Vstupenky online

Vsetín promarnil dvoubrankový náskok a potřetí v řadě na Lapači padl

Jan Tajzler • 16.01.2021

Rok 2021 zatím vsetínskému hokeji příliš nepřeje. Vsetín se v sobotu postavil na domácím ledě celku přerovských Zubrů. Cílem Srdínkových svěřenců bylo oplatit Přerovu podzimní porážku. Ze začátku to vypadalo slibně, Vsetín v první třetině Přerov tlačil a vytěžil z toho vedoucí branku utkání. Když ve druhé třetině skóre navýšil v přesilové hře, nezdálo se, že by měl utkání ztratit, ale stalo se. Pak už totiž branky střílel jen Přerov a do druhé sirény skóre otočil. Třetí třetina už změnu ve skóre nepřinesla a tři body putovaly na Hanou.

CHANCE LIGA - 21.kolo so 16.1.17:00
VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov
2:3(1:0, 1:3, 0:0)

Branky a nahrávky: 11. Kucharczyk (Smetana), 25. R. Vlach (Š. Jenáček) – 28. T. Doležal (Dostálek, Pšurný), 36. Dostálek (Hrabal, Pšurný), 39. T. Doležal (Pšurný, Dostálek). Rozhodčí: Čech, Šudoma – Novák, Komínek. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 0:0. Střely na branku: 37:29. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:3.

VHK ROBE Vsetín: Málek – Ondračka, Smetana, Hryciow, Bartko, Kudělka (C), Štach (A), J. Jenáček – Půček, Pechanec, L. Bednář – Babka, R. Vlach, A. Zeman – Hořanský, Šilhavý, Vítek – Š. Jenáček, Kucharczyk (A), Gajarský.
HC ZUBR Přerov: Holík – Hrabal, Kubeš, Zbořil (A), Forman, Krisl (C), Dluhoš – T. Doležal, Pšurný (A), Dostálek – Svoboda, Hejcman, Číp – Matěj Svoboda, Indrák, Ryšavý – Štefka, Macuh, Goiš – Václavek.

V počátečních pěti minutách první dvacetiminutovky byl k vidění velký tlak ze strany Valachů. Vsetínští se několikrát dostali do přečíslení, ze kterých tvořili gólové šance, které však nebyly proměněny. Domácí hrozili i v první přesilové hře. Během vyloučení přerovského Macucha, na bránu slibně střílel Smetana, jehož pokus byl následován pohlednou tečí Půčka. Obě vsetínské šance zkušeně likvidoval hostující brankář Holík. Dominance domácích se brankově projevila v 10. minutě, kdy hostující brankář vyrazil střelu Smetany pouze před sebe, kde na dorážku čekal Radim Kucharczyk, který bekhendem zasunul kotouč do brány. Hosté během první třetiny nejvíce tlačili během jim nabídnuté přesilové hry, kdy ale všechny nebezpečné pokusy bez problémů kryl Málek. Byli to právě Valaši, kdo mohl jít na sklonku první dvacetiminutovky do vedení, když v poslední minutě ostře pálil Jakub Jenáček, jehož odraženou střelu dostal na svou hůl Hořanský, ten ale zakončit nedokázal a puk pouze proletěl brankovištěm hostí. Domácí v první periodě ukázali dominanci, ze které vytěžili, nakonec jednobrankový náskok.

Aktivita domácích a hlad po dalších brankách byl vidět i ve druhé dvacetiminutovce. Ve 22. minutě zvonila tyč Holíkovy brány po trefě Půčka. Branková trefa Valachů přišla ale až ve 25. minutě, kdy Šimon Jenáček prověřil pozornost strážce hostující svatyně. Holík byl pozorný a jeho střelu vyrazil, krátký byl už ale na dorážku v podání Romana Vlacha, který zavěsil pod horní tyč přerovské klece a poslal Vsetín do dvoubrankového vedení. Ve druhé třetině se však dostali ke slovu i hosté. Brankář Málek byl překonán v 28. minutě po akci Dostálka, který se neunáhlil a přihrál kotouč Tomáši Doležalovi. Přerovský útočník zasunul kotouč bekhendem mezi Málkovy betony a snížil na 1:2. Tato branka hostující celek nabudila, snažil se o vyrovnání, hlavně v přesilové hře, ale gólu hostí vytrvale vzdoroval pozorný Málek. Nadále byla hra velmi vyrovnaná. Odskočením na dvoubrankové vedení opět hrozili domácí, když se ve 32. minutě ve vlastním oslabení vydala dopředu dvojice Kucharczyk, Jakub Jenáček. První jmenovaný střílel, jeho pokus byl zlikvidován, ale dostal se přímo na Jenáčkovu hokejku. Tuto nabídku ale vsetínský obránce nezužitkoval. Vyrovnané tempo hry se přiklonilo na stranu hostů, kteří dostali možnost přesilové hry při vyloučení domácího Hořanského. V početní výhodě ve 36. minutě se prosadil bývalý vsetínský útočník Vlastimil Dostálek, jenž se nadvakrát snažil překonat domácího brankáře. Málek jeho první střelecký pokus vytáhl, ale na dorážku přerovského útočníka už byl krátký. Dostálek srovnal svou trefou brankový stav utkání. Druhá branka byla pro Hanáky jasným impulzem, hostující celek se hnal za vedením. V 39. minutě byla snaha zužitkována, když se do úniku po vsetínském tlaku dostal střelec první branky Tomáš Doležal, jenž překonal Málka střelou mezi betony. Přerov ve druhé periodě nejen vyrovnal, ale dostal se do jednobrankového vedení, čímž za dvacet minut naprosto otočil vývoj klání

Ohlasy k utkání