Vstupenky online
permanentky v prodeji! | Vstupenky na Winter Hockey Games ZDE | Počet prodaných permanentek: 1972 (19.9.2024)

Pojistka elitního útoku! Na Lapači podepsali nové smlouvy Vít Jonák i Pavel Klhůfek

Jan Tajzler • dnes

Vsetínský klub po podpisu dlouhodobého kontraktu s Lubošem Robem vyjednal nové smlouvy i se zbylými členy aktuální elitní formace. Do roku 2027 budou zelenožlutý dres oblékat Vít Jonák s Pavlem Klhůfkem. Včetně právě započeté sezony se tak fanoušci na trojici zmíněných útočníků mohou těšit minimálně v dalších třech ročnících. „Vít Jonák s Pavlem Klhůfkem jsou mimořádní hráči, vedle nichž mohou vyrůst další opory našeho týmu,“ pochvaloval si hlavní trenér Jiří Weintritt.

Vít Jonák

Vít Jonák se narodil v Plzni, kde také až do juniorských let působil. Během mládežnické kariéry byl také nominován do reprezentačních výběrů. Do juniorky si jej vytáhl Liberec a v dresu Bílých Tygrů zaznamenal i první extraligové starty. Tehdy mladému Jonákovi ale pomohlo především vytížení v prvoligových Benátkách nad Jizerou. V liberecké organizaci strávil celkem šest sezon. V ročníku 2016/2017 už platil za plnohodnotného hráče nejvyšší soutěže, ale v Mladé Boleslavi se po jedné sezoně loučil.

Sezonu 2017/2018 rozložil Jonák mezi tři kluby. V úvodu sezony si jej vytáhl prvoligový nováček ze Vsetín, Jonák zelenožlutým pomohl v deseti utkáních ziskem šesti bodů. Následovalo laso z ambiciózních Českých Budějovic, ale na postup tehdy Motor s Jonákem v sestavě nedosáhl. Další sezona byla pro Jonáka doslova životní. Tentokrát se Vsetínu upsal na celou sezonu a v nově stvořené formaci s Lubošem Robem a Antonínem Pechancem kralovali ligové produktivitě. Sám Jonák v této sezoně 53 kanadských bodů a dalších 5 v play-off, i díky jeho velkému přínosu se Vsetín zařadil mezi favorizované prvoligové kluby.

Jonák si na Valašsku získal důvěru trenérů i spoluhráčů a do sezony 2019/2020 už vedl Valachy s kapitánským céčkem na hrudi. Nadále platil ze oporu týmu, možná i proto si jej Václav Prospal vytáhl zpět do Českých Budějovic, kde Jonák pomáhal tentokrát extraligovému nováčkovi. Po další sezoně na jihu Čech ale přišel znovu návrat na Lapač. Jonák opět obdržel od trenérů kapitánské C a obnovil spolupráci s Lubošem Robem. Výsledkem jsou tři účasti Valachů ve finále play-off Maxa ligy a postup do baráže o Tipsport extraligu. Úspěšnou spolupráci Jonáka s Robem v uplynulé sezoně ještě posílil Pavel Klhůfek, se kterým našli vzájemnou chemii. Kapitánské céčko sice před rokem přenechal Eriku Hrňovi, to ale nic nemění na tom, že nadále patří mezi klíčové postavy vsetínského kádru i kabiny. Zápis mezi klubové legendy stvrdil v loňské finálové sérii se Zlínem, ve které zaznamenal 100. branku v dresu Vsetína.

Pavel Klhůfek

Pavel Klhůfek se narodil v nedalekém Zlíně, kde také působil do juniorské kategorie. Následně si jej do pražské Slavie vytáhl Břetislav Kopřiva a pod taktovkou Vladimíra Růžička se Klhůfek snažil prosadit i v dospělém hokeji. Tehdejší extraligovu Slavii střídal s prvoligovým Berounem a v jedné sezoně si zahrál i za Havlíčkův Brod. Po sestupu pražského klubu se Khůfek vydal na Slovensko. Nejvyšší soutěž našich východních sousedů mu sedla parádně. V sezoně 2016/2017 zaznamenal v dresu Zvolenu 46 kanadských bodů. O rok později dosáhl na své dosavadní maximum  ziskem 56 kanadských bodů. Není divu, že přišly nabídky z české extraligy. Nejprve si Klhůfka po letech vyhlédl mateřský Zlín, ale po jediném roce v Baťově městě následoval přestup do Chomutova. Zde se Klhůfek opět potkal s trenérem Růžičkou. Na severu Čech strávil dvě sezony, ale po sestupu Pirátů se rozhodl vyslyšet nabídku slovenských Košic.

Na východě Slovenska to Klhůfkovi znovu sedlo. V tradičním klubu strávil tři sezony, přičemž ve druhém ročníku se opět zařadil mezi nejproduktivnější hráče s počtem 48 kanadských bodů. V roce 2022 přichází laso z ambiciózního Vsetína. Klhůfek se hned v první sezoně zařadí mezi hlavní opory týmu. Především v play-off po boku Miroslava Holce je jeho přínos citelně znát a stane se jedním z nejproduktivnějších hráčů vyřazovací části. Proti mateřskému Zlínu nastoupil v třaskavém finále, tehdy ale Vsetín ještě krajskému rivalovi nestačil. O rok později si Klhůfek vše vynahradil, trenéři jej začali nasazovat v elitní formaci s Lubošem Robem a Vítem Jonákem. Úderné komando se zasloužilo o největší úspěch vsetínského hokeje v novodobé historii a Valaši se dostali do vytoužené baráže o Tipsport extraligu. Návrat do nejvyšší soutěže se zatím odkládá, ale podpis Pavla Klhůfka naznačuje, že na Lapači se o dosažení vysokého cíle bude nadále pokoušet. Klhůfek během posledních dvou sezon odehrál za Vsetín 113 utkání a zaznamenal v nich 92 kanadských bodů.

banner pod článkem
×
Odehrané v 18:00 | Dor.
VHK ROBE Vsetín
Berani Zlín
×
Odehrané v 18:30 | Jun.
AZ Havířov
VHK ROBE Vsetín