Vstupenky online

Valaši ve vynikajícím zápase přestříleli Motor, body nakonec zůstaly na jihu Čech

Redakce • 15.02.2020

Sobotní šlágr kola mezi Českými Budějovicemi a Vsetínem byl bez nadsázky reklamou na Chance ligu. Více ze hry měli dlouhou dobu Valaši. Nejprve je poslal do vedení ve dvojnásobné početní výhodě Pechanec, za domácí zkraje třetí části srovnal Endál. Hosté ale v další přesilovce pět na tři zásluhou Tepera znovu urvali vedení. Pak ale využil početní výhodu i Motor a po trefě Doležala se opět začínalo od nuly. Ačkoliv Vsetínští přestříleli Jihočechy celkově 24:23, na gól soupeřova kapitána Vydareného z 52. minuty už zareagovat nedokázali. Motor udržel těsné vedení až do závěrečné sirény a zvítězil 3:2.

CHANCE LIGA - 2. část, 20. kolo so 15.2.16:00
Madeta Motor České Budějovice
VHK ROBE Vsetín
3:2(0:1, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 44. Endál (M. Novák, Gilbert), 49. Z. Doležal (M. Novák, J. Kloz), 52. Vydarený (Karabáček) – 19. Pechanec (Smetana, D. Tůma), 46. Teper (Slováček, Jonák). Rozhodčí: Hucl, Šindel – Votrubec, Hnát. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:2. Diváci: 6421.

Madeta Motor České Budějovice: Brízgala – Pýcha, Kachyňa, Vydarený, Suchánek, Lytvynov, Allen – Babka, Michnáč, Šimánek – J. Veselý, Karabáček, Prokeš – Raška I, M. Novák, Gilbert – Endál, J. Kloz, Z. Doležal.
VHK ROBE Vsetín: Gába – Slováček, Teper, Smetana, Hunkes, Jeřábek, Kudělka, Holomek – Jonák, Rehuš, Gorčík – Březina, Pechanec, D. Tůma – Karafiát, R. Vlach, Dostálek – Procházka, Šilhavý, Vítek.

Autor: Filip Kortus

Aktivnější byli v první třetině domácí hokejisté, ale trápili se v koncovce. Dobrým pokusem vyzkoušel pozornost Davida Gáby zkušený Jiří Šimánek, ale vsetínský brankář dokázal na poslední chvíli zasáhnout. Větší příležitosti měli hosté. Po nepřehledné situaci před brankou zachránila Brízgalu až tyčka, jenže při dvojnásobné početní výhodě už se Vsetínští prosadili. Šikovného pasu Smetany zužitkoval Antonín Pechanec a Valaši vedli – 0:1.

Druhá třetina nabídla plno šancí, ale skóre se ani jednou neměnilo. Hned několik skvělých zákroků vytáhl novic v brance Motoru Adam Brízgala, jenž zlikvidoval i velkou šanci Březiny, který už zakončoval do odkryté klece. Blízko ke skórování měl i Šilhavý, ale Brízgala dobře zasáhl. Svižnou střelou zkoušel ohrozit hostující branku kapitán Pavel Pýcha, ale o pár centimetrů minul.

Poslední dějství přineslo parádní podívanou. O vyrovnání se postaral po přihrávce zpoza branky Lukáš Endál - 1:1. Jenže Vsetínští dostali další příležitost přesilovky pěti proti třem a znovu byli úspěšní. Trefil se Jakub Teper a dostal svůj tým znovu do vedení – 1:2. Poměrně rychle přispěchali Jihočeši s další odpovědí. I domácí si zahráli dvojnásobnou početní výhodu, ve které se trefil Zdeněk Doležal a bylo znovu srovnáno – 2:2. O dalším tříbodovém zisku pro domácí tým nakonec rozhodl René Vydarený, když si nabruslil za obránce soupeře a přesně zakončil – 3:2.

Ohlasy k utkání

Václav Prospal (ČEZ Motor České Budějovice): V první třetině se hrál hokej nahoru dolů, i když nebylo tolik střel. Oba týmy se ale snažily hrát ofenzivně. Druhá třetina z naší strany nebyla dobrá a Vsetín vedl zaslouženě. V této fázi zápasu nás podržel gólman Brízgala, který byl naším nejlepším hráčem. Důležité bylo, že jsme byli ve třetí třetině produktivní. Za vítězství před vyprodanou halou jsme samozřejmě rádi.

Luboš Jenáček (VHK ROBE Vsetín): Odehráli jsme dobrý zápas a byli jsme blízko k bodům. Bohužel jsme v závěru udělali chybu, když jsme šli dva k jednomu hráči, a Budějovice toho využily. Zápas to byl na remízu.