Vstupenky online

Valaši v Edenu neskórovali a poprvé v sezoně podlehli Slavii

Jan Tajzler • 22.01.2024

Vsetínský tým se vydal na trip do Čech, kde jej v pondělním podvečeru čekal duel na ledě o záchranu bojující pražské Slavie. Sešívaným se v zápase dokonale podařily vstupy do všech tří třetin. Naopak Valachům zvlhl střelný prach, na pražskou bránu vyslali 35 střel, ale neujala se ani jediná. Potřetí v sezoně tak Vsetín v zápase neskóroval. Náladu si mohou Vsacané zlepšit ve středu v Litoměřicích.

CHANCE LIGA - 41.kolo po 22.1.18:00
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
3:0(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 3. V. Polák II (Guman), 21. Knotek (J. Brož), 43. Matě. Beran (Guman, V. Polák II). Rozhodčí: Jechoutek, Svoboda – Kokrment, Teršíp. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1386. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 3:0.

HC Slavia Praha: Hölsä – Žovinec (A), Klikorka, Hrdinka, Holý (A), Kajínek, Kremláček, Stejskal – Matě. Beran, V. Polák II, Guman – Průžek, Knotek (C), J. Brož – Všetečka, Slavík, Kulda – Havrda, Kucharčík, Strnad.
VHK ROBE Vsetín: Žukov – Smetana (A), Š. Jenáček, Staněk, Ondračka, Kojo, Larsen, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob (A) – Holec, Dědek, Hrňa (C) – Hořanský, Kern, R. Půček – Machala, Kratochvil, Š. Bláha.

Na hráčích Vsetína bylo znát, že v Edenu chtějí začít aktivně a hned od prvních vteřin hry si vytvářeli střelecké pokusy, které však k překonání finského brankáře Hölsy nevedly. Slavia se osmělila také a na startu 3. minuty slavila po své druhé útočné akci, když vsetínskou rozehrávku dobře forčekoval Guman, po jehož střele z levého kruhu Žukov puk vyrazil před sebe a ve slotu se nejlépe orientoval Vojtěch Polák, jenž zasunul puk za záda vsetínského brankáře. Mezitím vypadla branka ze základního postavení, platnost gólu však potvrdil zkoumaný videozáznam hry.

Vsetínští pak znovu pokračovali v aktivním pohybu směrem do útoku. Do dvou po sobě jdoucích slibných palebných pozic se dostal Smetana, bekhendem pak protáhl brankáře sešívaných i Machala, ale Valachům nebylo přáno dočkat se brzkého srovnání. Slavii pak určitě pomohlo vyloučení Robina Staňka, přesilovou hru sice domácí nevyužili, ale dostali se do tempa a ve zbytku první třetiny už nedopustili vážnější ohrožení Hölsy. Navíc v závěru prvního dějství mohl Pražany do dvoubrankového náskoku poslat Knotek, jemuž adresoval přihrávku Brož, Žukovovi pomohla proti střele slávistického kapitána z osy hřiště horní tyč. 

Pražanům se povedl vstup i do druhé třetiny. Po chybné rozehrávce Smetany se puk dostal na hůl Brože, který okamžitě našel na hranici brankoviště Tomáš Knotka, tomu stačilo tentokrát jen nastavit hůl, aby poslal puk za bezmocného Žukova, pro Knotka to byla již 5. trefa v letošní sezoně proti Vsetínu. Valaši ihned vrhli síly do útoku, branku Slavie ostřelovali jak jen mohli, ale cesta ke kontaktní brance přes pozorného brankáře Hölsu nevedla. Nejblíže k vyrovnání měl Machala, který se dostal do samostatného úniku, ale jeho bekhendový blafák sešívaný brankář zlikvidoval.

Slavii se povedl parádně i vstup do 3. třetiny. Vsetínští si nechali do přečíslení ujet Gumana s Matějem Beranem a druhý jmenovaný střelou z voleje i s pomocí tyče překonal Žukova, čímž poslal Pražany do tříbrankového trháku. Efektivita v zakončení se ukázala hlavním faktorem utkání. Vsetínu totiž nepomohla k potřebné brance ani první přesilová hra, kterou dostal vzápětí. Hrdinou večera byl domácí brankář Paavo Hölsä, který pochytal všech 35 vsetínských střel a měl lví podíl na cenném tříbodovém zisku pro pražský celek. 

Ohlasy k utkání

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Díky zodpovědnosti a výbornému výkonu gólmana jsme pokryli předbrankový prostor. Dostalo se nám tam spoustu kotoučů, které jsme ale uhráli my a Vsetín jsme tak nepustili k dorážkám. Rozhodla druhá třetina. V té jsme sice prohrávali souboje, byli jsme ale odolní a obětaví pro tým. To nás celkově přivedlo ke všem čtyřem výhrám po sobě. Poslední perioda už od nás byla nejlepší. Hráli jsme jednoduše s pukem, pomohl nám třetí gól a následné ubráněné oslabení. Po něm jsme už utkání kontrolovali. Jsem rád za první nulu v sezóně, Paavo Hölsä si ji zasloužil. Pracuje dobře každý den v tréninku, dneska dostal šanci a využil ji. Zároveň nám začali fungovat lídři. Když je slyšíte v kabině nebo na střídačce, jak usměrňují tým, tak to jako trenér chcete. Je to týmová práce a výsledky jsou jejím odrazem. Nikdo se ale nesmí uspokojit. Do kalendářního roku jsme vstoupili čtyřmi prohrami, teď přišly čtyři výhry a my v nich musíme pokračovat dál. Soutěž je vyrovnaná, každým kolem se mění. Čeká nás posledních jedenáct zápasů. Věřím, že pokud budeme pokračovat stejně, tak body budou přibývat.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Po třech vítězných zápasech jsme chtěli prodloužit vítěznou sérii. Chystali jsme se na tlak Slavie, která se u nás od začátku snažila aktivně napadat. My jsme sice chtěli být aktivní, bohužel jsme brzy kvůli individuální chybě inkasovali gól. To nás přibrzdilo a třetina skončila 0:1, stále se ale nic hrozného nedělo. Zápas pak rozhodlo druhé dějství, ve kterém jsme hned v úvodu znovu inkasovali, a naopak jsme nedokázali zužitkovat svou střeleckou převahu. V poslední dvacetiminutovce se už hrálo nahoru dolu. Měli jsme ještě nějaké možnosti snížit, místo toho jsme ale dostali třetí branku po naší chybě na modré čáře. Výkon týmu nebyl špatný, byli jsme aktivní, bez produktivity se však nevyhrává.