Vstupenky online

Vsetín otočil nepříznivý stav a do přípravy vstoupil vítězně

Jan Tajzler • 13.08.2020

Premiéru v letošní sezoně mají za sebou hokejisté Vsetína. Valaši přivítali v domácím prostředí Lapače celek Frýdku-Místku. Hosté z pomezí Moravy a Slezska se na Valašsku v průběhu prostředního dějství dostali do dvoubrankového náskoku, ovšem trpěliví Vsacané se dokázali ještě do druhé sirény dotáhnout, aby ve třetím dějství strhl vítězství na stranu Vsetína Vojtěch Šilhavý. Další přípravný zápas by měli zelenožlutí odehrát v úterý proti Kopřivnici.

Přípravné zápasy - Příprava čt 13.8.18:00
VHK ROBE Vsetín
HC Frýdek-Místek
3:2(0:1, 2:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 27. Vlach (Pospíšil, Klímek), 32. Kudělka (Půček, Babka), 51. Šilhavý (Smetana, Březina) – 5. Šedivý (Mikulík, Stuchlík), 24. Michálek (Klimša, Tomi). Rozhodčí: Kovařčík, Škrobák – Blažek, Hradil.. Rozhodčí: Kovařčík, Škrobák – Blažek, Hradil. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 720. Střely na branku: 22:25. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 3:2. 

VHK ROBE Vsetín: Gába – Bartko, Smetana, Jenáček, Hryciow, Kudělka, Ondračka, Pernický – Březina, Vlach, Gorčík – Babka, Kloz, Pospíšil – Půček, Rehuš, Klímek – Hořanský, Šilhavý, Vítek.
HC Frýdek-Místek: Raszka – Jenáček Š., Michálek, Homola, Vosátko, Malík Z., Adámek – Stuchlík, Kaukič, Šedivý, Flok, Mikulík, Klimša, Matiaško, Blaško, Martynek, Tomi, Kofroň, Przybyla.

Domácí Vsetín  nastoupil vůbec poprvé v přípravě k zápasu. Hostující Frýdek už měl za sebou dvě utkání a v úvodu byli hosté z pomezí Moravy a Slezska aktivnější, když už ve 2. minutě musel Gába čelit samostatnému úniku Martynka, vsetínský brankář ovšem vytáhl fantastický zákrok a brzkému otevření skóre zabránil. Hosté se však zanedlouho dočkali v přesilové hře. Dobrou práci předvedl v útočném pásmu Mikulík a přihrávkou zpoza branky našel mezi kruhy Ondreje Šedivého a nová akvizice v dresu Frýdku zamířila nad lapačku brankáře Gáby. 

Vsetínu se dlouho nedařilo směrem dopředu, Frýdek zodpovědně bránil obranné pásmo. Příležitost se Valachům naskytla v přesilové hře, kde si největší šanci na srovnání připravil Vlach, když se s kotoučem prodral skrz hostující obranu, ale puk nad beton brankáře Raszky nezvedl. Vsetín pokračoval v aktivním výkonu i po přesilové hře, slibnou příležitost měl na hranici brankoviště Hořanský, ale puk za Raszku propasírovat nedokázal. Zelenožlutí zahrávali do první sirény ještě jedu početní výhodu, ale i ta vyšla domácím naprázdno. V závěru první periody mohl ještě navýšit náskok hostů Klimša, ale trefil tyč Gábovy brány. 

Prostřední dějství přineslo celkově svižnější hokej než to úvodní. Nejprve mohl za Vsetín srovnat v samostatném úniku Šilhavý, ten byl sice faulován, ale stačil zakončit těsně nad branku rysů. Frýdek se v následně hře 4 na 4 dokázal podruhé v utkání prosadit. Vsetínskou rozehrávku úspěšně napadal Tomi s Klimšou, ti vybojovali střeleckou pozici pro Jakuba Michálka, jenž umístil kotouč do levého růžku Gábovy svatyně. 

Vsetín se ovšem rychle oklepal, útočnou akci vedenou Klímkem podporoval Pospíšil, dva mladíci sice nezakončili svou spolupráci přesně, ale ze druhé vlny je přijel podpořit Roman Vlach a ten už se svou střelou z voleje nemýlil. Valaši měli v prostředním dějství více ze hry a vybojovali si možnost početní výhody. Potřebný důraz na frýdeckou branku předvedl Půček s Babkou, z toho mohl těžit Tomáš Kudělka, jenž z mezikruží rozvlnil síť frýdecké branky podruhé. Bylo srovnáno. 

Třetí třetina se zprvu nesla ve znamení nepřesností na obou stranách, ani jednomu z celků se příliš nevedlo při snaze proniknout přes střední pásmo. Postupně však přebírali iniciativu opět domácí hokejisté a odměnou jim byla 51. minuta utkání. Březina sice se svým pokusem z mezikruží ještě na Raszku nevyzrál, ale Vojtěch Šilhavý už věděl jak propasírovat puk do branky a Valaši slavili obrat ve skóre. Frýdek-Místek se v závěru ještě pokoušel o vyrovnání v power-play, svíral domácí v obranném pásmu, ale ti už si vítězství nenechali ujít. 

Ohlasy k utkání