Vstupenky online

Sedm gólů deváťákům proti Dukle nestačilo. Na úvod sezony padli v prodloužení

Helena Hegeďová • 08.09.2023

Deváťaci otevřeli sezonu sedmi góly, ale na vítěztsví to nestačilo. Valaši po první sezoně vedli o čtyři branky, jenže potom přišel jihlavský obrat. Po základní hrací době tak měly oba celky na kontě přesně sedm branek a následovalo prodloužení. V nastaveném čase rozhodla přesilovka. Konkrétně jihlavská, v které si hosté vybojovali bod navíc.

Extraliga 9. tříd - 2. pá 8.9.18:45
VHK ROBE Vsetín
HC Dukla Jihlava
7:8p(5:1, 0:4, 2:2 – 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Nedzynski (Posád), 12. Němec (TS), 14. Němec (Hynek), 15. Posád (Klimša), 16. Krupa (Man, Koňařík), 53. Man (Koňařík, Dubec), 53. Nedzynski (Posád) – 10. Hájek (Klíma, Stupka), 26. Piskač, 31. Klíma, 34. Klíma (Stupka, Piskač), 36. Stupka (Hájek, Tomica), 49. Hájek (Klíma), 56. Stupka (Hobza, Piskač), 65. Piskač (Stupka, Klíma). Rozhodčí: Gebauer — Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 78.. Střely na branku: 32:49 (8:21, 8:17, 16:10, 0:1). Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:6, 7:6, 7:7.

VHK ROBE Vsetín: David — Šedlbauer, Koňařík, Hynek, Spitzer, Dubec — Klimša, Man, Nedzynski, Kučerňák, Drozd, Posád, Němec, Bláha (C), Krupa, Planka.
HC Dukla Jihlava: Novotný (15. Morava) — Pokorný, Hájek (C), Trupl, Tomica, Piskač (A), Duba — Javorský, Timko, Matoušek, Klíma, Novák, Anděl, Stupka (A), Hobza, Hrůza, Lexa.

Valachům se vyvedla hned úvodní třetina sezony. Po osmi minutách hry otevřel skóre po přesné přihrávce z mezikruží Simon Nedzynski. Vedení ale domácím dlouho nevydrželo, protože při dvouminutovém trestu vsetínského kapitána se prosadil Lukáš Hájek, který přehodil levý beton Davida. Na tohle se Vsetín velmu rychle ozval. Konkrétěn to byl Adam Němec, kdo proměnil trestné střílení a následně se prosadil i ze hry. Do konce třetiny ještě Ondřej Posád zakončil individuální akci a Jakub Krupa protlačil kotouč za brankovou čáru od pravé tyče.

Hned se ovšem ukázalo, že v kategorii 9. tříd nemůže být tak rychle rozhodnuto. Ani vedení 5:1 totiž Vsetínu nestačilo. Dukla čtyřmi góly ve druhé třetiny srovnala a mohlo se začít bojovat od začátku. Z brejku skóroval Matiáš Piskač, následně se hned po buly prosadil František Klíma. Ten pak proměnil také přečíslení tři na dva. A třicet sekund později si vyrovnání připravil Filip Stupka.

A Lukáš Hájek pak dokonal jihlavský obrat. V průběhu třetí třetiny přišlo další srovnání, když puk doklepl od levé tyče Filip Man. 25 sekund stačilo Vsetínu k dalšímu bleskovému přečíslení, které z levého křídla zakončil trefou do vzdálenějšího horního rohu Simon Nedzynski. Druhou branku v utkání přidal ovšem i Filip Stupka a na tabuli svítilo skóre 7:7. Vsetínu pak v prodloužení zlomilo vaz oslabení, v v kterém vstřelil vítěznou branku Matiáš Piskač.

Ohlasy k utkání

Tomáš Frolo (VHK ROBE Vsetín): Byla to taková all star game, padalo hodně gólů. Máme problémy s obranou, v útoku je to lepší, ale na takový počet gólů bychom prostě měli vyhrávat. Bylo to vyrovnané, jen jsme nevyužili přesilovku v prodloužení, soupeř ano, a proto jsme prohráli.