilo dostat ke střelám, které skončili pod Pavlátovou lapačkou. Prosadit se jim podařilo až o půl minuty později při hře 5 na 5, střelou Davida Březiny z pravé strany útočného pásma. Chvíli na to se dostali do oslabení, které bylo záhy proměněno na hru 4 na 4, ale ani následující zkrácená přesilovka Vsetína skončila pro žlutozelené neúspěchem.

Po začátku třetí třetiny se za Vsetín strefuje Vlastimil Dostálek, který tak svůj tým dostává do vedení. To pro Vsetínské znamenalo velké nabuzení, což se projevilo i v jejich hře, kdy se jim dařilo držet se v útočném pásmu, ze kterého soupeře ani na chvíli nepustili, a ten tak byl po několik minut uvězněn před svou bránou. To nakonec skončilo vyloučením Chomutova, kterého se Vsetínští snažili využít a vypálili několik střel na Pavláta, který je však všechny pochytal. Na trestnou se dostal i Pechanec. Hosté tak chvíli nato hráli v přesílení, kterého však nevyužili. V momentě kdy byli domácí opět v plném počtu, tak se na trestnou dostal hráč Chomutova, to Pirátům však nevadilo a v 53. minutě vyrovnali díky Dušanu Žovincovi. Vsetínští měli chvíli nato opět šanci při hře 5 na 3, svou početní výhodu však ukončili u své brány. Hra se od 56. minuty často zastavovala, takže se ani jednomu z týmů nepodařilo dostat do větší šance. V posledních minutách třetiny se oba týmy snažili vstřelit gól a získat tak všechny body, nakonec se ale prodlužovalo.

Prodloužení netrvalo moc dlouho a v 62. minutě bylo o vítězi rozhodnuto střelou Vlastimila Dostálka od pravého mantinelu.

Ohlasy k utkání

Jiří Dopita (VHK ROBE Vsetín): Utrápené dva body. Hra pět na pět nebyla úplně špatná, ale hodně nás trápí přesilovky. Bohužel i ta naše poslední přesilovka rozhodla o tom, že Chomutov získal bod. Jestli bereme dva body jako ztrátu? Spíš nás zajímá herní obrázek a ten při hře pět na pět nebyl úplně nejhorší, ale přesilovkami si nepomůžeme a spíš nám to škodí. Vedle toho musíme zlepšit proměňování šancí.

Miroslav Buchal (Piráti Chomutov): Bylo to neskutečně bojovné utkání. Samozřejmě víme, jakou mají domácí sílu, čekali jsme nápor. Vsetín měl rychlý nástup, dal nám gól. Nakonec jsme první třetinu ustáli. V té druhé jsme skóre dvěma góly otočili. Domácí srovnali po našich chybách. Dobře jsme ale eliminovali tlak Vsetína. Třetí třetina už byla bojovná. Zdálo se, že kdo dá gól, vyhraje. Naštěstí jsme ujeli ve čtyřech, vyrovnali na 3:3. Prodloužení už bylo kdo s koho. Přeji Vsetínu dva body a naši kluci si zaslouží pochvalu, protože dneska odbojovali neskutečné utkání.