Vstupenky online

Detail zápasu

VHK Vsetín

- ČF1 so 12.3.
HC Slavia Praha
VHK ROBE Vsetín
3:2(3:0, 0:1, 0:1)
Branky: 2. Kachlík (Roth, Krejčí), 5. Kachlík (Krejčí, Škaloud), 12. Krejčí (Kachlík) - 34. Hrňa (Haschka), 41. Hrňa (Varga). Rozhodčí: Fraňo - Kreutzer, Polonyi. Vyloučení: 4:5, navíc Jiránek(Sla) OT 10. . Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. střely na branku: 22:20.
HC Slavia Praha: Brož - Drbohlav, Jebavý, Moščic, Višňák, Lang, Roth, Soldán, Beránek - Sklenář(C), V. Růžička, Stoklasa - Krejčí, Škaloud, Kachlík - Indra, Jiránek, Hafenrichter - Malárik, Kauschitz, Uleščenko
VHK ROBE Vsetín: Němec - Haschka, Fabián, Jašek, Stříteský, Urban, Sznapka, Kapr, Podešva, Sýs, L. Růžička, Hrňa, Varga, Švajda, Surovčík, Michálek, Ciupa(C), Vrdlovec
Slavia začala plnit svou roli favorita od úvodních vteřin. Hned druhé střídání přineslo první branku utkání. Roth zatáhl puk k zadnímu hrazení, skvěle našel před bránou Jakuba Kachlíka a ten střelou pod víko otevřel gólový účet. I druhé střídání druhého útoku, Krejčí - Škaloud - Kachlík, znamenalo gól. Akce jako přes kopírák a na jejím konci opět mezi kruhy Kachlík a opět střela pod víko. Asistenci si tentokráte připsal Krejčí. Slavia svého soupeře jasně přehrávala. Stříteský při rozehrávce ztratil puk, toho se zmocnil Krejčí a střelou pod vyrážečku zvýšil už na 3:0. Po pěkné střele Clupy předvedl pohotový zákrok lapačkou Brož. Slavii se příliš nevydařila přesilová hra v 17. minutě. Po jejím skončení si hru s jedním hráčem v poli navíc vyzkoušeli i hosté. Výhoda však netrvala dlouho, jelikož valaši špatně vystřídali a hráčská lavice dostala trest za příliš mnoho hráčů na ledě.

Druhá část začala náporem a také přesilovou hrou Slavie. Domácím se však nedařilo pořádně se rozestavit a výrazně ohrozit Němce. Na ledě se odehrávala hra hodná playoff. Začalo se přitvrzovat a mantinely pod tvrdými nárazy hráčů jen duněly. Slavisté od první třetiny výrazně polevili a hra se začala vyrovnávat. Hostům se podařilo využít přesilovou hru šest minut před koncem třetiny. Po zmatku před bránou uklidil puk k tyči, nikým neatakovaný, Erik Hrňa. Celkem hojná účast na tribuně vytvářela vhodnou atmosféru pro vyřazovací boje. Valaši v poslední minutě druhé dvacetiminutovky spálil dvě vyložené šance. Nejprve, v zápase aktivní, Podešva sám před Brožem přestřelil a následně Varga netrefil mezírku mezi tyčí a betonem slávistické opory.

Třetí třetina začala studenou sprchou pro slávisty. Hrňa se z levého kruhu opřel do puku takovou silou, že prohrál souboj se zemskou přitažlivostí a jeho tvrdá rána si našla místo mezi Brožovými betony. Hra se výrazně zrychlila a přelévala se ze strany na stranu. Sklenář si dobře položil Němce, ale nezvednul puk do dostatečné výšky Hrstka slávistických fanoušků svým neúnavným a hlasitým povzbuzováním stále hnala mladíky z Edenu do útoku. V přesilové hře Slavie pálil Jebavý, Němec vyrazil a poradil si i s dorážkou Růžičky. Hrálo se v rychlém tempu nahoru, dolů. Blokovaný Kachlík trefil tentokrát pouze břevno. Slávistický forward po hattricku opravdu toužil a za chvíli se už hnal do další šance. Jeho samostatný nájezd zakončený bekendovým blafákem však opět gólem neskončil. Oba týmy si vybrali oddechové časy. Nejprve v 17:03 Vsetín a následně v 19:17 Slavia. Po oddechovém času domácích se hosté pokusili o hru bez brankáře. Drama trvalo do posledních vteřin, ale Slavia si závěr pohlídala.