Vstupenky online

Vsetín vstoupil do finále vítězně, v sérii bere první bod

Redakce • 02.04.2024

Hokejisté VHK ROBE Vsetín se potřetí za sebou probojovali do finále Chance ligy. A stejně jako před rokem, také letos se o vstupenku do baráže poperou se Zlínem. Do série, která odstartovala v úterý na Lapači, vstoupili výborně. Otočili nepříznivě se vyvíjecí skóre a nakonec si připsali první bod za vysokou výhru 8:1. Finále pokračuje druhým zápasem už ve středu rovněž na vsetínském zimním stadionu.

CHANCE LIGA - F1 út 2.4.17:30
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
8:1(:1, 3:0, 4:0)

Branky a nahrávky: 13. Zabusovs (Teper), 25. Klhůfek (Rob, Larsen), 31. Š. Jenáček (Rob, Teper), 38. Machala (Š. Bláha), 45. Teper (Rob, Klhůfek), 46. Zabusovs (Machala, Ondračka), 55. Matějček (Rob), 58. Holec (Kern, Hrňa) – 7. Kindl (Novák, Z. Sedlák). Rozhodčí: Bejček, Mejzlík - Kráľ, Štěpánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 40:22. Diváci: 4336. Stav série: 1:0.

VHK ROBE Vsetín: Žukov – Smetana, Š. Jenáček, Staněk, Teper, Ondračka, Larsen, Ďurkáč – Matějček, Klhůfek, Rob – Holec, Kratochvil, Hrňa – Hořanský, Kern, Š. Bláha – Machala, Bērziņš, Zabusovs.
Berani Zlín: Huf (46. Kořének) – Salonen, Riedl, Čáp, Warg, Zbořil, M. Novotný, Suhrada – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Werbik, Süss – Novák, Kindl, Z. Sedlák – P. Sedláček, Sadovikov, Köhler.

Finálovou sérii v úterý na Lapači slavnostním vhazováním symbolicky zahájil legendární Jan Neliba, jenž se v minulosti coby trenér domácích podepsal pod tři extraligové tituly Valachů. Utkání samotné, které navštívilo bezmála čtyři a půl tisíce fanoušků, začalo lépe pro Berany. V sedmé minutě zůstal před vsetínskou brankou neobsazený Denis Kindl, jenž si počkal na pohyb gólmana, a poslal kotouč za jeho záda. Hosté se tak z první vážnější šance radovali z vedení. Domácí ovšem brzy odpověděli, když jim vyšel rychlý přechod do útočného pásma. Patriks Zabusovs se prokličkoval okolo obránců před branku, poslal kotouč pod horní tyč, a srovnal na 1:1.

Utkání se zlomilo ve druhé třetině, ve které Valaši překonali hostujícího Hufa hned třikrát, a tím si vypracovali vysoký náskok. Nejprve se po rychlém přechodu do pásma ranou do horní části branky prosadil Pavel Klhůfek, následně Hufa v přesilovce prostřelil Šimon Jenáček. Na 4:1 pak navyšoval Ondřej Smetana, jenž využil špatného střídání Beranů a poslal kotouč do sítě z hranice brankoviště.

Zkraje třetí části vyfasoval dvouminutový trest za podráždění právě hostující gólman Huf a Valaši z nabídnuté přesilovky přidali další zásah do černého. Čtyřbrankový náskok jim zajistil Jakub Teper, jenž zužitkoval skvělou Robovu přihrávku. O několik okamžiků později přidal svoji druhou trefu v zápase Zabusovs a domácí vedli už 6:1. V ten moment přenechal Huf své místo kolegovi Michalu Kořénkovi. I ten však musel ze své sítě lovit puk, a to hned dvakrát. Nejprve navýšil vedení domácích po dalším Robově pasu Štěpán Matějček a na konečných 8:1 pečetil v početní výhodě Miroslav Holec. V samotném závěru hráli Zlínští dvojnásobnou přesilovku, tu ovšem nevyužili, a tak se skóre až do sirény nezměnilo. Vsetín tedy bere v sérii první bod!

Ohlasy k utkání