Vstupenky online

Třetí čtvrtfinále pro Přerov, Zubři snížili stav série na 2:1

Redakce • 13.03.2024

Čtvrtfinálová partie mezi Vsetínem a Přerovem se po dvou utkáních na Lapači ve středu přesunula na Hanou. V utkání s pořadovým číslem tři slavili vítězství domácí, kteří dokázali zvítězit 2:1 a snížili stav série na 2:1. Rozhodující gól vstřelil ve 45. minutě Jakub Svoboda. Třetí duel prvního kola play-off je na programu ve čtvrtek rovněž na přerovském zimním stadionu.

CHANCE LIGA - ČF3 st 13.3.17:30
HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín
2:1(1:0, 0:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 14. Indrák (Pšurný), 45. Jak. Svoboda (T. Doležal) – 28. Š. Bláha (Ondračka). Rozhodčí: Horák, Svoboda – Polák, Rakušan. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Střely na branku: 15:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1. Diváci: 2512. Stav série: 1:2.

HC ZUBR Přerov: Postava – R. Černý, Krisl, Zeleňák, Cubo, Kudělka, F. Němec, J. Adámek – Březina, Pechanec, Indrák – Chludil, Nemec, Mácha – Ministr, Zembol, Dobša – T. Doležal, Pšurný, Jak. Svoboda.
VHK ROBE Vsetín: Žukov – Smetana, Jenáček, Staněk, Ďurkáč, Ondračka, Larsen, Kojo – Jonák, Klhůfek, Rob – Holec, Bērziņš, Hrňa – Hořanský, Kern, Š. Bláha – Machala, Dědek, Vaňo.

První třetina utkání vyšla lépe domácím. Jejich první formace dokázala hned po buly ohrozit Žukova a z energického startu mohla těžit první branku. Zembol ale pálil pouze do tyče. V polovině dějství se do akce dostal také Postava, který musel hasit Bláhův únik, svůj beton však nechal na správném místě.

Přerov byl po většinu první části aktivnější a ve 14. minutě šel do vedení. Pšurný napadáním vsetínské rozehrávky získal kotouč pro Daniela Indráka a ten se nemýlil - 1:0. Hosté mohli srovnat v závěru třetiny, přesilovku ale nevyužili.

Srovnat skóre se jim podařilo až ve druhé periodě. Za Postavou vybojoval kotouč Ondračka, jenž přihrávku adresoval před branku volnému Štěpánu Bláhovi a ten se zblízka dokázal prosadit – 1:1. Hosté byli nebezpeční, nicméně ani druhou početní ve svůj prospěch nezužitkovali.

Rozhodující moment utkání nastal ve 45. minutě. Doležal přihrávkou vybídl do akce Jakuba Svobodu, který se dostal za hostující obranu, kličkou do bekhendu přelstil Žukova a kotouč zasunul do odkryté branky. Vsetín od té doby navýšil investice sil do útoku a snažil se držet na dostřel od Postavy, ten ale vše, co mohl, bezpečně pokryl.

Skóre se až do závěrečné sirény nezměnilo a tak Zubři snížili stav čtvrtfinálové série na 2:1.

Ohlasy k utkání

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Dvě třetiny jsme byli odevzdaní a pasivní. Před třetí třetinou musel přijít trochu vítr v kabině, což mě netěší, ale museli jsme to nakopnout. Třetí třetina pak byla skvělá. S parametry play-off, emoční. Hráli jsme souboje, byli jsme v nich silní a přiklonilo se k nám štěstí díky gólu.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Z chybky jsme dostali první gól. Druhou třetinu jsme se následně dostali více do hry než v první třetině, měli jsme tam větší aktivitu a možná jsme mohli dát víc než jeden gól. Na začátku třetí třetiny měl Přerov tři, čtyři minuty více vyhraných soubojů. Pak jsme blbě vystřídali, špatně jsme vyhodili puk do středního pásma, hra se rychle otočila a inkasovali jsme. Potom jsme sice trochu tlačili, ale nepodařilo se nám vyrovnat, protože jsme měli malý tlak do brány. V tomhle se musíme zlepšit. Zítra jdeme na další zápas a chceme to uhrát.