Vstupenky online

Vsetín skolil Kopřivnici a slaví druhé vítězství v přípravě

Jan Tajzler • 18.08.2020

Úterní podvečer nabídl divákům na Lapači souboj s druholigovou Kopřivnicí. V dresu soupeře přicestovali na Lapač také odchovanci Petr Hromada s Dominikem Pokorným. Byl to právě Hromada, kdo dlouhou dobu odolával vsetínským pokusům o otevření skóre. Zelenožlutí se prosadili až ve 28. minutě a své vítězství definitivně stvrdili až ve třetí třetině. Ve čtvrtek Vsetín cestuje k odvetě do Frýdku-Místku, kde nastoupí od 18:00.

Přípravné zápasy - Příprava út 18.8.18:00
VHK ROBE Vsetín
HC Kopřivnice
3:0(0:0, 1:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 28. Hořanský (Šilhavý, Vítek), 42. Vlach (Gorčík, Smetana), 53. Bartko (Rehuš, Klímek). Rozhodčí: Kovařčík, Smilek – Škrobák, Tomeček. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 830. Střely na branku: 42:11. Průběh utkání: 3:0.

VHK ROBE Vsetín: Gába – Kožený, Smetana, Bartko, Ondračka, Jenáček, Hryciow – Březina, Vlach, Gorčík – Půček, Rehuš, Klímek – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Pospíšil.
HC Kopřivnice: Hromada – Holomek, Pernický, Krzak, Fojtík, Mituchovič, Marek – Pokorný, Pěnčík, Hrubý, Urban, Daron, Mach, Indrst, Gebauer, Wolf, Heralt, Gola, Sluštík, Velecký.

Úvod utkání doprovázelo vzájemné oťukávání, avšak velmi brzy bylo znát, kdo bude diktovat tempo hry. Domácí Vsetín zdobil rychlý pohyb, ale zároveň se také trápil v kombinacích, když hru zelenožlutých doprovázel řada nepřesností. Valaši zasypali hostujícího brankáře Hromadu několika střeleckými pokusy, které však postrádaly moment překvapení a kopřivnický brankář si tak s většinou vsetínských pokusů bez problému poradil. Asi největší příležitost k otevření skóre měl na holi Vlach, ale z mezikruží Hromadovu svatyni těsně minul. Vsetín nedokázal ani využít přesilovou hru, kterou mu nabídl vysokou holí Krzak. Hosté se mohli prosadit v samotném závěru prvního dějství, ojedinělou akci Kopřivnice měl na svědomí Pokorný, jenž zpoza branky přihrával na hůl Hrubého, ten však nedokázal Gábu překonat, a tak první třetina končila za bezbrankového stavu. 

Ve druhé třetině už byl domácí Vsetín mnohem přímočařejší než v úvodním dějství a tvořil si slibné příležitosti k otevření skóre. Nejprve se podařilo Vlachovi uspět na vhazování v útočném pásmu, aby hned uvolnil do tutové příležitosti Březinu, ten však z bezprostřední blízkosti Hromadu nepřekonal. Záhy se do samostatného úniku dostal Rehuš, toho napoprvé Hromada vychytal a následná dorážka téhož hráče pouze orazítkovala tyčku kopřivnické branky. Valaši následně ubránili početní výhodu soupeře a v čase 27:42 se dočkali kýženého otevření skóre. Dobrou práci odvedla celá čtvrtá formace Vsetína, Šilhavý pak poslal puk na levý kruh, kde si jej na střelu připravil Adam Hořanský a zamířil mezi betony brankáře Hromady. 

Vsetín byl nadále aktivní, do přečíslení dva na jednoho postupovali Vlach s Březinou, Hromada však svou hokejkou dokázal akci zhatit ještě před zakončením. Kopřivnice se dokázala osmělit až v závěru prostředního dějství, neúspěšnou rozehrávku Valachů vystihl Indrst a překládal puk Gebauerovi, ten však v klíčové chvíli puk promáchnul. Po dvou třetinách tak na Lapači platil těsný náskok domácího mužstva. 

Vsetín ve třetí třetině pokračoval v dominantním výkonu a konečně se mu to podařilo také více promítnout do skóre. Uklidňující druhou branku obstarali domácí hned v úvodu třetí periody po ubráněném oslabení, když Gorčík dojel nahozený puk a předložil jej do prostoru Romanu Vlachovi, zkušený borec v dresu Vsetína trefil z první a zvýšil na rozdíl dvou branek. Následně se hned několikrát vyznamenal brankář Hromada, když postupně zneškodnil sólo Březiny, následnou dorážku Gorčíka a poté také nebezpečné příležitosti Bartka či Šilhavého. Nakonec se však Vsetín dočkal ještě jedné trefy, pohlednou kombinaci Valachů zakončil přesně Jan Bartko. Vsetín tak celkem v poklidu naplnil papírové předpoklady a připsal si druhé vítězství v letošní přípravě. 

Ohlasy k utkání