Vstupenky online

Vsetín si z Prahy po obratu odváží tři body

Tomáš Petr Marek • 30.11.2022

Hokejisté Vsetína ve středečním dramatu obrali o všechny body soupeře z pražské Slavie, když si z Edenu odvezli vítězství 5:4. Valaši museli v utkání dotahovat, ale díky trefám Marka Voženílka a Pavla Klhůfka ve třetí části dokonale otočili skóre. Další klání čeká zelenožluté v sobotu, když na domácím ledě od 17 hodin přivítají Kolín.

CHANCE LIGA - 25.kolo st 30.11.18:00
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
4:5(2:2, 2:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 5. Szathmary (Kern, Žovinec) 18. Roth (Klikorka, Ružička) 29. Kern (Simon, Mrňa), 38. Roth (Kulda) - 10. Říha (Berger), 16. Smetana (Jenáček, Klhůfek) 40. Říha (Ondračka, Rob), 44. Voženílek (Berzinš), 51. Klhůfek (Půček) Rozhodčí: Květoň, Zubzanda - Dědek, Thuma. Vyloučení: 4:3.  Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 954. Střely na branku: 31:40. Zblokované střely: 13:22. Vhazování: 28:47. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 4:2, 4:5.

HC Slavia Praha: Málek – Klikorka, Hejda, Barák (A), Roth, Žovinec, Szathmáry, D. Němeček – L. Stehlík, Žejdl, Kulda – Šmerha, V. Růžička, J. Brož – Mrňa, Kern, Simon – Havrda, Poletín (C), Strnad
VHK ROBE Vsetín: Sachr – Voženílek, Ondračka, O. Němec, Jenáček, Smetana (A), Říha – Jonák (C), Berzinš, Rob – Sihvonen, Přikryl, Berger – Půček, Lichanec, Klhůfek – Hořanský, Štefka, Š. Bláha

Na počátku duelu pražští hráči nebyli daleko od vstřelení úvodního gólu, kdy se před branku dostal osamocený Mrňa, ale skákající puk nedokázal usměrnit mezi tři tyče. V 5. minutě Sachr již ale inkasoval, kdy mu puk projel mezi nohama ranou od Szathmaryho z mezikruží. Slavia však na nic nečekala a šla si pro faul, kdy si šel za podážení sednout Jenáček. V oslabení Vsetínští dvakrát ujeli na bránu, ale ani jednou z toho neskórovali a Slavia si i po přesilovce udržela náskok 1:0.

Vsetín ale dokázal v jeho přesilové hře srovnat po střele Jiřího Říhy, který puk z kraje kruhu zamířil přesně k tyči a na to byl brankář Slavie Roman Málek krátký. Zelenožlutá aktivita po prvním gólu v útočném pásmu byla obrovská a jako odměnou Ondřej Smetana skóroval, na jehož střelu musel Málek skákat, ale i tak na ni nedosáhl. V 18. minutě Slavie dokázala opět přesně vystřelit a Vladimír Roth srovnal v přesilovce po asistenci Klikorky a Růžičky.

Druhá třetina začala a byla oproti té první daleko opatrnější a klidnější. Větší rozmar způsobil ve čtvrté minutě Sihvonen, ale Málek jeho střelu z pravého kruhu pokryl. Pokusy hráčů obou týmů byly pro brankaře pouhou rutinou, ale Sachr důležitým zákrokem po dorážce Stehlíka do prázdné brány předvedl těžký zákrok. Kern však vymetl v 28. minutě vsetínský růžek branky a poslal tak domácí do vedení 3:2 a Vsetín tak potřeboval srovnat. Brankář Sachr po druhém posunutí branky v utkání dostal dvouminutový trest za zdržování hry. Upevnění branky nebylo lepší a tak ji opět vysunul z kolíků, tentokráte za to trest však nebyl udělen. Vladimír Roth dokázal Sachrovu síť rozvlnit po čtvrté v 37. minutě, kdy se mu dostalo příliš mnoho prostoru v předbrankovém prostoru, kde jej našel Kulda. Vsetín se pak v čase 39:06 mohl radovat po využití přesilové hry, kterou předčasně ukončil Jiří Říha střelou do levého horního rohu Málkovy brány.

Slavia měla na počátku poslední třetiny více ze hry a tvořila si velmi nebezpečné šance, které zaváněly gólem, ale Sachr byl proti a držel Vsetínské naděje na případné 3 body na živu. Marek Voženílek přispěl k těmto nadějím srovnáním na 4:4, kdy se ocitl před prázdnou bránou po nahrávce Berzinše. Vsetín si po tomto gólu začal budovat více a více šancí, jenže i Slavia si byla vědoma, že stále může z tohoto zápasu vytěžit plný počet bodů a začala být více aktivní na kotouči. Slávistickou aktivitu zastavil Pavel Klhůfek, který střelou od tyče poslal zelenožluté podruhé do vedení. Žovinec měl možnost srovnat, když dorážel do prázdné brány, ale puk neměl dostatečnou razanci, aby za brankovou čáru doputoval. Roman Málek 20 sekund před koncem opustil branku domácích, aby jim poskytl početní výhodu, která však k ničemu nevedla a Vsetín si tak připsal další 3 body do tabulky.